The Crown: Ποια σκάνδαλα της βρετανικής μοναρχίας «παρέλειψε» η 5η σεζόν

Παρόλο που η βρετανική βασιλική οικογένεια να θεωρεί επιζήμιο για την δημοφιλία της το «The Crown» με τις ιστορίες και τις ίντριγκες που αποκαλύπτει, ωστόσο, η σειρά του Netflix φαίνεται ότι αυτολογοκρίθηκε, βάζοντας «φρένο» σε όσα βασιλικά σκάνδαλα κάνουν «τσιζ».


Το μίσος Νταϊάνας – Καρόλου στο ταξίδι στην Ασία

Στην αρχή της 5ης σεζόν, το κοινό παρακολουθεί τον δεύτερο «μήνα του μέλιτος» της πριγκίπισσας Νταϊάνα και του πρίγκιπα -τότε- Κάρολου.

Ωστόσο, το ζευγάρι έκανε κι ένα δεύτερο ταξίδι, το οποίο παραλήφθηκε

στη σειρά. Λίγο πριν τον χωρισμό τους, το ζευγάρι βρέθηκε στην Ασία. Εκεί μάλιστα, διαπίστωσαν και οι δύο πως ο χωρισμός ήταν η μόνη λύση για τον γάμο τους.

*ON THIS DAY 19th*

2012 Election of First female President Park Guen-hye who becomes the 11th President of South Korea

1995 Queen Elizabeth asks Prince Charles & Diana to divorce

1972 Apollo 17 returns to Earth. The last mission of the US Apollo program spent 12 days in space pic.twitter.com/cHnjBvlNaB

— HFA Youth Council (@HFA_Youth) December 19, 2018

Δημοσιογράφος που ήταν κι εκείνος παρών στο ταξίδι είχε αναφέρει σε άρθρο που γράφτηκε το 2021 πως «το μίσος μεταξύ της Νταϊάνα και του Καρόλου ήταν ολοφάνερο».

Κατά τη διάρκεια του συγκεκριμένου ταξιδιού, ο αναπληρωματικός προσωπικός γραμματέας του πρίγκιπα, Πίτερ Γουέστμπερκοτ είχε απαντήσει σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με τις σχέσεις ανάμεσα στο ζευγάρι: «Ξέρουμε πως δεν είναι καλά, όμως κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε για εκείνους». Ωστόσο, αποδείχθηκε πως αυτό δεν ήταν αρκετό, καθώς έναν χρόνο αργότερα, ο τότε πρωθυπουργός Τζον Μέιτζορ ανακοίνωσε τον χωρισμό τους.



Η φάρσα στη βασίλισσα Ελισάβετ



Αν και θα μπορούσε να δώσει μια πιο «χιουμοριστική» χροιά στη σειρά, το τηλεφώνημα του ραδιοφωνικού παραγωγού, Πιέρ Μπρασάρντ στη βασίλισσα Ελισάβετ δεν συμπεριλήφθηκε στο «Crown».

Υποδυόμενος τον Καναδό πρωθυπουργό, Jean Chretien, συνομίλησε με τη βασίλισσα επί 7 λεπτά. Κατά τη διάρκεια της συζήτησής τους, η μονάρχης αναφέρθηκε στα σχέδια της οικογένειας για το Χάλογουιν, αλλά και στην εμπλοκή της στο δημοψήφισμα του Κεμπέκ.



Αν και πολλοί διασκέδασαν με τη φάρσα του ραδιοφωνικού παραγωγού, ο εκπρόσωπος του Μπάκιγχαμ δεν φάνηκε πολύ ευχαριστημένος με την εν λόγω συνομιλία. Αντιθέτως, δήλωσε πως ήταν «ενοχλητικό», ενώ τόνισε επίσης πως «ήταν χάσιμο χρόνου για τη βασίλισσα».

Ωστόσο, ο Πιέρ Μπρασάρντ ανέφερε από τη μεριά του πως «δεν μετανιώνει για τη φάρσα που έκανε» και σχολίασε πως η μονάρχης ήταν «πολύ αστεία».«Αυτού του είδους η συζήτηση είναι πολύ ωραία, γιατί βλέπουμε την ανθρώπινη πλευρά της», είχε πει.



Η σχέση της Νταϊάνα με τον Χασνάτ Καν



Η σχέση της «πριγκίπισσας του λαού» με τον χειρουργό κάθε άλλο, παρά κάτι επιπόλαιο ήταν. Το ζευγάρι ήταν μαζί για δύο περίπου χρόνια, ενώ σκέφτονταν πολύ σοβαρά το ενδεχόμενο να παντρευτούν. Η συγγραφέας, Τίνα Μπράουν είχε γράψει στη βιογραφία της πως κάθε φορά που η Νταϊάνα αναφερόταν σε εκείνον, έλεγε πως είναι ο «ένας για εκείνη».

@iamhumayunsaeed as Hasnat Khan.
Hasnat Ahmad Khan, FRCS is a British-Pakistani heart and lung surgeon. He is widely known for his romantic relationship with Diana, Princess of Wales from 1995 to 1997.#TheCrownSeason5 #TheCrownNetflix pic.twitter.com/25dZcsGaYq

— Razi Rizwan (@truly_yours_100) November 12, 2022

Μάλιστα, η Νταϊάνα είχε επισκεφτεί τους γονείς του στο Πακιστάν το 1996. Μιλώντας για εκείνη σε συνέντευξή του, μετά τον θάνατό της, ο Χασνάτ Καν είχε πει για την επίσκεψή της στην πατρίδα του: «Πραγματικά απόλαυσε τον χρόνο της, όταν ήρθε εδώ. Επίσης, απολάμβανε το απογευματινό τσάι με την οικογένειά μου και νομίζω πως της άρεσε πολύ η εκκεντρική κουλτούρα της ασιατικής οικογένειας». Είχε αποκαλύψει μάλιστα, πως η αιτία του χωρισμού τους ήταν ότι «ο ίδιος δεν θα μπορούσε να έχει μια φυσιολογική ζωή στο πλευρό της».

Ο μπάτλερ της πριγκίπισσας και έμπιστος φίλος της, είχε αναφερθεί και εκείνος στη σχέση τους, λέγοντας πως: «Ήταν ο άντρας που αγάπησε περισσότερο από οποιονδήποτε άλλο. Ήταν μια πολύ βαθιά, πνευματική σχέση. Ήταν πολύ ερωτευμένοι».



Το χειρουργείο του πρίγκιπα Ουίλιαμ

Σε ηλικία 8 ετών, ο μεγαλύτερος γιος του Κάρολου και της Νταϊάνα είχε τραυματιστεί σοβαρά στο κεφάλι του, με αποτέλεσμα να χρειαστεί χειρουργική επέμβαση. Πιο συγκεκριμένα, ένας συμμαθητής του τον είχε χτυπήσει με ένα μπαστούνι του γκολφ στο κεφάλι. Νοσηλεύτηκε στο νοσοκομείο για δύο ημέρες.

On this day in 1991
Prince William had to undergo a 70 minute surgery to fix a broken skull suffered after a school mate bashed him in the head with a golf club pic.twitter.com/hXSZieFbaj

— Ken Reid (@KennethWReid) June 4, 2021

Καθ’ όλη τη διάρκεια της νοσηλείας του πρίγκιπα Ουίλιαμ, η μητέρα του έμεινε στο πλευρό του, ενώ ο πρώτος του επισκέπτης ήταν ο μικρός του αδερφός, Χάρι.



Ο γάμος της πριγκίπισσας Άννας



Το ενδιαφέρον της πριγκίπισσας για τον Σερ Τίμοθι Λόρενς προβάλλεται κανονικά στη σειρά του Netflix, όπως και η ανακοίνωση του γάμου της στη μητέρα της, γεγονός που την εξαγρίωσε.

Oggi ricorre l'anniversario di matrimonio di S.A.R. Anna del Regno Unito con Sir Timothy James Hamilton Laurence.. pic.twitter.com/mtmDQuER8X

— Bart (@BartolucciFabio) December 12, 2021

Ωστόσο, στη συνέχεια της σειράς, δεν βλέπουμε κανένα πλάνο από τον γάμο τους, ενώ πραγματοποιήθηκε κανονικά. Το ζευγάρι ενώθηκε με τα δεσμά του γάμου στη Σκωτία, ενώπιον 30 καλεσμένων, καθώς η εκκλησία της Αγγλίας δεν επέτρεπε στη νύφη να παντρευτεί ξανά, αφού είχε χωρίσει προηγουμένως.

Διαβάστε επίσης:

Υποκλοπές: Η απάντηση της Κατερίνας Σακελλαροπούλου στην ΕΣΗΕΑ -«Έχω τοποθετηθεί για τις παρακολουθήσεις»

Συνάντηση Μητσοτάκη με το προεδρείο της ΕΙΗΕΑ – Τι ζήτησαν οι ιδιοκτήτες των εφημερίδων

Κοραλία Καράντη: Το «παράπονό» της για τις τηλεοπτικές σειρές – «Οι μεγάλες είμαστε εξορισμένες από τη μυθοπλασία» (Video)

Keywords
Τυχαία Θέματα
Crown, Ποια,Crown, poia