Άλιμος: Συγκινεί εθελόντρια που τραγουδά στον τραυματισμένο «Σωτήρη» για να τον κρατήσει στη ζωή (Video)

Σε νησί στον Σαρωνικό εντοπίστηκε η φάλαινα που ξεβράστηκε την Παρασκευή τραυματισμένη σε παραλία του Αλίμου και ενώ οδηγήθηκε στα βαθιά, περίπου 2 μίλια μακριά από την ακτή, σήμερα επέστρεψε και πάλι προς τα ρηχά.

Το Ελληνικό Κέντρο Διάσωσης και Περίθαλψης Θαλάσσιων Θηλαστικών «Αρίων» σε ανάρτησή του στο Facebook, σημειώνει τα εξής: «Ειδοποιήθηκε άμεσα από το τοπικό Λιμεναρχείο η Κτηνιατρική Σχολή του ΑΠΘ μαζί με τον ΑΡΙΩΝ

για την επαναπροσάραξη του ίδιου Ζιφιού σε νησί του Σαρωνικού. Η Ομάδα διάσωσης Κτηνιάτρων και εθελοντών των Αθηνών ανταποκρίνεται στο σημείο. Παρακαλούμε μην παρενοχλείτε το θηλαστικό».

Μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ η κτηνίατρος και μέλος του ερευνητικού κέντρου διάσωσης και περίθαλψης κητωδών «Αρίων», Ευγενία Σκούτζου, ανέφερε πως η νεαρή φάλαινα εθεάθη στη Σαλαμίνα, σημείωσε ωστόσο πως δεν φαίνεται τόσο ταλαιπωρημένη και αφυδατωμένη όσο χθες, δείχνει καλύτερα, και υπάρχουν αρκετές πιθανότητες να επιβιώσει.

Τόνισε ωστόσο πως επειδή έχει βγει και πάλι προς τα έξω και έχουν κινητοποιηθεί εθελοντές, ομάδες διάσωσης και το Λιμενικό και παρακολουθούν τις κινήσεις της.

Εθελόντρια τραγουδά στο ζιφιό για να κρατηθεί στη ζωή

Την ίδια ώρα ρίγη συγκίνησης προκαλεί βίντεο που διακινήθηκε στα social media με εθελόντρια της Ομάδας της All For Blue organization που τραγουδά στο νεαρό ζιφιό «Σωτήρη».

Αμυράς: Όχι και τόσο ευχάριστο ότι επιστρέφει στα ρηχά

Μιλώντας σε εκπομπή της ΕΡΤ, ο υφυπουργός Περιβάλλοντος Γιώργος Αμυράς ανέφερε ότι «χθες ο Σωτήρης έδειξε να ανταποκρίνεται στην αντιβίωση ενώ του έγιναν διάφορες αιματολογικές εξετάσεις για να προσαρμοστεί η φαρμακευτική αγωγή. Πρόκειται για ένα είδος φάλαινας – θησαυρός για τις ελληνικές θάλασσες και σημαντικότατος κρίκος στη βιοποικιλότητα της θαλάσσιας αλυσίδας».

«(…) Έτσι αποφασίσαμε σε συνεργασία και με το Λιμενικό να το οδηγήσουν στα βαθιά γιατί είχε αρχίσει να αποκτά καλή πλευστότητα κι όλο το βράδυ όσο ήταν δυνατόν – διότι έκανε και καταδύσεις – το παρακολουθούσαμε. Σήμερα το πρωί δεν είναι και τόσο ευχάριστα τα νέα με την έννοια ότι εμφανίζεται στα ανατολικά της Σαλαμίνας, άρα το γεγονός ότι επιστρέφει εκ νέου προς τα ρηχά δεν είναι και πολύ ενθαρρυντικό. Θα στείλουμε επαγγελματίες δύτες -γιατί είναι πιο βαθιά το ζώο – προκειμένου να του χορηγήσουν πάλι φαρμακευτική αγωγή έτσι ώστε να το βοηθήσουμε να επιστρέψει κατά το δυνατόν με περισσότερες πιθανότητες επιβίωσης στο φυσικό του περιβάλλον».

Ο υφυπουργός Περιβάλλοντος είπε ότι δεν θέλει να παίξει με τις πιθανότητες, αλλά σημείωσε ότι «η πρόγνωση δυστυχώς δεν είναι πάρα πολύ καλή γιατί αυτό το ζώο ζει στα βάθη και το γεγονός ότι μένει τόσες πολλές ώρες στα ρηχά, σημαίνει ότι το ζώο υποφέρει, δεν είναι καλά κι επιπλέον όσο μένει στα ρηχά τόσο επιβαρύνεται η υγεία του».

Διαβάστε επίσης:

Χιόνια και χαμηλές θερμοκρασίες σε περιοχές της Β. Ελλάδας – Που χρειάζονται αλυσίδες (Video)

Ηλίας Γκιώνης: «Είμαι έγκλειστος σε ένα σπίτι και προστατεύομαι για να μη με βρουν» – Συγκλονιστικό βίντεο

Nέο φθηνό και ακριβείας τεστ για κορωνοϊό και γρίπη από το κινητό τηλέφωνο

Keywords
Τυχαία Θέματα