Tροχαίο: Μεροκάματο τρόμου για ντελιβερά την ώρα που επέστρεφε σπίτι

ΕΛΛAΔΑ

 

Τον κώδωνα του κινδύνου κρούουν οι ντελιβεράδες στην Κρήτη με αφορμή τα τροχαία ατυχήματα με θύματα διανομείς ταχυφαγείων. Όπως αποκάλυψε ο Σύνδεσμος Ιδιωτικού Προσωπικού Επιχειρήσεως Εκμεταλλεύσεως Εστιατορίων, Μαγειρείων, Ζαχαροπλαστείων, Καφέ-μπαρ, Fast food του Σωματείου Επισιτισμού Nομού Χανίων, στην “εκπνοή” του 2019 υπήρξε ένα ακόμη τροχαίο ατύχημα με τραυματία ντελιβερά.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει το neakriti, στη σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε το Σωματείο

Επισιτισμού επισημαίνεται ότι μόνο κατά τις τελευταίες ημέρες του 2019 είχαμε συνολικά 4 ατυχήματα με θύματα διανομείς, με τους συνδικαλιστές να αναρωτιούνται εάν τα εν λόγω τροχαία οφείλονται μόνο στις κακές καιρικές συνθήκες...

«Με την εκπνοή του 2019 είχαμε άλλο ένα ατύχημα συναδέλφου διανομέα φαγητού την ώρα που επέστρεφε σπίτι του. Το Σωματείο Επισιτισμού εύχεται ταχεία ανάρρωση για τον συνάδελφο Ν.Σ., ο οποίος είχε εργατικό ατύχημα την ώρα που επέστρεφε σπίτι του.

Ο αυξανόμενος αριθμός ατυχημάτων, 4 το τελευταίο διάστημα του 2019, μας κάνει να αναρωτιόμαστε εάν οφείλονται μόνο στις κακοκαιρίες. Οι υπερβολικές ώρες εργασίας, ειδικά τις μέρες των γιορτών, και το εργασιακό στρες του ντελιβερά έχουν ως αποτέλεσμα το να φτάσει σπίτι του τελικά να είναι θέμα τύχης.

Στην περίοδο που οι αλυσίδες-όμιλοι στον κλάδο γιγαντώνονται και ο ανταγωνισμός οξύνεται, οι συνθήκες εργασίας χειροτερεύουν. Την ίδια στιγμή, για μας τους χιλιάδες εργαζόμενους στον κλάδο εξακολουθεί να είναι η ίδια κόλαση μες στους χώρους εργασίας, με ατομικές συμβάσεις εργασίας, ευέλικτες εργασιακές σχέσεις, δουλεμπορικά, εντατικοποίηση και ανύπαρκτα μέτρα υγείας και ασφάλειας.

Το πλαίσιο και οι όροι εργασίας που διαμορφώθηκαν από το 2012 και μετά, οπότε και στην ουσία καταργήθηκε η υποχρεωτικότητα των ΣΣΕ, που συνοδεύτηκαν από μειώσεις μισθών που ψήφισαν από κοινού η προηγούμενη και η τωρινή κυβέρνηση, ήταν οι κρίσιμοι παράγοντες για να διαμορφωθούν οι προϋποθέσεις για την ακόμα πιο βαθιά εκμετάλλευση της εργασίας στον κλάδο μας, όπου πήρε πλέον και εγκληματική μορφή, εφόσον δεκάδες συνάδελφοι διανομείς έχουν στην ουσία δολοφονηθεί από την εργοδοσία και την αντιλαϊκή πολιτική που σε συνέχεια εφαρμόζεται μέχρι σήμερα.

Ακόμα και στην περίπτωση που καλύπτονται κάποια βασικά, κι αν αυτά δεν είναι ασυντήρητα και παλιά, αναγκάζονται να κάνουν άπειρα δρομολόγια, σε εξαντλητικά ωράρια, και να τρέχουν υπό οποιεσδήποτε καιρικές συνθήκες.

Πόσω μάλλον που οι ρυθμοί εντατικοποίησης της δουλειάς αυξάνονται για τον λόγο ότι οι περισσότεροι διανομείς απασχολούνται και σε άλλα πόστα των καταστημάτων, όπως λάντζα, τραπεζαρία κ.α.

Είναι πολλές οι εταιρείες, με πρωτοπόρες τις οργανωμένες αλυσίδες που χρονομετρούν τους διανομείς, βάζοντας και πλαφόν παραγγελιών σε απαράδεκτους χρόνους - μάλιστα σε περιοχές με τεράστια χιλιομετρική έκταση - με αποτέλεσμα να φορτώνονται τα μηχανάκια πολλές φορές σε επικίνδυνο βαθμό», αναφέρεται αρχικά στην επίμαχη ανακοίνωση.

«Η επικινδυνότητα του επαγγέλματος δεν πρέπει να γίνεται άλλοθι για την εργοδοσία, αλλά και την κυβέρνηση ώστε να ξεφεύγει από τις βαριές ευθύνες που φέρει για τις συνθήκες που κυριαρχούν στον κλάδο συνολικά και στο συγκεκριμένο πόστο ειδικότερα.

Για να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα από την ανυπαρξία των μέτρων υγιεινής και ασφάλειας των εργαζομένων σε αυτές τις επιχειρήσεις, πρέπει να παρθεί υπόψη το σύνολο των ειδικοτήτων με βάση και το αντικείμενο της παραγωγής.

Αντίστοιχα σοβαρά προβλήματα αντιμετωπίζουν οι μάγειρες, οι ψήστες, οι σερβιτόροι και οι μπουφετζήδες. Η νέα ΓΣΣΕ που ψηφίστηκε στις 21/2/2019 πρέπει να αποτελέσει σταθμό για εμάς τους εργαζομένους στον επισιτισμό.

Κανείς εργαζόμενος να μη δεχτεί να εργάζεται με ατομικές συμβάσεις εργασίας... να μπει ένα τέρμα στην μαύρη εργασία», αναφέρεται, εν κατακλείδι, στην ανακοίνωση, με το Σωματείο Επισιτισμού να ζητά - μεταξύ άλλων - πλήρη και σταθερή εργασία για όλους, μειωμένο ωράριο με αποδοχές 8ώρου, κατάργηση των ελαστικών μορφών απασχόλησης, ένταξη των διανομέων στα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα, απαγόρευση της διανομής με δίκυκλο σε επικίνδυνες καιρικές συνθήκες, καθώς και να γίνει υποχρεωτική η ΣΣΕ στον κλάδο του επισιτισμού.

Πολλά τα ατυχήματα με ντιλιβεράδες στην Κρήτη

Ο φόρος αίματος που έχουν πληρώσει οι ντελιβεράδες - και - στην Κρήτη είναι βαρύς: Υπενθυμίζεται ότι πέρυσι, τέτοια περίοδο, είχαν χάσει τη ζωή τους - μέσα σε διάστημα μερικών μόνο ημερών - δύο νεαροί άνδρες, αμφότεροι διανομείς φαγητού με δίκυκλο, οι οποίοι είχαν βρει τραγικό θάνατο εν ώρα εργασίας.

Στις 31 Δεκεμβρίου του 2018, ένας 27χρονος ντελιβεράς άφησε την τελευταία του πνοή σε τροχαίο δυστύχημα, στα Χανιά. Μερικές ημέρες μετά, ένας 21χρονος διανομέας τραυματίστηκε θανάσιμα την ώρα που έκανε ντελίβερι στη συμβολή των οδών Γιάνναρη και Σφακιανάκη, στην πόλη των Χανίων.

Εξάλλου, στα τέλη Δεκεμβρίου του 2018, ένας 53χρονος ντελιβεράς που παρασύρθηκε από διερχόμενο όχημα, στη λεωφόρο Κνωσού, στο Ηράκλειο, τραυματίστηκε βαρύτατα, με αποτέλεσμα οι γιατροί να αναγκαστούν να προβούν στον ακρωτηριασμό του δεξιού κάτω άκρου του.

Υπενθυμίζεται τέλος ότι, πριν από λίγες εβδομάδες, το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ηρακλείου επέβαλε ποινή φυλάκισης 15 μηνών - με αναστολή - σε ένα νεαρό οδηγό αυτοκινήτου, ο οποίος δικαζόταν για τον θανάσιμο τραυματισμό ενός 27χρονου ντελιβερά στην οδό Σμπώκου, στο Ηράκλειο, τον Σεπτέμβριο του 2015.

 

δυστύχημαόχημαΔεκέμβριοςHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα