Netflix: Οι ταινίες που δεν πρέπει να χάσετε!

"Π" ARTΘΕΜΑΈντυπη Έκδοση

«The King»

Μια ταινία με πολλές βραβεύσεις, τόσο για την εξαιρετική σκηνοθεσία της όσο και για την ερμηνεία του Tom Glynn-Carney στον ρόλο του πρίγκιπα της Ουαλίας Hal, ο οποίος τοποθετείται «με το έτσι θέλω» στον αγγλικό θρόνο, μετά τον θάνατο του τυραννικού βασιλιά Henry IV. Η υπέροχη φωτογραφία σε συνδυασμό με την προσεγμένη μουσική επενδύουν αποτελεσματικά έναν ιστορικό καμβά, όπου οι πολιτικές ίντριγκες έχουν την ίδια βαρύτητα με τις μεσαιωνικές μάχες και τη λαϊκή χειραγώγηση.

«The Two Popes»

Ο

επερχόμενος και ο απερχόμενος Πάπας είναι μεταξύ τους εντυπωσιακά διαφορετικοί. Η όλη διαδικασία «συμφιλίωσής» τους μέσα από ένταση και πολλαπλές συγκρούσεις, πάντοτε στο πλαίσιο ενός θεσμού εξουσίας όπως ο θρησκευτικός, δεν θα μπορούσε να αποδοθεί καλύτερα στη μεγάλη οθόνη. Το έργο αυτό του Fernando Meirelles, βασισμένο στο εξαιρετικά καλογραμμένο σενάριό του και τις κορυφαίες ερμηνείες στην καριέρα των θρυλικών Anthony Hopkins και Jonathan Pryce, κατόρθωσε να αποσπάσει πολλές υποψηφιότητες και βραβεία.

«Marriage Story»

Μια ταινία που αποτυπώνει με σαφή και ρεαλιστικό τρόπο τη συναισθηματικά επώδυνη διαδικασία ενός διαζυγίου, κυρίως στην περίπτωση που εμπλέκονται και παιδιά σε αυτό. Η ουσιώδης σκηνοθεσία, οι μοναδικές ερμηνείες από Driver και Johansson, το καλοδιαλεγμένο soundtrack και η προσεγμένη φωτογραφία συνδυάζονται υποδειγματικά σε μια ταινία που – αν και οδυνηρή – το κοινό δύσκολα θα ξεχάσει…

«Roma»

Ένα ασπρόμαυρο αριστούργημα του Alfonso Cuaron στο οποίο παρατηρούμε εξαιρετικές ερμηνείες, έξοχη σκηνοθεσία, κινηματογραφική και φωτογραφική λεπτομέρεια. Τόσο ρεαλιστικό όσο και λυρικό, η ταινία αυτή εκπροσωπεί την ποιότητα που πολλές φορές λείπει από τη μεγάλη οθόνη. Δικαίως το «Roma» συγκαταλέγεται στις κορυφαίες ταινίες της περασμένης δεκαετίας και φυσικά, πανάξια τα Όσκαρ, οι Χρυσές Σφαίρες και η αναγνώριση.

«Bird Box»

Η Sandra Bullock καλείται να οδηγήσει στην ασφάλεια δύο παιδιά, καθώς όλοι έχουν δεμένα τα μάτια για να μην αντικρίσουν με μοιραίες συνέπειες τον απειλητικό τρόμο που τους περιβάλλει. Μια ταινία που συνδυάζει άψογα τρόμο και επιστημονική φαντασία, με έναν εξαιρετικό ήχο και μια εξαιρετική σκηνοθεσία. Μια ταινία που το μόνο σίγουρο είναι ότι θα κρατήσει την αδρεναλίνη των θεατών της στα ύψη!

«Beasts of No Nation»

Ο ταλαντούχος Cary Fukunaga σκηνοθετεί έναν έξοχο Idris Elba στον ρόλο ενός αδίστακτου Αφρικανού πολέμαρχου που εξοικειώνει μικρά παιδιά στη γλώσσα της βίας και του πολέμου, με σκοπό να τα μετατρέψει σε πολεμιστές δίχως δισταγμό. Μια ταινία με περιεχόμενο ωμό και συνάμα δυναμικό, το οποίο κατορθώνει να πετύχει τον σκοπό του, που δεν είναι άλλος από το να διχάσει… Μία από τις πρώτες ταινίες του Netflix, η οποία, παρά τη βαριά και συναισθηματικά εξαντλητική της ατμόσφαιρα, παραμένει από τις καλύτερές του.

«I Lost My Body»

Ένα γαλλικό κινούμενο σχέδιο εξαιρετικής αισθητικής, «φορτισμένο» συναισθηματικά, στο οποίο η μελαγχολία εναλλάσσεται μοναδικά με το σκοτεινό χιούμορ, καλλιεργώντας τελικά μια γεύση γλυκόπικρη στον θεατή. Κι όλα αυτά, στην προσπάθεια ενός κομμένου χεριού (!) να ξαναβρεί τον ιδιοκτήτη του μέσα στους δρόμους του πολυσύχναστου Παρισιού…

«Okja»

Μια αλληγορία για τη βιομηχανοποίηση των πάντων στην εποχή μας από αδίστακτες πολυεθνικές-κολοσσούς, «μεταμφιεσμένη» σε περιπέτεια που πότε προκαλεί τρόμο και πότε διεγείρει το συναίσθημα, ποτέ όμως δεν οδηγεί σε πλήξη… Μια ταινία με ενδιαφέροντες χαρακτήρες, υπέροχες ερμηνείες, οι οποίες σε συνδυασμό με την εξαιρετική σκηνοθεσία του Joon-Ho ανεβάζουν το επίπεδο…

«The Ballad of Buster Scruggs»

Έξι ξεχωριστές ιστορίες μιας Άγριας Δύσης, ειρωνικά ποιητικής και συγχρόνως ρεαλιστικά κυνικής. Σε κάθε μία από αυτές, παρόντες οι γλαφυροί χαρακτήρες που συχνά αγαπάμε στα φιλμ των Cohen. Φυσικά, δεν λείπει η γλυκόπικρη διάθεση, όπως επίσης ο ρομαντισμός, που δεν συμβαδίζει με καμία γνωστή πραγματικότητα. Μια ταινία με καλή φωτογραφία, μουσική και, φυσικά, σκηνοθεσία.

Issue: 2125Issue date: 14-5-2020Has video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα