Ανοίγουμε σε μια θαυμαστή ψηφιακή δημοκρατία!

Από σήμερα, Παρασκευή, 14 Μαΐου, μετά από δεκαπέντε περίπου μήνες σκληρής δοκιμασίας, η χώρα καλεί τους πολίτες της σε μια νέα πραγματικότητα.

Πολιτεία και πολίτες κλήθηκαν παντού, σε όλον τον κόσμο, να συνεργαστούν στενά. Τόσο στενά όσο ποτέ άλλοτε. Προφανώς, δεν έχουμε προλάβει ακόμα να επεξεργαστούμε τα συμπεράσματα σε σχέση με την περιπέτεια της πανδημίας και τα νέα δεδομένα που προέκυψαν.

Θα

χρειαστεί ακόμα πολύς καιρός για να πειστεί ένα μέρος της παγκόσμιας κοινότητας να αποδεχτεί τον άθλο της επιστήμης που είναι οι εμβολιασμοί, σε σχέση με τον χρόνο έρευνας, επεξεργασίας, πειραματισμών, ανακάλυψης αλλά και παραγωγής. Προφανώς, έχουμε ακόμα δρόμο να διανύσουμε αλλά ίσως είναι η πρώτη φορά που μπορούμε να υπολογίσουμε την απόσταση με το χρόνο. Ο χρόνος αρχίζει να γίνεται πιο συγκεκριμένος, πιο προβλέψιμος. Το θετικό είναι ότι οι περισσότεροι έχουν πειστεί ότι η μόνη λύση για να ξαναπάρουμε τη ζωή μας στα χέρια μας, να ξανακερδίσουμε την αυτοδιάθεσή μας, είναι οι εμβολιασμοί. Το δίχως άλλο, η ανθρωπότητα έζησε ένα κεφάλαιο επιστημονικής φαντασίας…  

Από τώρα και στο εξής επανέρχονται στη ζωή μας πράγματα που δεν μπορούσαμε να διανοηθούμε ότι θα χάναμε, όπως, για παράδειγμα, η ελεύθερη μετακίνηση, ενώ ταυτόχρονα αίρονται και οι περιορισμοί στις διαπεριφερειακές μετακινήσεις. Στην επανεκκίνηση της ζωής μας, ωστόσο, θα έχουν προστεθεί και τεράστιες κατακτήσεις. Εκτός από τα εμβόλια που προστατεύουν την ίδια μας την ύπαρξη, μια σειρά αδιανόητων αλλαγών για την προ πανδημίας εποχή, ήρθαν για να μείνουν! Πολλές από αυτές εντάχθηκαν με ανακούφιση και χαρακτηριστική ευκολία στην καθημερινότητα του πολίτη – όπως η άυλη συνταγογράφηση με την οποία εξοικειώθηκαν αμέσως όλες οι ηλικιακές ομάδες του πληθυσμού.  Η πανδημία του κορωνοϊού δημιούργησε την επείγουσα ανάγκη των ψηφιακών εφαρμογών. Ο ψηφιακός μετασχηματισμός της κοινωνίας και του κράτους κινείται ήδη με πρωτοφανείς ταχύτητες.  Μένει να το συνειδητοποιήσουμε.

Εκατομμύρια πολίτες έδωσαν ραντεβού με την πολιτεία με.… μυθιστορηματική ακρίβεια (10.32 , 11.23,  17.62…) και εξυπηρετήθηκαν υποδειγματικά!

Και πρέπει να είναι η πρώτη φορά από κτίσεως νεοελληνικού κράτους που δεν ακούστηκαν διαμαρτυρίες!

Οι ειδήσεις σήμερα από το topontiki.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα