Αδριάντα της Κλίντον στήνουν στην Αλβανία (Photo)

ΚΟΣΜΟΣ

Αδριάντα της Χίλαρι Κλίντον πρόκειται να στήσουν οι Αλβανοί τους Αγίους Σαράντρα δείχνοντας έμπρακτα την ευγνωμοσύνη τους για την προώθηση της ανεξαρτητοποίησης του Κοσσόβου όσο η ίδια βρισκόταν στο Στέϊτ Ντιπαρτμεντ.

Η συνεισφορά της υποψήφιας για το χρίσμα των Δημοκρατικών στην ανεξαρτητοποίηση και την αναγνώριση της ανεξαρτησίας του Κοσσόβου το 2010 ήταν μεγάλη γεγονός το οποίο φαίνεται να μην ξεχνούν οι Αλβανοί.

Σύμφωνα με το δίκτυο CBS η απόφαση του δημοτικού συμβουλίου στους Αγίους Σαράντα για

την τοποθέτηση ανδριάντα της Κλιντον ήταν ομόφωνη και αποτελεί «σύμβολο του τι μπορεί να κάνει μια γυναίκα στην πολιτική, ενώ αντιπροσωπεύει τη σημασία των σχέσεων της Αλβανίας με τις ΗΠΑ. Είναι ένα ς φόρος τιμής για την προσφορά της στο αλβανικό έθνος».

Ωστόσο, δεν είναι η μοναδική Κλίντον που θα έχει ένα άγαλμα στην περιοχή των Βαλκανίων καθότι πριν από έξι χρόνια και ο άντρας της, Μπιλ Κλίτον, απέκτησε το δικό του άγαλμα στο Κόσσοβο ως ένδειξη ευγνωμοσύνης για όλα όσα έκανε για την αυτονομία του Κοσσόβου από τη Σερβία το 1999. Ενώ αξίζει να αναφέρουμε πως στην Πρίστινα η κεντρική λεωφόρος φέρει το όνομα του Μπιλ Κλίντον.

Χίλαρι ΚλίντονάγαλμααδριάνταςΑλβανίαΆγιοι ΣαράνταHas video:
Keywords
Τυχαία Θέματα