Άγρια επίθεση Κουτσούμπα στον Βρούτση: Δεν είναι βλάκας, είναι συκοφάντης και προβοκάτορας

ΠΑΜΕ: Παπαγαλίζει το ρατσιστικό δηλητήριο της Χρυσής ΑυγήςΠολιτική

 

Με βαρύτατες εκφράσεις από το βήμα της Βουλής επέλεξε να απαντήσει ο γ.γ. του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας στα όσα απαράδεκτα και ρατσιστικά ανέφερε ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, απαντώντας στον βουλευτή του ΚΚΕ Χρήστο Κατσώτη.

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας, στη δευτερολογία του

στο πλαίσιο της συζήτησης για τα εργασιακά, και απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, είπε σε ιδιαίτερα οξύ ύφος:

«Κύριε Μητσοτάκη προσέξτε ακριβώς τι λέμε, έχετε βάλει τον υπουργό Εργασίας να επιδίδεται σε ένα αντιΚΚΕ παραλήρημα με χρυσαυγίτικη μάλιστα φρασεολογία, διαστρεβλώνοντας επιπλέον τις θέσεις του ΚΚΕ.

Τελευταίο κρούσμα χτες, σε επίκαιρη ερώτηση για τις απαράδεκτες διακρίσεις που θέσπισε ο νόμος Κατρούγκαλου για τα ασφαλιστικά δικαιώματα σε βάρος των ομογενών Ελλήνων της Αλβανίας, που μάλιστα χτες είχαν και κινητοποίηση, αλλά και των μεταναστών, που βρίσκονται πάρα πολλά χρόνια στην Ελλάδα νομιμότατα, ζουν, δουλεύουν εδώ με τις οικογένειές τους, κατέφυγε ο κ. Βρούτσης στα αλήστου μνήμης συνθήματα, “σύνταξη μόνο στους Έλληνες”, της Χρυσής Αυγής.

Λες και οι Έλληνες εργαζόμενοι δεν ξέρουν ποιες κυβερνήσεις τους έκοψαν τις συντάξεις! Δεν είναι βέβαια βλάκας ο κ. Βρούτσης. Επικίνδυνος είναι, συκοφάντης και προβοκάτορας!».

Σφοδρή επίθεση και από το ΠΑΜΕ

Από την πλευρά του, το ΠΑΜΕ, το συνδικαλιστικό όργανο που πρόσκειται στο ΚΚΕ σε ανακοίνωσή του σημείωσε ότι «ο υπουργός των Εργοδοτών, μακελάρης του ασφαλιστικού» έφτασε στο σημείο να απαντήσει στον βουλευτή του ΚΚΕ και μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας παίρνοντας επιχειρήματα από τα πιο μαύρα εγχειρίδια των χρυσαυγιτών δολοφόνων.

Ο υπουργός του νόμου Βρούτση-Κατρούγκαλου παπαγαλίζει το ρατσιστικό δηλητήριο της Χρυσής Αυγής ότι οι μετανάστες και ομογενείς εργαζόμενοι που εργάζονται για χρόνια στην Ελλάδα, που πληρώνουν φόρους, εισφορές, όλοι αυτοί κατά τον υπουργό και την φασιστική, ρατσιστική Χρυσή Αυγή, “κλέβουν τα λεφτά των Ελλήνων“. 

Ταυτόχρονα, σαν σύγχρονος δουλέμπορος και παρά τις προεκλογικές διακηρύξεις της ΝΔ για κατάργηση αυτής της απαράδεκτης διάκρισης, επιχειρεί να νομιμοποιήσει την εκμετάλλευση και τις διακρίσεις σε βάρος των ομογενών και μεταναστών εργατών, σαν εργαζόμενους δεύτερης κατηγορίας».

Το ΠΑΜΕ τονίζει ότι «ο υπουργός Εργασίας της Κυβέρνησης που τσακίζει τα ασφαλιστικά δικαιώματα των Εργαζομένων της Ελλάδας, Ελλήνων και Μεταναστών επιχειρεί να νομιμοποιήσει την ακραία εκμετάλλευση των αλλοδαπών εργαζομένων. Επιχειρεί να νομιμοποιήσει την λογική για την ίδια δουλειά, με τις ίδιες εισφορές και την ίδια φορολογία, οι εργαζόμενοι να πληρώνονται διαφορετικό μισθό, διαφορετική σύνταξη. Καλλιεργεί τον ρατσισμό και την ξενοφοβία για να κρύψει την βάρβαρη αντεργατική πολιτική της κυβέρνησης του».ΒουλήΚΚΕΚουτσούμπαςΒρούτσηςΠΑΜΕHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα