Άλεκ Μπάλντουιν: Καταγγελία πως το όπλο είχε «πραγματική σφαίρα στον μύλο»

Ο θάνατος της διευθύντριας φωτογραφίας της ταινίας Rust με πρωταγωνιστή τον Άλεκ Μπάλντουιν, ο οποίος και την πυροβόλησε – κατά λάθος σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις– έχει σοκάρει τον κινηματογραφικό κόσμο.

Το όπλο με το οποίο σκοτώθηκε η Χαλίνα Χάτσινς στα γυρίσματα της ταινίας στο Νέο Μεξικό περιείχε έναν γεμάτο μύλο με σφαιρες, αναφέρει ένα σωματείο του Χόλιγουντ σε υπόμνημα προς τα μέλη του, σύμφωνα με δημοσιεύματα.

«Μία πραγματική σφαίρα εβλήθη κατά λάθος στα γυρίσματα από τον πρωταγωνιστή, πλήττοντας τόσο τη διευθύντρια φωτογραφίας, το μέλος (μας) Χαλίνα

Χάτσινς, όσο και τον σκηνοθέτη Τζόελ Σόουζα», ανέφερε σε αυτό το υπόμνημα το τοπικό παράρτημα του σωματείου IATSE, σύμφωνα με το Variety και το IndieWire.

«Ήταν μια τυχαία εκπυρσοκρότηση» ανέφερε η IATSE 44 στο ίδιο μέηλ, προσθέτοντας πως «ένας γεμάτος μύλος άδειασε στα γυρίσματα της ταινίας τον βασικό ηθοποιό (Άλεκ Μπάλντουιν), τραυματίζοντας την διευθύντρια φωτογραφίας Χαλίνα Χάτσινς και τον σκηνοθέτη Τζόελ Σόουζα». Πάντως, αξίζει να σημειωθεί πως στο mail δεν διευκρινίζεται η πηγή της συγκεκριμένης πληροφορίας.

Ο ηθοποιός πυροβόλησε νομίζοντας ότι το όπλο είναι ακίνδυνο, αλλά τελικά μια σφαίρα έφυγε από τη θαλάμη του και σκότωσε τη διευθύντρια φωτογραφίας της ταινίας ενώ τραυμάτισε σοβαρά και τον σκηνοθέτη.


Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ο Μπαλντουιν δοκίμαζε το όπλο το οποίο πίστευε ότι έχει άσφαιρα, και μπροστά του στεκόταν η Χαλίνα Χάτσινς, διευθύντρια φωτογραφίας. Το όπλο όμως είχε κανονική σφαίρα που βρήκε την Χαλίνα στο στομάχι, και στη συνέχεια εξοστρακίστηκε και χτύπησε τον σκηνοθέτη της ταινίας που βρισκόταν αμέριμνος πίσω από την Χαλίνα, στον ώμο.

Πάντως, οι πρώτες δηλώσεις του Άλεκ Μπάλντουιν, όταν έφτασε στο γραφείο του Σερίφη για να καταθέσει, δείχνουν να επαληθεύουν τους ισχυρισμούς της IATSE 44. «Γιατί μου δώσατε γεμάτο όπλο;» φέρεται να είπε ο ηθοποιός, σύμφωνα με την ιστοσελίδα Showbiz 411.

Ποια ήταν η Χαλίνα Χάτσινς

Η Χάτσινς, η οποία είχε καταγωγή από την Ουκρανία και είχε μεγαλώσει σε μια σοβιετική στρατιωτική βάση στον Αρκτικό Κύκλο, είχε εργαστεί στην Ευρώπη ως δημοσιογράφος του ερευνητικού ρεπορτάζ, σύμφωνα με την ιστοσελίδα της.

Το 2015 είχε αποφοιτήσει από το Αμερικανικό Ινστιτούτο Κινηματογράφου και είχε επιλεγεί το 2019 ως ένα από τα ανερχόμενα αστέρια του χώρου των κινηματογραφιστών από το περιοδικό του χώρου “American Cinematographer“, όπως αναφέρει το βιογραφικό της στην ιστοσελίδα της.

Στη σελίδα της στο Instagram, η ίδια περιέγραφε τον εαυτό της ως “μια ανήσυχη ονειροπόλο” και “εθισμένη στην αδρεναλίνη”.

Στην τελευταία της ανάρτηση, πριν από δύο ημέρες, εμφανίζεται η ίδια σε ένα βίντεο να φοράει ένα καοϋμπόικο καπέλο πάνω σε ένα άλογο και η λεζάντα γράφει: “Ένα από τα τυχερά όταν γυρίζεις ένα γουέστερν είναι ότι ιππεύεις άλογα στο ρεπό σου“.

Η Έιπριλ Ράιτ, σεναριογράφος, σκηνοθέτις και παραγωγός, έγραψε στο Facebook: “Αρνούμαι να το πιστέψω. Τόσο νέα, με τόση ζωντάνια και ταλέντο. Τόσο όμορφη ψυχή. Η καρδιά μου είναι κοντά στον γιό και την οικογένειά της“.

“Δεν μπορώ να πιστέψω ότι συνέβη κάτι τέτοιο αυτή την εποχή…πυρά από όπλο για άσφαιρα να σκοτώσουν ένα μέλος του συνεργείου; Πρόκειται για μια φρικτή τραγωδία“, δήλωσε ο ηθοποιός Τζο Μανγκανιέλο, ο οποίος είχε συνεργαστεί με την Χάτσινς στην ταινία δράσης του 2020 “Archenemy“.

Εκπρόσωποι της Χάτσινς δεν απάντησαν άμεσα σε αίτημα του Ρόιτερς να σχολιάσουν την πληροφορία για τον θάνατό της.

Οι αστυνομικές αρχές εξακολουθούν να ερευνούν αν πρόκειται για ατύχημα.

Εκπρόσωποι του Μπόλντουιν δεν ήταν άμεσα διαθέσιμοι για να σχολιάσουν.

Χθες ωστόσο, το περιοδικό People έγραψε ότι ο Μπόλντουιν έχει μιλήσει για “ατύχημα” που ενείχε “αστοχία ενός όπλου με άσφαιρα”.

Ο 63χρονος ηθοποιός είναι “συντετριμμένος” και έκλαιγε καθώς μιλούσε χθες στο τηλέφωνο έξω από το γραφείο του σερίφη στη Σάντα Φε.

Actor Alec Baldwin fatally shot one person and injured another in what seem to be an accident on the set of his new movie involving a prop gun.
Production has been halted due to the ongoing investigation but authorities say no charges have been filed#alecbaldwin #DallasDistrict pic.twitter.com/b4fSpbfTA3

Dallas District (@dallasdistrict1) October 22, 2021

Διαβάστε επίσης:

Άλεκ Μπάλντουιν: Πώς εκπυρσοκρότησε το όπλο στα χέρια του (Video/Photos)

Άλεκ Μπάλντουιν: Ποια είναι γυναίκα που την πυροβόλησε ο ηθοποιός (Photos)

Άλεκ Μπάλντουιν: Δεν ήταν ο πρώτος – Όταν ο Μπράντον Λι έχανε τη ζωή του στα γυρίσματα ταινίας

Keywords
Τυχαία Θέματα