QCM: Τα πρόστιμα στη Folli Follie είναι μόνο η αρχή

ΕΛΛAΔΑ

Τώρα αρχίζει η πραγματική υπόθεση της Folli Follie και τα σημαντικότερα ακολουθούν, σημειώνει σε συνέντευξή του στην «Καθημερινή» ο επικεφαλής του QCM, του fund που με την έκθεσή του στις αρχές Μαΐου προκάλεσε σάλο στην αγορά, Γκάμπριελ Γκρέγκο.

«Σέβομαι την απόφαση της ελληνικής εποπτικής αρχής, και είναι ξεκάθαρο ότι έχει πολύ περισσότερη πληροφόρηση και

πολύ περισσότερα στοιχεία έναντι της Folli Follie από ό,τι έχει το QCM», σημειώνει χαρακτηριστικά. Eτσι, συμπληρώνει, «εκτιμώ ιδιαίτερα το ότι ακόμα και μετά τρεις ολόκληρους μήνες υπάρχουν σημαντικές εξελίξεις γύρω από την υπόθεση της ελληνικής εισηγμένης, καθώς αυτό που είναι σημαντικό είναι να δημιουργηθεί ένα ισχυρό περιβάλλον αποτροπής της εγκληματικής συμπεριφοράς, η οποία οδηγεί σε δεκάδες εκατομμύρια ζημιών για τους μετόχους εταιρειών».

Oπως τονίζει ο κ. Γκρέγκο, τα πρόστιμα τα οποία επέβαλε η ελληνική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς είναι μόνον η αρχή και όχι το τέλος της υπόθεσης της Folli Follie. «Το πιο σημαντικό είναι ότι η υπόθεση οδηγείται άμεσα στον εισαγγελέα για να διερευνηθούν τυχόν ποινικά αδικήματα. Εχω απόλυτη εμπιστοσύνη στην ελληνική δικαιοσύνη».

Σχολιάζοντας το ύψος των προστίμων, το οποίο σύμφωνα με κύκλους της αγοράς κρίνεται ιδιαίτερα μικρό σε σχέση με την έκταση της φερόμενης εξαπάτησης, ο κ. Γκρέγκο σημειώνει ότι πρέπει να λάβουμε υπόψη και το τι θα ακολουθήσει.

«Αν και τα πρόστιμα των 4 εκατ. ευρώ φαίνονται χαμηλά εάν ληφθεί υπόψη το μέγεθος της ζημίας και των χρημάτων που η οικογένεια Κουτσολιούτσου φέρεται να έχει πάρει από την εταιρεία, θα ακολουθήσουν ωστόσο μηνύσεις και κατηγορίες για ποινικά αδικήματα, και αυτό είναι το πιο σημαντικό», τονίζει ο επικεφαλής του QCM.

«Οι μέρες που οι εταιρείες μπορούν να παραπλανούν τους επενδυτές έχουν τελειώσει. Επιτέλους, τώρα θα λυθεί η υπόθεση για το πόσα χρήματα λείπουν, εδώ και πόσο καιρό συμβαίνει αυτό και κυρίως ποιος γνώριζε και ποιος είναι υπεύθυνος για αυτή την απάτη στην εταιρεία».

Οπως σημειώνει ο κ. Γκρέγκο, οι ευθύνες δεν πρέπει να τελειώσουν στην εταιρεία και στην οικογένεια Κουτσολιούτσου. «Ευθύνες έχει και η ελεγκτική εταιρεία η οποία δεν μπορεί να μη γνώριζε τι συμβαίνει στην εισηγμένη και μίλησε μόνον όταν το όλο θέμα ξέσπασε», σημειώνει ο επικεφαλής του QCM αναφερόμενος στην εταιρεία ορκωτών λογιστών Ecovis, η οποία ανακάλεσε την έκθεση ελέγχου επί των ενοποιημένων οικονομικών καταστάσεων της Folli Follie για τη χρήση που έληξε στις 31 Δεκεμβρίου 2017.

πρόστιμαFolli FollieQCMΓκρέγκοHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα