Άδωνις: Σύντομα πρόταση και για άνοιγμα της εστίασης (Video)

«Ανοιχτό» να υπάρξει σύντομα πρόταση και για άνοιγμα της εστίασης άφησε με δηλώσεις του το πρωί της Πέμπτης ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης.

«Είμαστε κοντά στο να προτείνουμε το άνοιγμα της εστίασης, με χρήση των εξωτερικών χώρων», τόνισε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων πρόσθεσε ότι πρόθεση της κυβέρνησης είναι να ανοίγει σταδιακά το λιανικό εμπόριο και να μην ξανακλείσει και κάλεσε όλους

να τηρούν τα μέτρα «να μην σπαταλήσουμε την ευκαιρία. Θα είναι κρίμα να έχουμε πισωγύρισμα».

Ακόμη, ο υπουργός απέρριψε την κριτική και δημοσιεύματα που αναφέρουν ότι υπάρχει «προβληματισμός» στην Επιτροπή των Ειδικών επειδή «καπελώνεται» από την κυβέρνηση, απαντώντας ότι «η απόφαση της επιτροπής ήταν ομόφωνη. Πολλές από τις προτάσεις της κυβέρνησης δεν έγιναν δεκτές, ενώ υπήρξαν και τις προηγούμενες ημέρες πολλές αναφορές από μέλη της επιτροπής ότι θα έπρεπε να ανοίξουν πολλές δραστηριότητες, όμως αυτό τελικώς δεν έγινε. Είναι κρίμα να γίνεται σπέκουλα με τέτοια θέματα».

«Μετά την έγκριση από το Ελεγκτικό Συνέδριο, τα self test σε λίγες ημέρες θα φτάσουν στην Ελλάδα. Σε ό,τι αφορά στις διαδικασίες, θα δοθούν διευκρινίσεις τις επόμενες ημέρες. Είναι ένα πολύ χρήσιμο εργαλείο και για το άνοιγμα της αγοράς», σημείωσε ο υπουργός.

Ο υπουργός, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων στον ΑΝΤ1, έκανε διευκρινίσεις για τη χρήση του 13032, για τις μετακινήσεις τα Σαββατοκύριακα, για το άνοιγμα σχολείων, γυμναστηρίων και πρακτορείων ΟΠΑΠ και για το ψάρεμα.

Πιο συγκεκριμένα, όπως είπε ο Α. Γεωργιάδης, «και για τα ψώνια από εμπορικά καταστήματα μπορεί κάποιος να μετακινηθεί από δήμο σε δήμο. Θα κλείνει ραντεβού ο καταναλωτής με το κατάστημα. Ο καταναλωτής μπορεί να μένει στην Κηφισιά και το κατάστημα να είναι στην Γλυφάδα. Με το 13032 θα έχεις ένα sms στο κινητό σου, που σου επιτρέπει να κάνεις αυτήν την συναλλαγή, πάντοτε με τήρηση των μέτρων για τον αριθμό πελατών στο κατάστημα. Αν έχεις και δεύτερο και τρίτο και τέταρτο και πέμπτο ραντεβού για ψώνια, θα μπορείς να το κάνεις, μέσα στις τρεις ώρες που δίνει περιθώριο το sms στο 13032».

Σε ό,τι αφορά τις μετακινήσεις από δήμο σε δήμο, κάθε Σαββατοκύριακο, με χρήση του κωδικού 6 σε sms στο 13033, με έως 3 άτομα ή μια οικογένεια, ο Α. Γεωργιάδης είπε ότι «μπορούν να μετακινηθούν οι πολίτες οπουδήποτε εντός της ίδιας περιφερειακής ενότητας ανά την επικράτεια ή εντός της Αττικής, εφόσον πρόκειται για κατοίκους του λεκανοπεδίου.

Τέλος, επεσήμανε ότι στην παρούσα φάση δεν γίνεται να ανοίξουν τα γυμναστήρια, διότι υγειονομικώς θεωρούνται εστίες μετάδοσης, λόγω των συνθηκών άθλησης όσων τα χρησιμοποιούν.

Για τα σχολεία, ανέφερε ότι «Η πίεση για το άνοιγμα των λυκείων προέρχεται από την ανελαστική ημερομηνία των πανελλαδικών εξετάσεων. Δεν μπορεί τα παιδιά να δώσουν εξετάσεις χωρίς να έχουν μπει στην τάξη. Η υπόθεση αφορά δεκάδες χιλιάδες οικογένειες και αυτό προκαλεί την μεγάλη πίεση για το άνοιγμα των σχολείων και συγκεκριμένα των τάξεων του λυκείου, διότι αυτό συζητάμε».

Για τα πρακτορεία ΟΠΑΠ, ο υπουργός είπε ότι επίσης δεν δόθηκε έγκριση από την επιτροπή στην πρόταση του υπουργείου για να ανοίξουν από την Δευτέρα, προσθέτοντας ότι θα επανεξεταστεί το εν λόγω θέμα την ερχόμενη εβδομάδα.

Keywords
Τυχαία Θέματα