O/PURIST: Το ελληνικό τσίπουρο που φιλοδοξεί να μπει στα μεγάλα «σαλόνια» του εξωτερικού

Ένα αλλιώτικο τσίπουρο δημιούργησαν 10 διακεκριμένοι Ελλήνες bartender με καριέρα στην Ελλάδα και το εξωτερικό, με στόχο να εκπροσωπήσει τα ελληνικά αποστάγματα σε κορυφαία bar σε όλο τον κόσμο.

Πρόκειται για το projetct O/PURIST ένα απόσταγμα που φιλοδοξεί να φέρει κοντά τα στοιχεία του παραδοσιακού τσίπουρου με εκείνα ενός αποστάγματος διεθνών standards και να σημειώσει επιτυχία ανάλογη με εκείνη που καταγράφουν το μεξικάνικο mezcal ή το Pisco, που έλκει την καταγωγή του από το Περού και την Χιλή.

Το όνομα του

προκύπτει από τον αναγραμματισμό της λέξης Tsipouro, που αποτελεί το DNA του. Πρόκειται για τσίπουρο επαναπροσδιορισμένο, με έντονες ρίζες στην τοπική παράδοση και ιστορία, που όμως απευθύνεται και σε ένα διεθνές κοινό.

Πρόκειται για προιόν διπλής απόσταξης από εκλεκτές ποικιλίες σταφυλιού (Μαλαγουζιά, Ροδίτης και Ugni Blanc), τοπικών βοτάνων, φρούτων και μπαχαρικών, φτιαγμένο έτσι, ώστε να αναδεικνύει την ελληνικότητα σε cocktail σε όλο τον κόσμο

Ο ρόλος του Νίκου Καλογιάννη

Σύμφωνα με το businessnews.gr σημαντικό ρόλο στην μεγάλη αυτή προσπάθεια διαδραματίζει και ένας από τους πιο σημαντικούς ανθρώπους του χώρου των ελληνικών αποσταγμάτων. Ο λόγος για τον Νίκο Καλογιάννη, Πρόεδρο του Σύνδεσμου Ελλήνων Παραγωγών Αποσταγμάτων Αλκοολούχων Ποτών (ΣΕΑΟΠ), ο οποίος στην μακρά και επιτυχημένη επιχειρηματική διαδρομή του έχει συνδέσει το όνομα του αρχικά με το «Ούζο 12», που πωλήθηκε στην Metaxa, και τα τελευταία χρόνια με το Ούζο Πλωμαρίου Ισίδωρου Αρβανίτου και το τσίπουρο «Δεκαράκι».

Η «Ποτοποιία Χ.Θωμόπουλος», στην οποία διατηρεί το πλειοψηφικό μερίδιο μετοχών ο Νίκος Καλογιάννης, έχει αναλάβει την παραγωγή του O/PURIST έχοντας βάλει στόχο να παρουσιάσει ένα «πιο εύγευστο ελληνικό τζίν», που έχει θέση στις μπάρες των καλύτερων bars του πλανήτη.

Διαβάστε επίσης:

Αυτά είναι τα αλκοολούχα ποτά που αντί να παχαίνουν… αδυνατίζουν

Ντέιβιντ Μπόουι: «Χρυσάφι» για το διαμέρισμα του τραγουδιστή στο Σόχο (photos)

Κέιτ Μος: Ποζάρει τόπλες στα 47 της! (Photos)

Keywords
Τυχαία Θέματα