Αναστέλλεται η απεργία στην Cosco - Καταγγελία για ξυλοδαρμό δημοσιογράφου από απεργοσπάστη Χρυσαυγίτη

ΕΛΛAΔΑ

Την αναστολή του απεργιακού τους αγώνα αποφάσισαν οι εργαζόμενοι στην COSCO, στην απογευματινή γενική συνέλευση του σωματείου ΕΝΕΔΕΠ.

Η απεργιακή μάχη αποκάλυψε «τον ρόλο του εργοδοτικού σωματείου» και «τη στάση του απέναντι στα δίκαια αιτήματά μας», σημειώνουν οι εργαζόμενοι, τονίζοντας ότι δόθηκε μια μάχη απέναντι στην εργοδοσία, την κυβέρνηση και το δικαστικό σύστημα.

«Καλούμε όλους τους συναδέλφους να ενισχύσουν τον αγώνα μας για την υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας με αυξήσεις, εξαμελή πόστα και μόνιμη δουλειά για όλους τους εργαζόμενους», αναφέρεται σε μήνυμα

του σωματείου.

Στο μεταξύ, απρόκλητη επίθεση από «ομάδα απεργοσπαστών - εργοδοτικών» κατά δημοσιογράφου του τηλεοπτικού σταθμού Epsilon κατήγγειλε νωρίτερα το σωματείο.

Όπως αναφέρεται στη σχετική καταγγελία της ΕΝΕΔΕΠ, «η επίθεση ξεκίνησε από ομάδα που έφυγε από την κλίκα των εργοδοτικών-απεργοσπαστών», επικεφαλής της οποίας, σύμφωνα με την καταγγελία, βρέθηκε «γνωστός Χρυσαυγίτης», μέλος «του δήθεν σωματείου της Χρυσής Αυγής στην Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη».

«Παρά το γεγονός ότι η επίθεση έγινε μπροστά στους λιμενικούς, αυτοί άφησαν τον δράστη να διαφύγει», καταγγέλλουν οι απεργοί, κάνοντας λόγο για τεράστια ευθύνη της κυβέρνησης, του κράτους και των υπευθύνων της λιμενικής δύναμης.

«Με αυτό το περιστατικό επιβεβαιώνεται ότι θέλουν το λιμάνι του Πειραιά να είναι ένα εργασιακό γκέτο όπου θα τραμπουκίζονται εργαζόμενοι, συνδικαλιστές, δημοσιογράφοι χωρίς καμία συνέπεια», καταλήγει η καταγγελία του ΕΝΕΔΕΠ, καλώντας στη στήριξη του αγώνα των εργαζομένων της COSCO.

Σημειώνεται ότι προ ημερών είχε σημειωθεί τραμπούκικη επίθεση κατά του προέδρου του ΕΝΕΔΕΠ, κίνηση την οποίαν το σωματείο συνέδεε με την προσπάθεια να στηθεί εργοδοτικό σωματείο, το οποίο στην 24ωρη απεργία της Παρασκευής βρέθηκε απέναντι στους απεργούς του ΕΝΕΔΕΠ.

Το απόγευμα της Παρασκευής το Πρωτοδικείο Πειραιά κήρυξε παράνομη την απεργία του Εργατικού Κέντρου Πειραιά, με την οποία προσέφερε κάλυψη στο σωματείο των εργαζομένων στην COSCO καθώς προηγούμενη δικαστική απόφαση είχε κρίνει επίσης παράνομη την απεργιακή κινητοποίηση. Δικαστική παρέμβαση για να λήξει η απεργία είχε ζητήσει ο ΣΕΒ.

ΚΚΕ: Επιστράτευσαν μέχρι και φασιστοειδή ενάντια στους απεργούς

«Μετά την αποτυχία της εργοδοσίας να κάμψει τον αγώνα των εργαζομένων στις προβλήτες ΙΙ και ΙΙΙ στο Σταθμό Εμπορευματοκιβωτίων, με απαράδεκτες δικαστικές αποφάσεις, επιστρατεύθηκαν σήμερα τα φασιστοειδή, με την ανοχή των δυνάμεων καταστολής, καθώς και ο ΣΕΒ που έσπευσε να αμφισβητήσει ακόμη και το δικαίωμα στις κινητοποιήσεις του σωματείου, καλώντας το κράτος να παρέμβει και τους εργαζόμενους να πουν κι "ευχαριστώ" για τις απαράδεκτες συνθήκες δουλειάς» αναφέρει ανακοίνωση του ΚΚΕ για «την εργοδοτική και κρατική βία σε βάρος των απεργών της Cosco».

«Είναι προφανές» επισημαίνει η ανακοίνωση, «ότι έχει κινητοποιηθεί ένας ολόκληρος μηχανισμός του κράτους και της μεγαλοεργοδοσίας, προκειμένου να μπει στο στόχαστρο το δικαίωμα στην απεργία, αξιοποιώντας το νομοθετικό πλαίσιο που έχουν διαμορφώσει οι κυβερνήσεις, σημερινή και προηγούμενες».

«Η τρομοκρατία δεν θα περάσει. Οι εργαζόμενοι θα οργανώσουν πιο αποφασιστικά τον αγώνα και την αλληλεγγύη τους σε κάθε χώρο δουλειάς και με την μαζική τους συμμετοχή στις κινητοποιήσεις των επόμενων ημερών στη Θεσσαλονίκη και στην Αθήνα, για αυξήσεις στους μισθούς και αξιοπρεπείς συνθήκες δουλειάς, ενάντια στην εργοδοτική και κρατική βία, καθώς και στα ψέματα της κυβέρνησης, που απ' τη μία μεριά κοροϊδεύει ότι δήθεν προστατεύει τους εργαζόμενους και απ' την άλλη τσακίζει τα δικαιώματά τους» καταλήγει η ανακοίνωση του ΚΚΕ.

CoscoαπεργίααναστολήΠειραιάςHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα
Αναστέλλεται, Cosco - Καταγγελία, Χρυσαυγίτη,anastelletai, Cosco - katangelia, chrysavgiti