NASA: Αναπτύσσει πυρηνοκίνητο πύραυλο για τη μεταφορά αστροναυτών στον Άρη σε συνεργασία με το Πεντάγωνο (Video)

Η αμερικανική διαστημική υπηρεσία (NASA) ανακοίνωσε τη συνεργασία της με το Πεντάγωνο για την ανάπτυξη ενός πυρηνοκίνητου πυραύλου που θα μεταφέρει αστροναύτες στον Άρη.

Ο επικεφαλής της NASA Μπιλ Νέλσον δήλωσε ότι η συνεργασία με την Υπηρεσία Προηγμένων Ερευνητικών Προγραμμάτων Άμυνας (DARPA) αποσκοπεί στην ανάπτυξη πυραύλου με πυρηνική θερμική πρόωση (NTP), ο οποίος υπολογίζεται ότι θα είναι έτοιμος να δοκιμαστεί το 2027.

We’re partnering with @DARPA to demonstrate a nuclear

thermal rocket engine in space. This new engine would allow us to do more science and reach destinations faster—key steps for sending the first crewed mission to Mars. https://t.co/xhWJYNbRz2 pic.twitter.com/JUDN6nUGbj

NASA (@NASA) January 24, 2023

Σύμφωνα με τη NASA, ο εν λόγω πυρηνοκίνητος πύραυλος θα είναι 3-4 φορές ισχυρότερος από εκείνους που χρησιμοποιούν συμβατικά καύσιμα και θα μειώσει σημαντικά το χρόνο του ταξιδιού προς τον Κόκκινο Πλανήτη.

«Η DARPA και η NASA έχουν μακρά ιστορία επιτυχημένων συνεργασιών», ανέφερε από την πλευρά της η διευθύντρια της ερευνητικής υπηρεσίας του Πενταγώνου Στέφανι Τόμκινς, επικαλούμενη ως παράδειγμα τους πυραύλους Saturn V για τις αποστολές Apollo στη Σελήνη.

Live from the #AIAASciTech Forum, @SenBillNelson and @Astro_Pam join @DARPA Director Stefanie Tompkins to launch a collaboration to advance space propulsion technology. https://t.co/O5jkXLApv5

NASA (@NASA) January 24, 2023

Η ανάπτυξη του προηγμένου προωθητικού πυραύλου «θα είναι κρίσιμη για την ταχύτερη και ασφαλέστερη μεταφορά εξοπλισμού στη Σελήνη και, εν συνεχεία, αστροναυτών στον Άρη», συμπλήρωσε.

Διαβάστε επίσης:

Τα «βιώσιμα» αεροσκάφη που ετοιμάζουν NASA και Boeing, έρχονται από το μέλλον

Όταν ο πυρήνας της Γης θα αρχίσει να περιστρέφεται… ανάποδα (Video)

Σημαντική ανακάλυψη από αστρονόμους – Εντόπισαν ραδιοσήμα από μακρινό γαλαξία

Keywords
Τυχαία Θέματα
NASA, Αναπτύσσει, Άρη, Πεντάγωνο Video,NASA, anaptyssei, ari, pentagono Video