Αυστηρό μήνυμα Παυλόπουλου σε Τουρκία - ΠΓΔΜ

Πολιτική

Αυστηρό μήνυμα σε Τουρκία και ΠΓΔΜ έστειλε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, κατά την ομιλία του στην τελετή ανακήρυξής του σε επίτιμο δημότη του Δήμου Πύδνας - Κολινδρού.

Ο κ. Παυλόπουλος υπογράμμισε πως «επιδιώκουμε σχέσεις φιλίας και καλής γειτονίας. Όμως, οι σχέσεις φιλίας και καλής γειτονίας με την Τουρκία, όπως επίσης και η ευρωπαϊκή της προοπτική, εξαρτάται από τον πλήρη σεβασμό του συνόλου του Διεθνούς και του Ευρωπαϊκού Δικαίου και από τον πλήρη σεβασμό της Συνθήκης της Λωζάνης, η οποία

κατοχυρώνει τα σύνορα, το έδαφος και την κυριαρχία τόσο της Ελλάδας όσο και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, δεν αναθεωρείται ούτε επικαιροποιείται και είναι απολύτως σαφής, δίχως ν’ αφήνει ίχνος "γκρίζων ζωνών"».

«Στηρίζουμε την πορεία ένταξης της φίλης ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ και στην Ευρωπαϊκή Ένωση», είπε για την Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας υπογραμμίζοντας πως αυτό «προϋποθέτει προηγούμενη λύση ως προς το όνομά της, η οποία θα εξαλείφει κάθε ίχνος αλυτρωτισμού».

Τέλος, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας τόνισε πως «όταν συμφωνήσουν οι γείτονές μας ότι προσαρμόζονται στο Διεθνές Δίκαιο, στο Ευρωπαϊκό Κεκτημένο και, βεβαίως, στην Ιστορία, τότε είμαστε εδώ. Διαφορετικά δεν μπορούμε να δεχθούμε μια τέτοια πορεία, αφού τούτο θα ήταν αντίθετο με βασικές αρχές, τις οποίες έχουμε αναδείξει εδώ και καιρό».

Προκόπης ΠαυλόπουλοςΤουρκίαΠΓΔΜμήνυμαεπίτιμος δημότηςHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα