Αυξάνονται οι ποινικές διώξεις σε «troll» του διαδικτύου στη Μεγάλη Βρετανία

ΚΟΣΜΟΣ

Στο οκταπλάσιο έχει αυξηθεί ο αριθμός των ποινικών διώξεων που αντιμετωπίζουν τα «troll» του διαδικτύου στη Μεγάλη Βρετανία. Οι κατηγορίες αφορούν τα «άκρως προσβλητικά μηνύματα με ύφος άσεμνο ή απειλητικό.

Μπορούν επίσης να κατηγορηθούν και οι άνθρωποι που στέλνουν μηνύματα από το κινητό ή μέσω e-mail.

Έχει ασκηθεί ποινική δίωξη σε περισσότερα από 1.000 «troll», ενώ τα 685 από αυτά έλαβαν μια προειδοποίηση κατά την διάρκεια της παράνομης πράξης τους. Συγκεκριμένα, το 2014 φυλακίστηκαν 155 άνθρωποι με την κατηγορία αυτή.

Ο πολιτικός αναλυτής

Richard Soencer δήλωσε ότι η βρετανική κυβέρνηση χρησιμοποιεί τον νόμο κατά των «troll» για τους δικούς της σκοπούς και πρόσθεσε ότι είναι αρκετά δύσκολο να τραβηχτεί μια διαχωριστική γραμμή ανάμεσα στον κακοπροαίρετο λόγο και στο τρολάρισμα.

Με 12 εβδομάδες φυλάκισης καταδικάστηκε η 23χρονη Isabella Sorley, καθώς και με οκτώ εβδομάδες ο 25χρονος John Nimmo, διότι επιτέθηκαν λεκτικά στην Caroline Criado-Perez, η οποία διοργάνωνε ένα κίνημα για να προστεθεί το πρόσωπο της συγγραφέως Jane Austen στο χαρτονόμισμα των 10 λιρών.

Η 23 χρονη είπε στην Caroline «Να πάει να αυτοκτονήσει», χαρακτηρίζοντάς την ως μια «άχρηστη» και συμπληρώνοντας ότι «ο βιασμός θα ήταν η τελευταία της ανησυχία» ενώ ο 25χρονος της είπε: «Σκάσε βρ@μα».

Μεγάλη Βρετανίαtrollποινική δίωξηποινέςHas video:
Keywords
Τυχαία Θέματα