Αγκίστρι: Όαση μια ανάσα από την Αθήνα - Όλες οι εξωτικές παραλίες (Photos)

ΕΛΛAΔΑ

 

Το Αγκίστρι µε τη νησιώτικη αύρα του είναι ένας από τους πλέον περιζήτητους προορισµούς για τους weekenders, αφού βρίσκεται μια ανάσα από την Αθήνα. Αυτό το µικρό αυθεντικό νησί στην καρδιά του Σαρωνικού μπορεί να βρίσκεται στη… σκιά της Αίγινας αλλά αποτελεί µια µικρή αναπάντεχη έκπληξη. Ανακαλύψτε το σε 48 ώρες!

Οι καταπράσινες εκτάσεις και τα γαλανά νερά το καθιστούν την ιδανική ‘’απόδραση” για όσους θέλουν να ξεφύγουν λίγο από την καθηµερινότητα και να απολαύσουν την ηρεµία και την απλότητα

της φύσης! Εξαιρετικός επίσης προορισµός για όσους λατρεύουν το camping, το ποδήλατο ή τις πεζοπορίες στη φύση.

Τι θα δείτε στο Αγκίστρι

Πανέµορφες παραλίες, πολύ πράσινο και ηρεµία είναι το τρίπτυχο που τα λέει όλα… για το Αγκίστρι. Απαρτίζεται από τρία κοντινά µεταξύ τους χωριά: το Μεγαλοχώρι, τη Σκάλα και τα Λιµενάρια. Το µεγαλύτερο είναι το Μεγαλοχώρι ή Μύλος, που θα σας γίνει έρωτας µε την πρώτη µατιά χάρη στα πλακόστρωτα δροµάκια στα οποία θα σεργιανίσετε, τα παραδοσιακά του σπίτια και τις ολάνθιστες αυλές, που σκορπούν τα λουλουδάτα αρώµατά τους.

Μη χάσετε και µια ανάβαση στο Μετόχι –το µικρό χωριό ανάµεσα στη Σκάλα και το Μεγαλοχώρι– που προσφέρεται για ατέλειωτο χάζι µε την υπέροχη θέα του. Μια πολύ όµορφη διαδροµή σάς επιφυλάσσει η διαδροµή από τη Σκάλα µέχρι τη Δραγωνέρα, όπου σίγουρα θα κάνετε και µια βουτιά. Πάρτε µαζί το ποδήλατό σας, αφού οι αποστάσεις είναι κοντινές και δεν χρειάζεστε αυτοκίνητο.

Παραλίες στο Αγκίστρι

Η Απόνησος είναι εξωτική παραλία, µε πεύκα που φθάνουν ως τη θάλασσα και καταλήγουν σε λεία βράχια!

Μια µαγευτική διαδροµή ανάµεσα στο µπλε και το πράσινο, µετά το Μεγαλοχώρι καταλήγει στην οργανωµένη παραλία Δραγωνέρα. Αποτελείται από τη Μικρή και Μεγάλη Δραγωνέρα, µε γαλαζοπράσινα νερά και πεύκα ως τη θάλασσα.

Η Μάρεζα είναι µια βραχώδης παραλία µε βαθιά, κρυστάλλινα νερά.

Δυτικά από το λιµάνι της Σκάλας βρίσκεται η Σκληρή, µικρή, βραχώδης παραλία, µε κρυστάλλινα νερά, και ακολουθεί η παραλία της Χαλικιάδας, µε λευκά βότσαλα, ιδανική για ψαροντούφεκο.

Η Σκάλα είναι αµµουδερή παραλία µε κρυστάλλινα νερά, µόλις 100 µέτρα από το λιµάνι.

Ωραία παραλία µε καταγάλανα νερά, βότσαλο και άµµο, ιδανική για κολύµπι, είναι και αυτή στο Μεγαλοχώρι.

Συγκοινωνίες /Μεταφορές

Οι συγκοινωνίες στο νησί γίνονται µε ένα ιδιωτικό λεωφορείο, το οποίο σταθµεύει στη Σκάλα, µπροστά στην Εκκλησία των Αγίων Αναργύρων. Εκτελεί καθηµερινά τακτικά δροµολόγια από τη Σκάλα στο Μύλο και αντίστροφα, για να διευκολύνει τους επισκέπτες, οι οποίοι έρχονται ή φεύγουν µε το ferry boat στη Σκάλα ή µε τα flying dolphins στο Μύλο. Το καλοκαίρι, εκτελεί και 7 προγραµµατισµένες διαδροµές, από τις 8 το πρωί µέχρι τις 7 το απόγευµα, από τη Σκάλα µέχρι την Απόνησο περνώντας από τη Δραγωνέρα και τα Λιµενάρια.

Πηγή: travelstyle.gr

ΑγκίστριπαραλίεςνησίHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα