Αγωγή κατά των «Νέων» κατέθεσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μάκης Μπαλαούρας

ΠολιτικήMEDIA

Αποζημίωση ύψους 200.000€ για ηθική βλάβη που υπέστη από δημοσίευμα της εφημερίδας τα «Νέα», ζητά ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μάκης Μπαλαούρας.

Η πρώτη δημοσίευσε που αφορούσε τον Μ.Μπαλαούρα έγινε στις 22/3/2018, με πρωτοσέλιδο στην εφημερίδα που έχει τη φωτογραφία του βουλευτή και φέρει τίτλο «ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΜΑΚΗ ΜΠΑΛΑΟΥΡΑ,Συνταξιούχος ενός ανώτερου θεού».

Σύμφωνα με όσα αναφέρει ο βουλευτής, η εφημερίδα στη συνέχεια δημοσίευσε με καθυστέρηση

την απάντησή του, ενώ μετά από εξώδικό του και 72 ημέρες, η εφημερίδα υποχρεώθηκε σε αποκατάσταση του ίδιου «για την “ανάκληση των ανακριβειών και την αποκατάσταση προσβολής της προσωπικότητας του κ. Μπαλαούρα από τα δημοσιεύματα της 22-3-2018 και 23-3-2018, όπου αναφορές στο πρόσωπό του δεν ανταποκρίνονταν στην πραγματικότητα και αναμφισβήτητα προσβάλλουν την τιμή και την υπόληψή του”».

Ωστόσο, όπως αναφέρει ο Μ.Μπαλαούρας, η σχετική δημοσίευση στην 12η σελίδα μετά από 72 μέρες, όταν το συκοφαντικό δημοσίευμα ήταν πρωτοσέλιδο με πηχυαίους τίτλους.

Ο βουλευτής ανακοίνωσε ότι αν κερδίσει την αγωγή θα διαθέσει το ποσό ισομερώς στο Μορφωτικό Ίδρυμα της ΕΣΗΕΑ, στο “Χαμόγελο του Παιδιού”, στην εφημερίδα “Η ΕΠΟΧΗ” και σε φιλανθρωπικά ιδρύματα του Νομού Ηλείας».

Μάκης ΜπαλαούραςΤΑ ΝΕΑαγωγήδημοσίευμαHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα