SpaceX: Επέστρεψαν στη Γη οι πρώτοι «διαστημικοί τουρίστες» (Videos)

Στη Γη βρίσκονται οι πρώτοι ιδιώτες «τουρίστες» του διαστήματος.

Πρόκειται για τέσσερα άτομα που επί τρεις ημέρες είδαν μοναδικές εικόνες, απόλαυσαν αγαπημένα φαγητά, είδαν ακόμα και ταινίες σε τροχιά γύρω από τη Γη, ενώ συνομίλησαν με τον ηθοποιό Τομ Κρουζ ο οποίος ετοιμάζεται να γυρίσει ταινία στο Διάστημα.

Η κάψουλα της SpaceX προσθαλασσώθηκε στον Ατλαντικό Ωκεανό, ανοιχτά της Φλόριντα των Ηνωμένων Πολιτειών, ολοκληρώνοντας με αυτόν τον τρόπο επιτυχώς την πρώτη πτήση

με πλήρωμα μη επαγγελματιών αστροναυτών.

Βγαίνοντας από την κάψουλα, ο αρχηγός Τζάρεντ Άιζακμαν αναφώνησε: «Ήταν φοβερή βόλτα. Μόλις τώρα ξεκινάμε».

Σύμφωνα με το MEGA, στο ταξίδι, που χρηματοδότησε εξ ολοκλήρου ο ίδιος, είχε μαζί του έναν καλλιτέχνη, έναν βετεράνος της αμερικανικής πολεμικής αεροπορίας και την 29χρονη Χέιλι Αρσενό. Η νεαρή γιατρός μίλησε από το Διάστημα με παιδιά ασθενείς του νοσοκομείου, στο οποίο σήμερα εργάζεται.

Οι τέσσερίς τους μίλησαν και με τον ηθοποιό Τομ Κρουζ ο οποίος προετοιμάζει τη δική του πτήση με σκάφος της Space X για να γυρίσει ταινία μακριά από τη Γη, καθώς και με τον τραγουδιστή Μπόνο του ροκ συγκροτήματος U2.

Από το ειδικά διαμορφωμένο μεγάλο παράθυρο της κάψουλας οι τέσσερις τουρίστες του Διαστήματος απόλαυσαν μοναδικές εικόνες της Γης.

Το φαγητό τους διέφερε από το συνηθισμένο των αστροναυτών. Έτρωγαν κρύα πίτσα, σάντουιτς, μακαρόνια μπολονέζ, ακόμα και αρνάκι. Κάποιοι έβλεπαν ακόμα και ταινίες σε tablet πριν ξεκινήσει η κάθοδος προς τη Γη.

Οι τέσσερις ερασιτέχνες εκπαιδεύτηκαν για έξι μήνες και κατά τη διάρκεια της πτήσης πραγματοποίησαν επιστημονικά πειράματα. Κυρίως όμως απέδειξαν ότι όλο και περισσότεροι άνθρωποι μπορούν να φτάσουν στο διάστημα.

Φυσικά με το… αζημίωτο.

Διαβάστε επίσης:

ΕΛ.ΑΣ: ΕΔΕ για το καταγγελλόμενο κυνηγητό φοιτητών της ΛΑΕ από τη ΔΡΑΣΗ (Video)

Ρωσία-εκλογές: Πρώτο το κόμμα Πούτιν, δεύτεροι οι Κομμουνιστές

«Δεν κοιμάμαι, δεν τρώω, δεν υπάρχω»: Τι λέει η 29χρονη για την υπόθεση με την κοκαΐνη (Video)

Keywords
Τυχαία Θέματα