Από 15 Μαρτίου μέχρι 15 Απριλίου η άνοιξη έρχεται νωρίτερα στο Βρυσάκι

Advertorial

Η Αλληλεγγύη είναι ένα πρόγραμμα κοινωνικής δράσης που οργανώνει το Athens Fringe Network και το Βρυσάκι. Σε πρώτη φάση, στόχος του προγράμματος είναι η δημιουργία ενός αριθμού τμημάτων εθελοντικής διδασκαλίας σε εβδομαδιαία βάση. Τα μαθήματα αφορούν σε πολλές θεματικές ενότητες και αποσκοπούν στην κατάρτιση των συμμετεχόντων, στην απόκτηση δεξιοτήτων, αλλά και στη σύσφιξη των μελών

της κοινότητας μέσα από την προσφορά.

Η περίοδος εγγραφών ξεκινάει την Τετάρτη 22 Μαρτίου και διαρκέσει έως και την Παρασκευή 31 Μαρτίου 2017. Οι εγγραφές θα πραγματοποιούνται καθημερινές: 12.00-17.00, με απαραίτητη την αυτοπρόσωπη παρουσία του ενδιαφερόμενου στον χώρο. Θα τηρηθεί αυστηρή σειρά προτεραιότητας κατά την εγγραφές στα μαθήματα του κύκλου.

Πληροφορίες:

Έναρξη Γ' Κύκλου: Δευτέρα 03 Απριλίου 2017

Διάρκεια: Έως την Παρασκευή 2 Ιουνίου 2017

Κόστος εγγραφής: 15€/ τριμηνιαίο κύκλο με δυνατότητα παρακολούθησης έως και 3 μαθημάτων του κύκλου

Χώρος: Βρυσάκι, Χώρος Τέχνης & Δράσης. Βρυσακίου 17, Πλάκα

Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα: http://www.fringenet.gr/community/allileggyi

Τηλέφωνο: 210 3210179

2. Εκπαιδευτικό πρόγραμμα: «Άνοιξη βγες και τα έθιμά σου πες!»

Μέσα από λαϊκές ιστορίες τα παιδιά θα ταξιδέψουν στον χρόνο για να ανακαλύψουν τον λαϊκό πολιτισμό, την αξία της λαογραφίας και τις παροιμίες που συνδέονται με τους μήνες της άνοιξης. Θα εμπνευστούν μέσα από σχέδια που θα δημιουργήσουν αλλά και θα αναπτύξουν την φαντασία τους μέσα από κουίζ που θα λύσουν.

Στο τέλος του ταξιδιού θα έχουν την χαρά να ανακαλύψουν τα έθιμα της άνοιξης και να τα αποτυπώσουν με δημιουργικό τρόπο!

Σχεδιασμός και υλοποίηση: Ελένη Πεταλά, Βιβλιοθηκονόμος- Μουσειοπαιδαγωγός

Πληροφορίες:

Ημερομηνίες: Κυριακή 12 & 19 Μαρτίου 2017

Ώρα: 12.00 – 13.30

Διάρκεια: 90 λεπτά

Κόστος συμμετοχής: 8€

Δήλωση συμμετοχών: 210 3210179

Βρυσάκι, Χώρος Τέχνης και Δράσης. Βρυσακίου 17, Πλάκα

3. Τριήμερο Σεμινάριο Βυζαντινής Αγιογραφίας

H Άνοιξη είναι ένα πέρασμα απ' το σκοτάδι στο φως, είναι η βλάστηση των σπόρων της ζωής μεσ' απ' την αφάνεια του χώματος. Η Άνοιξη είναι γιορτή, είναι Πάσχα (στα Σημητικά σημαίνει πέρασμα). Πάσχα είναι η ανάσταση του Χριστού: και ο Χριστός είναι η κεντρική μορφή της βυζαντινής αγιογραφίας.

Παρουσίαση της πορείας εκτέλεσης ενός αγιογραφικού θέματος

Ημέρα 1η

Πρακτικό μέρος: α) τρόπος χρυσώματος μιας βυζαντινής εικόνας, β) τοποθέτηση των αρχικών χρωμάτων και επεξήγηση των βασικών αρχών της βυζαντινής ζωγραφικής

Θεωρητικό μέρος: Ιστορική αναδρομή στα διασωθέντα έργα από την Προκωνσταντίνεια εποχή (3ος μ.Χ. αιώνας) μέχρι την εποχή της Εικονομαχίας (8ος-9ος μ.Χ. αιώνας).

Ημέρα 2η

Πρακτικό μέρος: Πορεία απόδοσης των διαδοχικών χρωματικών τόνων των ενδυμάτων ενός αγιογραφικού θέματος

Θεωρητικό μέρος: Ιστορική αναδρομή σε έργα της βυζαντινής αγιογραφίας από το τέλος της εικονομαχίας μέχρι την άλωση της Κωνσταντινουπόλεως (1453 μ.Χ.)

Ημέρα 3η

Πρακτικό μέρος: Παρουσίαση του τρόπου γραφής και απόδοσης ενός αγιογραφικού προσώπου

Θεωρητικό μέρος: Η πορεία της βυζαντινής αγιογραφίας από την άλωση της Πόλης μέχρι τις ημέρες μας

Αναφορά στις κυριότερες σχολές της βυζαντινής αγιογραφίας.

Eισηγητής ο Γιώργος Μπέσιας

Γεννήθηκε στη Βόρεια Εύβοια το 1961. Το 1979 εγγράφεται στα ΚΑΤΕΕ, στο τμήμα Παραϊατρικών Επαγγελμάτων, αλλά δεν ολοκληρώνει τις σπουδές του και παρακολουθεί τα πρώτα του μαθήματα αγιογραφίας δίπλα στην αγιογράφο – συντηρήτρια έργων τέχνης Μαρία Κούνδουρου. Το 1981 δημιουργεί στα Χανιά εργαστήριο φορητών εικόνων και έρχεται σε επαφή με την τοιχογραφία εκκλησιών. Εγγράφεται (1986) στη σχολή διακόσμησης ΑΤΕΣ (Αθηναϊκό Τεχνολογικό Εργαστήριο Σπουδών) και παρακολουθεί μαθήματα ελεύθερου σχεδίου και ζωγραφικής στο εργαστήριο του Τάσου Ρήγα. Επίσης, παρακολουθεί μαθήματα βυζαντινής μουσικής στη σχολή του Σίμωνα Καρρά.

Παράλληλα, και για μικρό χρονικό διάστημα, ασχολείται με την παρουσίαση εικαστικών θεμάτων σε αθηναϊκή εφημερίδα (1991) και δημοσιεύει σειρά συνεντεύξεων σημαντικών Ελλήνων δημιουργών (Νίκος Χατζηκυριάκος – Γκίκας, Νίκος Χουλιαράς, Γιώργος Λαζόγκας κ.ά.). Ασχολείται, επίσης, με την επιμέλεια κειμένων και εκδίδει παιδικό βιβλίο στις εκδόσεις “Στρατής”. Από το 1994 μέχρι και σήμερα εργάζεται αποκλειστικά στην εικονογράφηση ιερών ναών. Αγιογραφεί στους ιερούς ναούς Αγίου Νικολάου Περάματος, Αγίας Μαρίνας Χαϊδαρίου, Προφήτη Ηλία Αγίας Βαρβάρας Αιγάλεω, στο ναΐσκο του Αγίου Γεωργίου Αιγάλεω και στους ενοριακούς ναούς Κατούνας και Νεαπόλεως Αγρινίου. Πρόσφατα, (2011-2013) αποπεράτωσε την αγιογράφηση του ιερού ναού Αγίου Γεωργίου του Αρεταίου Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Αθηνών.

Τα τελευταία δύο χρόνια έχει εκθέσει έργα βυζαντινής αγιογραφίας στη Βόρεια Καρολίνα των Ηνωμένων Πολιτειών και έχει παραδώσει μαθήματα στην Ακαδημία του Ντάραμ στην ίδια πολιτεία.

Πληροφορίες:

Hμερομηνίες: 17,18 & 19 Μαρτίου 2017

Ώρα: 17.00-19.00

Kόστος: 80€

Βρύσακι, Χώρος Τέχνης και Δράσης. Βρυσακίου 17, Πλάκα.

Δήλωση συμμετοχής: 210 3210179

4. Τεχνικές σοβατίσματος με βάση τον ασβέστη

Ο σοβάς με ασβέστη είναι αναπόσπαστο κομμάτι τόσο της Μεσογειακής όσο και της ελληνικής παραδοσιακής αρχιτεκτονικής. Ο ασβέστης χρησιμοποιείται εδώ και χιλιάδες χρόνια ως βασικό υλικό στο τελείωμα μιας επιφάνειας σε επιχρωματισμούς και σοβατίσματα. Δουλεύοντας σήμερα με ασβέστη, δίνεται η ευκαιρία να αναδειχθεί όχι μόνο ως ένα υλικό του παρελθόντος αλλά ως ένα υλικό που ανταποκρίνεται στις σύγχρονες ανάγκες. Πρόκειται επίσης για ένα τοπικό υλικό, φιλικό προς το περιβάλλον, τα κτίσματα και τους ανθρώπους. Αισθητικά, οι σοβάδες από ασβέστη δίνουν ως τελικό αποτέλεσμα χρώματα που είναι δύσκολο να προκύψουν από συνθετικά προϊόντα.

Κατά τη διάρκεια του διήμερου εργαστηρίου, θα μάθουμε για τεχνικές σοβατίσματος με βάση τον ασβέστη. Ένα μεγάλο μέρος του μαθήματος θα αφιερωθεί στην πρακτική εφαρμογή σε τοίχους δωματίου στο Βρυσάκι, ΧώρουΤέχνης και Δράσης.

Το πρόγραμμα του εργαστηρίου:

1η μέρα: Σάββατο 18 Μαρτίου, 9.00-15.00

- Παρουσίαση θεωρητικού μέρους των τεχνικών

- Πρακτική εφαρμογή

2η ημέρα: Κυριακή 19 Μαρτίου, 9.00-15.00

- Πρακτική εφαρμογή και φινιρίσματα

- Σύνοψη και ερωτήσεις

Εισηγήτρια: Claire Oiry από SpitiSpitaki

Αρχιτέκτονας, απόφοιτη από διετές πρόγραμμα “DSA Architecture de terre” από την Αρχιτεκτονική σχολή της Γκρενόμπλ, σε διοργάνωση από CRAterre. Έχοντας ως βάση την πόλη των Χανίων, δημιουργεί σοβάδες από φυσικά και τοπικά υλικά (χώμα και ασβέστη) με την εταιρεία SpitiSpitaki. Είναι μέλος του μη κερδοσκοπικού οργανισμού PilikoNon-profitorganization.

Πληροφορίες:

Ημερομηνίες: Σάββατο 18 & Κυριακή 19 Μαρτίου 2017

Ώρες: 9.00-15.00

Κόστος: 40€

Δήλωση συμμετοχής: 210 3210179

Βρυσάκι, Χώρος Τέχνης και Δράσης. Βρυσακίου 17, Πλάκα

5. Κύκλος μαθημάτων Butoh με την Κατερίνα Δρακοπούλου

“Like a flower opening, blossoming, never finished”

Στα συγκεκριμένα μαθήματα θα δουλέψουμε μέσα από τις βασικές αρχές του Ιαπωνικού χορού Butoh και θα αντλήσουμε έμπνευση από έργα τέχνης που έχουν ως κεντρική τους ιδέα την εποχή της Άνοιξης. Η δυναμική της ακινησίας, η βραδύτητα και η σμίκρυνση χειρονομιών και κινήσεων θα είναι οι κεντρικοί άξονες για να καλλιεργήσουμε την αυθεντική σωματική έκφραση και την ενεργή παρουσία. ‘Εργα όπως το “The First Days of Spring” του Daliκαι το “Spring” του Picasso μεταξύ άλλων θα γίνουν η αφορμή για να ενεργοποιήσουμε το εσωτερικό μας τοπίο και να δημιουργήσουμε ποιητικούς σκηνικούς κόσμους. Επιπλέον, θα πειραματιστούμε και θα διερευνήσουμε το μοτίβο του λουλουδιού (hana), ένα κυρίαρχο στοιχείο στην Ιαπωνική ποίηση, στο θέατρο Νο, αλλά και στην αισθητική και πρακτική του Kazuo Ohno, ενός από τους δημιουργούς του Butoh. Το λουλούδι ως εικόνα και ως σκηνικό αντικείμενο θα αποτελέσει το όχημα για κινησιολογική έρευνα μέσα στο πλαίσιο δομημένων και ελεύθερων αυτοσχεδιασμών (solo, duets, ensemble).

Τα μαθήματα έχουν ως στόχο μέσα από τη δουλειά στην ακρίβεια, στη λεπτομέρεια και στην καθαρότητα της σωματικής δράσης να «κάνουμε το αόρατο ορατό» και να ανακαλύψουμε τον δικό μας προσωπικό χορό που αναδύεται από μέσα μας και «ανθίζει».

Ο κύκλος μαθημάτων Butoh απευθύνεται σε ηθοποιούς, χορευτές, performers, σπουδαστές θεατρικών σχολών, εικαστικούς, και όσους ενδιαφέρονται να διευρύνουν τις σωματικές και εκφραστικές τους δυνατότητες. Δεν απαιτείται προηγούμενη εμπειρία στο χορό ή στο Butoh.

Οι συμμετέχοντες παρακαλούνται να φορούν άνετα ρούχα και να έχουν μαζί τους ένα ζευγάρι κάλτσες.

Η Κατερίνα Δρακοπούλου είναι ηθοποιός/performer, χορεύτρια Butoh, και εκπαιδεύτρια σωματικού θεάτρου και παραστατικών τεχνών. Μετά την ολοκλήρωση των σπουδών της στο Πανεπιστήμιο του Kent στην Αγγλία (BA in Drama and Theatre Studiesμε εξειδίκευση στο Devising), έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στο Goldsmiths College, University of London(MA in Performance). Το ενδιαφέρον της για το σωματικό θέατρο την οδήγησε το 2008 στο Πανεπιστήμιο του Huddersfield, όπου φοίτησε με υποτροφία και ολοκλήρωσε το μεταπτυχιακό πρόγραμμα MA in Ensemble Physical Theatre: Training and Performance. Εργάστηκε ως Λέκτορας Θεάτρου/Performance σε διάφορα Πανεπιστήμια στην Αγγλία (University of Kent; Goldsmiths College, University of London; StMary’sCollege; University of Leeds; Manchester Metropolitan University) όπου δίδαξε σωματικό θέατρο, devising, μάσκα, υποκριτική, και σύγχρονο performance. Από το 2010 οργανώνει και διδάσκει μαθήματα και σεμινάρια ως freelancer επικεντρώνοντας στις ψυχοσωματικές διαδικασίες στην κατάρτιση του ηθοποιού.

Ως ηθοποιός/performer έχει παίξει σε παραστάσεις στην Ελλάδα, Αγγλία, Αμερική και Ιαπωνία. Από το 2000 ασχολείται εντατικά με το Βutoh. Έχει παρακολουθήσει μαθήματα με τους δασκάλους και καλλιτέχνες Βutoh, Yumiko Yoshioko, Marie-Gabrielle Rotie, Kan Katsura, Minako Seki, Atsushi Takenouchi, MasakiIwana, Ko Murobushi, Tadashi Endo, Fran Barbe, Frank van de Ven, και έχει χορέψει με τον Valentin Tszin, τονTetsuro Fukuhara και την ομάδα Torifune Butoh-Sha. Τον Απρίλιο του 2016 παρουσίασε την σόλο, long-durational, site-specificπαράσταση Butoh “22 stops” στο “In Progress Feedback Festival” που τιμήθηκε με έπαινο. Έκτοτε το “22 stops” παρουσιάστηκε στο Μουσείο Μπενάκη στο πλαίσιο του “[Mis/Dis] Placed: Performances” στο Athens Photo Festival 2016, στο Beton7 στο πλαίσιο της έκθεσης “Visions– VIdeas, Performances, 3rdedition” και στο Τρένο στο Ρουφ στο πλαίσιο του Compartments Dance Project.

https://22stops.com/

https://www.facebook.com/22stops/

https://www.facebook.com/katerina.drakopoulou.35

Πληροφορίες:

Διάρκεια κύκλου: 10 ώρες (5 δίωρες συναντήσεις)

Έναρξη: Σάββατο 18 Μαρτίου 2017

Ώρα: 11.00-13.00

Κάθε Σάββατο έως τις 15 Απριλίου 2017

Κόστος: 60€

Δήλωση Συμμετοχών: 210 3210179

Βρυσάκι, Χώρος Τέχνης και Δράσης. Βρυσακίου 17, Πλάκα.

Φωτογραφία: Αντιγόνη Κουράκου (http://www.antigonekourakou.com/)

6. ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΙΣ #1

Tὰ πάντα ῥεῖ καὶ οὐδὲν μένει.

Ἡράκλειτος

Στο πλαίσιο του φετινού 12ου Athens ANIMFEST (16-22 Μαρτίου 2017) εγκαινιάζεται μια καινούργια ενότητα εκδηλώσεων που προσεγγίζουν και διερευνούν τα ποικίλα πεδία της καλλιτεχνικής έκφρασης. Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στο Βρυσάκι, Χώρο Τέχνης και Δράσης, στο Τριανόν, στο Ρομάντσο, στον κήπο του Νομισματικού Μουσείου, και στα Βριλήσσια. Στο Βρυσάκι θα λάβουν χώρα τα δρώμενα:

Διαδραστική πολυμεσική εγκατάσταση_Sonic Narration

Ημερομηνία: Δευτέρα 20, Tρίτη 21 & Τετάρτη 22 Μαρτίου 2017

Ώρα: 12.00-20.00

Στέλλα-Μαρία Πουλή / Μαρία Λυμπερίδου / Ναταλία Κουτσοπέτρου/ Μανώλης Παναγιωτάκης (Ελλάδα)

Στόχος της εγκατάστασης είναι να εμπλέξει τον επισκέπτη μέσω της διάδρασης. Το μοντέλο μιας ελληνικής πόλης τοποθετείται μέσα σε ένα ημι-διαπεραστό δωμάτιο και ότι διαδραματίζεται στο εσωτερικό του προβάλεται σε επιφάνεια. Το ηχοτοπίο αναβιώνει το αστικό σκηνικό με την χρήση υλικού από τον δρόμο. Το αποτέλεσμα της εισόδου κάποιου στο δωμάτιο είναι η αλλαγή της δράσης, με την ενεργοποίηση διαφορετικού κομματιού. Η αντίληψη απαιτεί συμμετοχή και η παρατήρηση μεταμορφώνει την αναπαράσταση της πόλης.

Performance/Eγκατάσταση_(H)EAR (T)HERE

Ημερομηνίες: Κυριακή 19 & Δευτέρα 20 Μαρτίου 2017

Ώρες: 9.00-12.00

Ienke Kastelein

Οι συμμετέχοντες θα συγκεντρωθούν όπως μια ομάδα ανθρώπων σε έναν χώρο, θα περιηγηθούν σε αυτό και θα καθίσουν σύμφωνα με το πρωτόκολλο, ακούγοντας γύρω τους ήχους με τα μάτια κλειστά. Μετά από λίγο, μερικοί από αυτούς θα κάνουν έναν εικονικό περίπατο με τη χρήση κινητού τηλεφώνου. Είναι μια προσπάθεια εξερεύνησης του οριοθετημένου χώρου μεταξύ μας και των τόπων που είμαστε μέσα ακούγοντας και συγκεντρώνοντας την σκέψη μας στο να είμαστε σε ένα υλικό μέρος μαζί και κατά επέκταση και σε έναν πνευματικό με αυτούς που είναι κάπου αλλού.

Επιμέλεια: Geert Vermeire (Βέλγιο)

Καλλιτέχνης, επιμελητής και συγγραφέας με κύριο τομέα καλλιτεχνικής δραστηριότητας τις επιτελεστικές τέχνες, με κυρίαρχα στοιχεία τη μίξη της πραγματικότητας και των κοινωνικών πρακτικών με το σώμα στο δημόσιο χώρο, την εμπλοκή της κοινότητας και την ηθική εμπλοκή της πολιτιστικής πράξης. Οι δραστηριότητές του εμπλέκουν αφομειωτικές μορφές τεχνών και μια διεπιστημονική και καλλιτεχνική έρευνα που περιλαμβάνει το περπάτημα.Συνεργάζεται καλλιτεχνικά με χορογράφους, καλλιτέχνες ήχου, καλλιτέχνες νέων μέσων,αρχιτέκτονες και συγγραφείς. Από το 2010 είναι μέλος της ομάδας no Tours εξερευνώντας την επαυξημένη ακουστικότητα μέσα σε μια διεθνή κολλεκτίβα προγραμματιστών και καλλιτεχνών του ήχου. Είναι συν-ιδρυτής της Akoo-o, μιας διεθνούς ομάδας καλλιτεχνών και ερευνητών (Βέλγιο, Ελλάδα και Ηνωμένο Βασίλειο) που χρησιμοποιούν τον ήχο και την κινητικότητα σαν οχήματα έκφρασης και κοινωνικής αναζήτησης. Είναι συν-ιδρυτής του Δικτύου Urban Emptiness, ενός διεθνούς δικτύου ερευνητών και καλλιτεχνών που ερευνούν τις ιδιότητες της σιωπής και του κενού μέσω συνδεδεμένων δράσεων σε διάφορες πόλεις όπως η Αθήνα, οι Βρυξέλλες, το Εδιμβούργο, η Νέα Υόρκη και η Λευκωσία.

Βρυσάκι, Χώρος Τέχνης και Δράσης. Βρυσακίου 17, Πλάκα.

Πληροφορίες: 210 3210179

7. ‘Εκθεση φωτογραφίας από το τμήμα φωτογραφίας του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ Αθήνας

Οι σπουδαστές του τμήματος φωτογραφίας του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ Αθήνας διοργανώνουν μια πολυ ενδιαφέρουσα έκθεση φωτογραφίας σε ένα από τα πιο γνωστά καλλιτεχνικά στέκια της Αθήνας, το Βρυσάκι.

Με σενάριο ένα χαρακτηριστικό έργο ενός κορυφαίου φωτογράφου στο είδος του πορτρέτου, οι σπουδαστές της ειδικότητας της φωτογραφίας του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ δημιουργούν την δική τους οπτική για το σήμερα.

Μετά από μεγάλο διάστημα σκληρής δουλειάς, οι σπουδαστές θα εκθέσουν τα έργα τους στο Βρυσάκι, Χώρο Τέχνης και Δράσης στην περιοχή της Πλάκας.

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν την Πέμπτη 23 Μαρτίου και ώρα 19.00μμ. Η έκθεση θα είναι ανοιχτή στο κοινό έως την Παρασκευή 31 Μαρτίου 2017.

Η είσοδος θα είναι ελεύθερη για όλους.

Πληροφορίες:

Εγκαίνια: Πέμπτη 23 Μαρτίου, 19.00

Διάρκεια έκθεσης: Από 23 έως 32 Μαρτίου 2017

Ώρες: 12.00-20.00

Βρυσάκι, Χώρος Τέχνης και Δράσης. Βρυσακίου 17, Πλάκα.

Τηλέφωνο: 210 3210179

8. Performance χορού: Αρχή, Συνάντηση, Δημιουργία

Ετυμολογικά η λέξη άνοιξη προέρχεται από το ρήμα ανοίγω στο οποίο αποδίδονται μια σειρά διαφορετικές χρήσεις και νοήματα.

Ανθίζω, προχωρώ, εξελίσσομαι, ξεδιπλώνομαι, απελευθερώνομαι, ταξιδεύω, γεννιέμαι και ζω.

Κάθε μία από τις σημασίες αυτές προϋποθέτει με τον ένα ή τον άλλο τρόπο κίνηση. Κίνηση του σώματος, κίνηση του νου και κατ’ επέκτασή κίνηση των συναισθημάτων.

Η αιώνια κίνηση των πάντων έχει από την αρχαιότητα χαρακτηριστεί ως η πηγή της ζωής και της δημιουργίας. Διαφορετικές πηγές ενέργειας αρχικά κινούμενες ανεξάρτητα και ξεχωριστά συναντιούνται, συγκλίνουν ή συγκρούονται πάντα όμως για να δημιουργήσουν.

Δύο παρουσίες κινούνται παράλληλα ανακαλύπτοντας τα όρια του χώρου και του σώματος τους, κάνουν την Αρχή-θέτοντας τον εαυτό τους σε μια προσωπική τροχιά. Μέσα από διαρκώς εξελισσόμενες σωματικές φόρμες και νόρμες προσεγγίζουν τα επί μέρους επίπεδα του χώρου αλλά και της αντίληψής τους γι’ αυτόν.

Η εξερεύνηση των ορίων του χώρου αλλά και της κίνησης σε αυτόν οδηγεί στην Συνάντηση των φορέων της κίνησης. Η Συνάντηση θα απαιτήσει συνεργασία. Για να συνεργαστούν ετερόκλητες δυνάμεις πρέπει να βρουν ένα κοινό πάτημα, να ψηλαφίσουν η μία τις ικανότητες της άλλης και να βρουν τα σημεία που τις ενώνουν και της ανυψώνουν.

Απώτερος στόχος: η Δημιουργία.

Η Δημιουργία μέσα από τον συνδυασμό δυνάμεων αλλά και της μεταξύ τους σύγκρουση. Η Δημιουργία ως φυσική εξέλιξη της ύπαρξης και όχι ως απαραίτητα καλλιτεχνικός αυτοσκοπός.

Δύο χορεύτριες βρίσκονται στον ίδιο χώρο, Αρχίζοντας να προκαλούν κίνηση σε μία προσωπική διαδρομή, η οποία θα οδηγήσει στη Συνάντησή τους και εν τέλει στην Δημιουργία της κοινής τους πορείας!

Σύλληψη- Ιδέα: Τόνια Ζήκου

Χορογραφία-Σύνθεση: Σοφία Αλιφέρη, Κυριακή Πλατανίτη, Τόνια Ζήκου

Χορεύουν: Σοφία Αλιφέρη, Κυριακή Πλατανίτη

Κείμενο: Σοφία Αλιφέρη

Πληροφορίες:

Ημερομηνία: Παρασκευή 31 Μαρτίου 2017

Ώρα: 21.00

Διάρκεια: 30 λεπτά

Είσοδος ελεύθερη

Κρατήσεις: 210 3210179

Βρυσάκι, Χώρος Τέχνης και Δράσης. Βρυσακίου 17, Πλάκα

9. Μαθήματα: Φαλούν Ντάφα

Το Φάλουν Ντάφα, γνωστό επίσης και ως Φάλουν Γκόνγκ, είναι μια αρχαία εξάσκηση νου και σώματος βασισμένη στις αρχές της αλήθειας, καλοσύνης και ανεκτικότητας. Στα αρχαία χρόνια διδάσκονταν απο δάσκαλο σε μαθητή και το 1992 αναβιώθηκε στην Κίνα και απο τότε εξασκείται απο πάνω απο 100 εκατομμύρια ανθρώπους σε πάνω απο 80 χώρες. Η εξάσκηση διδάσκεται εθελοντικά όπως και στα αρχαία χρόνια. Στην Ελλάδα έγινε γνωστό περίπου το 2000.

Στην Κίνα διώκεται απο το Ιούλιο του 1999 κατόπιν εντολής του τότε ηγέτη του Κόμματος Τζιανγκ Ζεμίνγκ (http://www.lifo.gr/team/gnomes/35676)

Κάθε Δευτέρα, 11.30-13.00

Είσοδος Ελεύθερη

Πληροφορίες: 210 3210179

Βρυσάκιπολυχώρος Βρυσάκιεκδηλώσεις ΒρυσάκιHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
ανοιξη, βρυσακι, ερχεται, ιεκ δελτα, athens, fringe, network, προσφορες, ιουνίου, http, βγες, φως, πασχα, σημαίνει, ανάσταση, χανια, αθηνα, εταιρεία, flower, opening, picasso, θεατρο, ensemble, drama, performance, london, metropolitan, ελλαδα, ιαπωνια, photo, festival, ρουφ, dance, project, https, facebook, βριλήσσια, συμμετοχή, urban, βρυξέλλες, νέα, ιεκ, δελτα, lifo, video, popular, κινηση στους δρομους, κλειστα επαγγελματα, καθαρα δευτερα, κλειστα σχολεια, αλλαγη ωρας, www.facebook.com, αξια, συλληψεις, Καλή Χρονιά, Πρώτη Μέρα της Άνοιξης, πασχα 2012, θεμα εκθεσης 2012, αλλαγη ωρας 2012, τελος του κοσμου, σχεδιο αθηνα, αλλαγη ωρας 2013, γιορτη σημερα, ελενη, χωρες, δουλεια, εδιμβουργο, ευβοια, ηθικη, ιεκ, ιεκ δελτα, κινα, μουσειο μπενακη, περιοδος, πλαισιο, προγραμμα, ρουχα, σχολες, φυσικη, φως, χρωματα, ωρα, fringe, lifo, urban, αιγαλεω, αισθητικη, αλληλεγγυη, αλωση, αλωση της πολης, αμερικη, ανάσταση, αξονες, αρχαια, αρχιτεκτονικη, αφορμη, βιβλιο, βορεια, βορεια ευβοια, βριλήσσια, βρυξέλλες, γεωργιου, δελτα, δευτερα, διαστημα, δυνατοτητα, δημοσιο, δικη, δρωμενα, εγινε, εγγραφες, εθιμα, ευκαιρια, εκθεση, εκφραση, εμπνευση, εργα, εξελιξη, εποχη, ερευνα, εταιρεία, εφημεριδα, ζωης, ιδεα, ιδια, ιδιο, ειδος, ιαπωνικη, εικονα, ηχο, εκδοσεις, κινηση, κυκλος, λευκωσια, ματια, μηνες, μιξη, μικρο, μορφη, μπενακη, μαρια, νεα υορκη, ομαδα, παντα, ποιηση, ορια, οχηματα, οχημα, παιδια, παροιμιες, παρουσιαση, πεδια, πεμπτη, περιβαλλον, πηγες ενεργειας, πηγη, ρημα, πλακα, πολιτεια, ρηγα, ρουφ, σαββατο, σεμιναρια, σεναριο, συγκεκριμενα, σειρα, συμμετοχή, σμικρυνση, σοβας, σωμα, σοφια, συγχρονο, συσφιξη, σχεδια, τμημα, τρενο, τριημερο, τονια, υλοποιηση, φαντασια, φυσικα, χριστος, χαρα, ωρες, athens, dance, http, drama, δωματιο, εφαρμογη, ensemble, network, festival, photo, flower, γκικας, γιορτη, χωρα, project, ιουνίου, κηπο, κομματι, κουιζ, κυριακη, λουλουδι, long, metropolitan, opening, ο χριστος, πηγες, picasso, πληροφοριες, popular, σημαίνει, site, υλικα, υλικο, βγες, χουλιαρας, ζευγαρι, performance
Τυχαία Θέματα