Άδειασε από πρόσφυγες ο Πειραιάς, έξι μήνες μετά

ΕΛΛAΔΑ

Εκκενώθηκε χθες οριστικά και χωρίς προβλήματα το λιμάνι του Πειραιά όπου διέμεναν περισσότεροι από 850 πρόσφυγες σε σκηνές γύρω από την πύλη Ε1 και την πέτρινη αποθήκη. Συγκεκριμένα, το απόγευμα της Τρίτης αναχώρησαν 56 άτομα για Οινόφυτα και 294 με λεωφορεία της ΕΘΕΛ.

Έως χθες το μεσημέρι είχαν φύγει τα υπόλοιπα 500 άτομα, 68 για δομές φιλοξενίας

στα Τρίκαλα Θεσσαλίας και 18 στα Οινόφυτα Βοιωτίας, ενώ τα υπόλοιπα επιβιβάστηκαν σε λεωφορεία της ΕΘΕΛ για προορισμούς της επιλογής τους.

Οι χώροι που φιλοξενούνταν οι πρόσφυγες καθαρίστηκαν από συνεργεία του ΟΛΠ και έτσι, σχεδόν έξι μήνες μετά, το λιμάνι του Πειραιά δεν αποτελεί πλέον προσωρινό χώρο φιλοξενίας.

Και ενώ οι ελληνικές Αρχές θα είχαν κάθε λόγο να χαίρονται με την έκβαση του εγχειρήματος, η αύξηση των προσφυγικών ροών προς τα νησιά του Βορείου Αιγαίου, από την επομένη του πραξικοπήματος, επαναφέρουν το κλίμα ανησυχίας για την αποσταθεροποίηση της κατάστασης στο προσφυγικό ζήτημα.

Στους 57.075 ανέρχονται οι πρόσφυγες σε όλη τη χώρα, σύμφωνα με τα σημερινά στοιχεία του Συντονιστικού Οργάνου Διαχείρισης της Προσφυγικής Κρίσης.

Στα στοιχεία υπολογίζονται και 7.217 πρόσφυγες που φιλοξενούνται σε ενοικιαζόμενους χώρους από την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες και οι διαμένοντες σε μη οργανωμένες δομές (3.179). Εκτός δομών εκτιμάται πως βρίσκονται 2.150 άτομα. Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου παραμένουν 9.313 πρόσφυγες, ενώ σημειώθηκαν 118 νέες αφίξεις κατά το τελευταίο 24ωρο.

Στην Αττική φιλοξενούνται 10.202 πρόσφυγες, στην κεντρική Ελλάδα 2.306 και στη νότια 252. Στους 27 χώρους της βόρειας Ελλάδας κατεγράφησαν 22.456 πρόσφυγες.

Λιμάνι Πειραιάπρόσφυγεςεπιχείρηση εκκένωσηςHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα