Ανοίγουν ξανά οι κινηματογράφοι στη Σαουδική Αραβία μετά από 35 χρόνια

ΚΟΣΜΟΣ

Η Σαουδική Αραβία ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι από τις αρχές του 2018 θα επιτρέπει να ανοίγουν κινηματογράφοι στη χώρα, καταργώντας μια απαγόρευση 35 ετών.

Όπως δήλωσε ο υπουργός Πολιτισμού και Πληροφοριών, Awwad Saleh al-Awwad, οι πρώτοι κινηματογράφοι αναμένεται να ανοίξουν τον Μάρτιο, γεγονός που όπως είπε "σηματοδοτεί μια κρίσιμη στιγμή στην ανάπτυξη της πολιτιστικής οικονομίας".

Στα τέλη του Οκτωβρίου στο Ριάντ πραγματοποιήθηκε μια σπάνια εκδήλωση με προβολές ταινιών που αποτέλεσε "προπομπό" της επίσημης άρσης απαγόρευσης για

τους κινηματογράφους.

Σύμφωνα με τους Financial Times η κυβέρνηση εκτιμά ότι θα ανοίξουν 300 κινηματογράφοι με πάνω από 2.000 αίθουσες που θα δημιουργήσουν 30.000 νέες θέσεις εργασίας, συμβάλλοντας με 24. δισ. δολ στην οικονομία της Σαουδικής Αραβίας.

Τον Ιανουάριο, ο μουφτής της Σαουδικής Αραβίας είχε εκφράσει την αγανάκτησή του για το ενδεχόμενο να λειτουργήσουν κινηματογραφικές αίθουσες, υποστηρίζοντας πως θα ήταν χώροι "ανηθικότητας". Υπενθυμίζεται ότι η απόφαση για τους κινηματογράφους έρχεται μετά το διάταγμα που επιτρέπει στις γυναίκες να οδηγούν.

Πηγή: capital.gr

Σαουδική ΑραβίακινηματογράφοιHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα