Ανατροπή στην τηλεθέαση: Ποια είναι τα top-20 προγράμματα της σεζόν

MEDIA

 

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος η εταιρεία μετρήσεων τηλεθέασης Nielsen εξέδωσε το Yearbook της, με τα καλύτερα προγράμματα της σεζόν, τα καλύτερα ανά κανάλι, ανά κατηγορία και ούτω καθεξής. Θα τα βλέπουμε λίγα λίγα. Σήμερα το… πρώτο μέρος με τα top-20 προγράμματα της περιόδου.

Ποιας… περιόδου όμως; Ως ετησίως η τηλεοπτική σεζόν για τη Nielsen

ξεκινά την 1η Σεπτεμβρίου και ολοκληρώνεται στις 31 Αυγούστου. Για φέτος, εννοείται, το Mega προσμετρήθηκε από τις 17 Φεβρουαρίου 2020, που επανήλθε στις οθόνες και για στο top-20 περιλαμβάνονται προγράμματα διάρκειας τουλάχιστον 5 λεπτών.

Κορυφαίο πρόγραμμα, από πλευράς τηλεθέασης, για τη σεζόν 2019-20 ήταν λοιπόν επεισόδιο του «Master Chef», στις 7 Απριλίου, φέρνοντας στο Star 20,6% τηλεθέαση και 38,9% τηλεμερίδιο (επί των ανοικτών δεκτών), ήτοι κατά μέσο όρο με 2.317.000 τηλεθεατές.

Την πρώτη τριάδα συμπληρώνει ο ΑΝΤ1: κατ’ έκπληξη, διότι η πορεία του δεν ήταν ανάλογη, στη δεύτερη θέση βρέθηκε το πρώτο επεισόδιο από το νέο «Καφέ της χαράς» και στην 3η, φυσικά, επεισόδιο του Ιανουαρίου από τις «Αγριες Μέλισσες».

Από αθλητικά, στην 7η θέση μπήκε το ματς της Εθνικής με τις ΗΠΑ για το Mundobasket τον Σεπτέμβριο του 2019 ενώ ο τελικός του Champions League, Μπάγερν – Παρί… ντάλα καλοκαίρι, 23 Αυγούστου, μόλις και μετά βίας μπήκε στην 20άδα ενώ, σε άλλες σεζόν, αν δεν ήταν το πρώτο πρόγραμμα της σεζόν ήταν δεδομένα στην πρώτη τριάδα. Σημεία των καιρών και… των κορωνοϊών.

Ιδού οι 20 πρώτες, ως προς την τηλεθέαση μέσου λεπτού, μεταδόσεις προγραμμάτων κατά τη διάρκεια της τηλεοπτικής περιόδου.

τηλεθέασηεκπομπέςκανάλιατηλεόρασηHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα