Άκης Πετρετζίκης: Από το 1o Master Chef στις κουζίνες των ελληνικών νοικοκυριών (Photos)

MEDIA

Η αλήθεια είναι ότι οι συνταγές του στην ιστοσελίδα του έχουν κάνει «πάταγο» και οι νοικοκυρές συζητούν για αυτές χρησιμοποιώντας το όνομά του ως εγγύηση για την επιτυχία τους.

Έχει ανοίξει το δικό του μπεργκεράδικο στην Αθήνα, έχει στήσει site με την υπογραφή του με 398 χιλιάδες εγγεγραμμένους χρήστες στο Youtube και έχει περάσει από τρία τηλεοπτικά κανάλια με πιο πρόσφατη την συνεργασία του με

τον Αlpha και την εκπομπή Kitchen Lab.

Το 2001 όταν αποφάσισε να ακολουθήσει τον δρόμο της μαγειρικής κι έφυγε από την Ελλάδα για να δουλέψει στην Μεγάλη Βρετανία, ούτε που φανταζόταν την επιτυχία που θα σημείωνε αργότερα.

«Όταν είχε ξεκινήσει ο διαγωνισμός του MasterChef, ήμουν στην Αγγλία όπου έμεινα για πολλά χρόνια και δούλευα εκεί. Δεν είχα δηλώσει καν εγώ συμμετοχή, ένας φίλος μου το έκανε. Βέβαια όταν με πήραν τηλέφωνα για να πάω για δοκιμαστικό, πήγα», είχε δηλώσει σε παλαιότερη συνέντευξη στην Ελένη Μενεγάκη ο Ακης Πετρετζίκης.

Τελικά, επέστρεψε στην Ελλάδα, λέγοντας «όχι» σε μια δουλειά στη Νέα Υόρκη για να λάβει μέρος στο πρώτο MasterChef που παίχτηκε στην ελληνική τηλεόραση. Ύστερα από έξι μήνες, κατάφερε και βρήκε νικητής από τον τελικό του MasterChef 1 στο Mega, το οποίο είχε τηλεθέαση που έφτασε το 51,6%. Πήρε το χρηματικό έπαθλο των 50.000 ευρώ.

Άρχισε την τηλεοπτική του καριέρα στο πρωινό του Mega, δίπλα στη Φαίη Σκορδά και τον Γιώργο Λιάγκα. Παρά την επιτυχία του αυτή, αποφάσισε ότι ήθελε να κάνει και κάτι αποκλειστικά δικό του. Έτσι, δούλεψε σε εστιατόρια και ξεκίνησε την δημιουργία της δικής του ιστοσελίδας, ενώ εμφανιζόταν καθημερινά στο Mega.

Τα χρήματα που έβγαζε από το «Πρωινό Μου» ήταν μόλις 800 ευρώ και δεν του έφταναν για να στήσει το site του, μιας και οι συνεργάτες, τα υλικά και το στούντιο του κόστιζαν περίπου 3.000 ευρώ. Κι αυτός ήταν ο λόγος που παράλληλα με τις εμφανίσεις του στην τηλεόραση δούλεψε και σε εστιατόρια, από το 2010 μέχρι το 2014.

Το 2014, απέκτησε τη δική του εκπομπή στο Mega, το «Κάντο όπως ο Ακης», με την οποία ο Πετρετζίκης επιχείρησε να μπει για τα καλά στα ελληνικά νοικοκυριά και συγκεκριμένα στις κουζίνες των Ελληνίδων.

Έπειτα, άνοιξε έναν δικό του νέο χώρο στην Αγία Παρασκευή, τo «Κitchen lab». Εκεί, δοκίμαζε νέα φαγητά, σκεφτόταν συνταγές για το περιοδικό του και ετοίμαζε το νέο του βιβλίο.

Το «Kitchen Lab», όπως και το «αδελφάκι» του το Burger Ap έγιναν γρήγορα δημοφιλή στέκια στην Αγία Παρασκευή. Ωστόσο, συνέχισε τις τηλεοπτικές του εμφανίσεις στο «Κάντο όπως ο Ακης», το «Ιστορίες από την Λίστα» και το «Ready, steady, cook» στον Alpha.

Στη συνέχεια, δημιούργησε και την δική του εταιρεία, την «Άκης Πετρετζίκης ΜΟΝ ΕΠΕ», η οποία εκτός από τα μαγαζιά του περιλαμβάνει εκδόσεις περιοδικών και βιβλίων, ηλεκτρονικό κατάστημα στο οποίο κανείς μπορεί να βρει διάφορα είδη δώρων και προϊόντα για το σπίτι και την κουζίνα, σχεδιασμένα από τον ίδιο.

Το 2017, άλλαξε τηλεοπτική στέγη και πήγε στον ΣΚΑΪ με το... Kitchen lab. Ωστόσο, τον δεύτερο χρόνο, ο «ΣΚΑΪ» αποκάλυψε σε ανακοίνωσή του ότι ο Ακης Πετρετζίκης δεν θα συνεχίσει στον σταθμό.

Τότε η πρωινή εκπομπή «Φωλιά του Κούκου» είχε αναφέρει πως η συνεργασία έληξε γιατί ο Ακης Πετρετζίκης δεν απάντησε ποτέ στο συμβόλαιο ανανέωσης που του είχαν στείλει.

Τελικά, φέτος «μετακόμισε» την εκπομπή του στον Alpha, διατηρώντας το όνομα... Kitchen Lab, κατακτώντας την πρώτη θέση στον πίνακα τηλεθέασης, τόσο στο σύνολο κοινού όπου σημείωσε ποσοστό 19,3 % (501.000 τηλεθεατές), όσο και στο δυναμικό κοινό 18-54 όπου άγγιξε το 18,8%, στη ζώνη προβολής του.

Άκης ΠετρετζίκηςκουζίναMasterchefνοικοκυριάτηλεόρασηεκπομπέςεπιτυχίεςHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα