Αγριογούρουνα κάνουν βόλτες στην Εθνική Οδό (Video)

Εικόνες σαν και αυτές με οικογένεια αγριογούρουνων άλλοτε να κάνουν βόλτα στους δρόμους της Εκάλης προκαλώντας κυκλοφοριακό κομφούζιο και αναστάτωση στους οδηγούς κι άλλοτε να εμφανίζονται σε παιδική χαρά του δημοτικού σχολείου Διονύσου, τριγυρνώντας ανάμεσα σε κούνιες και τσουλήθρες προς αναζήτηση τροφής είναι πλέον ένα καθημερινό φαινόμενο στις γειτονιές των βορείων προαστίων.

Ο πρόεδρος του σωματείου άγριων Ζώων «Καλυψώ» υποστήριξε ότι «ο λόγος μετακίνησης αυτών των ζώων, όπως όλων των ζώων, είναι είτε η αναπαραγωγή τους είτε η αναζήτηση τροφής».

Κι αν τα πέντε μικρά αγριογούρουνα

μαζί με τους γονείς τους είναι ένα θέαμα για τους κατοίκους της Εκάλης, που πλέον έχουν γίνει θαμώνες στη Θησέως με τους οδηγούς να είναι προσεκτικοί ανάβοντας «alarm» για να προειδοποιήσουν όταν σταματάνε απότομα για να περάσει η επταμελής οικογένεια τον δρόμο, δεν συμβαίνει το ίδιο και στην Εθνική Οδό.

Οδηγός που κινούνταν στη μεσαία λωρίδα στην Αθηνών Κορίνθου στην Ελευσίνα έπεσε με δύναμη πάνω σε αυτοκίνητο που ήταν μπροστά του για να αποφύγει το ζώο που εμφανίστηκε ξαφνικά στον δρόμο του.

«Ο κίνδυνος είναι διπλός. Δυστυχώς έχουν στοιχίσει τη ζωή όχι μόνο ζώων, αλλά και ανθρώπων. Σε μεγάλους δρόμους είναι ακόμα πιο επικίνδυνο γιατί οι ταχύτητες είναι μεγαλύτερες» επισήμανε ο πρόεδρος του σωματείου.

Ένας οδηγός κατέγραψε με κάμερα του κινητού του ένα θηλυκό αγριογούρουνο να θηλάζει τα μικρά του στην πάροδο στην Εθνική Οδό Αθηνών Κορίνθου.

«Στις μετακινήσεις τους όταν έχουνε εξοικειωθεί με το περιβάλλον, γίνονται όλο και πιο απρόσεκτα και χάνουν και τη φυσική τους φοβία απέναντι στους ανθρώπους, με αποτέλεσμα να πλησιάζουν σε κατοικημένες περιοχές, πιο συχνά».

Αγριογούρουνα έχουν καταγραφεί και στη Θεσσαλονίκη, ενώ κάνουν βόλτες στην πλατεία Αριστοτέλους, αλλά κα να πηγαίνουν αντίθετα στο ρέμα στον ποταμό Σακουλέβα στη Φλώρινα.

«Είναι ένα φαινόμενο το οποίο δεν παρουσιάζεται μόνο στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη, αλλά και στην Ευρώπη, στο εξωτερικό» υπογράμμισε.

Οχιά βρέθηκε σε σπίτι

Μια οχιά εμφανίστηκε σε σπίτι στο Πανόραμα Θεσσαλονίκης, σκορπώντας τον φόβο στην ένοικο του σπιτιού, αλλά και στα σκυλιά της.

«Φοβήθηκα γιατί δεν είμαι και τόσο εξοικειωμένη, αλλά στην πορεία φοβήθηκα περισσότερο για τα σκυλιά μου μήπως τα δαγκώσει» δήλωσε.

Η Κατερίνα Γιάφτσαλη κάλεσε την Πυροσβεστική ώστε να διασώσει το φίδι και να το οδηγήσει με ασφάλεια στο δάσος.

Ειδήσεις σήμερα

Σχεδόν 2.500 νέα κρούσματα, μείωση στις εισαγωγές στα νοσοκομεία – Τι δείχνουν τα λύματα

Άμεση υιοθέτηση του ευρωπαϊκού πιστοποιητικού Covid ζητούν οι ηγέτες της ΕΕ

Λέσβος: Πέθανε 63χρονη έπειτα από θρομβοεμβολικό επεισόδιο – Είχε εμβολιαστεί με AstraZeneca

Keywords
Τυχαία Θέματα
Αγριογούρουνα, Εθνική Οδό Video,agriogourouna, ethniki odo Video