Kύπρος: Τηλεδιάσκεψη Αναστασιάδη-Μισέλ με εκπροσώπους χωρών της ΕΕ

ΚΟΣΜΟΣ

 

Σε τηλεδιάσκεψη με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ και ομάδες χωρών-μελών της ΕΕ, θα συμμετάσχει ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης.

Η τηλεδιάσκεψη έχει οριστεί για τις 19:30.

Θα προηγηθεί συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, υπό την προεδρία του Ν. Αναστασιάδη στο Προεδρικό Μέγαρο.

Παράλληλα, τον αλληλοσεβασμό, την αλληλοϋποστήριξη και την αλληλεγγύη που διακρίνουν τις σχέσεις ανάμεσα σε Κύπρο

και Ρωσία, επεσήμαναν ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης και ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσικής Ομοσπονδίας Σεργκέι Λαβρόφ, ο οποίος τόνισε ότι η χώρα του είναι έτοιμη να συνδράμει στην ανάπτυξη ενός πραγματικού διαλόγου για την επίλυση του Κυπριακού.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας αναφέρθηκε και σε άλλα ζητήματα που -όπως είπε- «μας ανησυχούν όσον αφορά την κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο», μιλώντας για έξωθεν παίκτες «όπως οι ΗΠΑ που προσπαθούν να δημιουργήσουν» γραμμές «και να συμβάλουν στις συγκρούσεις παρά στις ειρηνικές λύσεις».

«Αυτό είναι πραγματικά θλιβερό γεγονός διότι στην Ανατολική Μεσόγειο χρειάζονται άλλες προσεγγίσεις, ειρηνικοί τρόποι προώθησης των συμφερόντων. Συμβιβασμός, διάλογος είναι οι μόνες λύσεις που μπορούν να συνεισφέρουν στην ειρηνική λύση οποιασδήποτε υπόθεσης. Είμαστε ανοικτοί στην ανάπτυξη του διαλόγου μας με τους Κύπριους φίλους μας και στη διμερή ατζέντα και στα διεθνή θέματα», κατέληξε.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

KύπροςτηλεδιάσκεψηΑναστασιάδηςΜισέλΕΕHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα