Αεροπορική τραγωδία: Άρχισε η εξέταση των «μαύρων κουτιών» του αεροσκάφους της Air India Express

ΚΟΣΜΟΣ

 

Ινδοί διερευνητές αεροπορικών δυστυχημάτων άρχισαν την εξέταση των “μαύρων κουτιών” του αεροσκάφους Boeing 737 που βγήκε εκτός διαδρόμου, κατά τη δεύτερη προσπάθειά του να προσγειωθεί με συνέπεια το θάνατο 18 ανθρώπων, στο χειρότερο αεροπορικό δυστύχημα που έγινε στην Ινδία, κατά την τελευταία δεκαετία.

Το αεροσκάφος της Air India Express που πραγματοποίησε πτήση επαναπατρισμού για Ινδούς που είχαν αποκλειστεί στο Ντουμπάι εξαιτίας της εξάπλωσης της πανδημίας COVID-19 βγήκε προχθές εκτός διαδρόμου,

στο διεθνές αεροδρόμιο της πόλης Κόζικοντ (πρώην Καλικούτ), στο νότιο τμήμα της χώρας, καθώς επικρατούσαν συνθήκες σφοδρής βροχόπτωσης.

Το αεροσκάφος παρασύρθηκε σε παρακείμενο του αεροδρομίου, ανοιχτό χώρο, ενώ η άτρακτος του, διαχωρίστηκε σε δύο τμήματα.

Σε συνέντευξή που έδωσε σήμερα σε Μέσο Ενημέρωσης που συνεργάζεται με το Reuters (ANI) ο Αρούν Κουμάρ, διευθυντής της Γενικής Διεύθυνσης Πολιτικής Αεροπορίας της Ινδίας, δήλωσε ότι η χώρα του, θα επιτρέψει την πρόσβαση στα “μαύρα κουτιά” του αεροσκάφους, τόσο για τους διεθνείς διερευνητές αεροπορικών δυστυχημάτων, όσο και για την κατασκευάστρια εταιρία Boeing.

Ινδίαμαύρα κουτιάαεροπορική τραγωδίαHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα
Αεροπορική, Άρχισε, Air India Express,aeroporiki, archise, Air India Express