H «Θάλεια» «έπνιξε» την Εύβοια - Δύο νεκροί, δεκάδες εγκλωβισμένοι (Video)

Εφιαλτικές ώρες για τους κατοίκους - Για «βιβλική καταστροφή» μιλά ο ΔήμαρχοςΕΛΛAΔΑ

 

Σοβαρά προβλήματα άφησε η πίσω της η «Θάλεια» στο πέρασμά της από την Εύβοια, το βράδυ του Σαββάτου. 

Τα έντονα πλημμυρικά φαινόμενα τους «έπνιξαν» τις περιοχές Πολιτικά, Νεροτριβιά και Ψαχνά του δήμου Διρφύων Μεσσαπίων, προκάλεσαν το θάνατο δύο ηλικιωμένων και εγκλώβισαν οικογένειες στα σπίτια τους. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία πρόκειται για μια 86χρονη και έναν 85χρονο που βρέθηκαν νεκροί στα σπίτια τους, στα Πολιτικά. 

Στην περιοχή επιχειρούν ένα Σούπερ Πούμα τρεις λέμβοι, 72 πυροσβέστες

με 26 οχήματα. Οι απεγκλωβισμοί συνεχίζονται σε Βασιλικό και Ληλάντιο πεδίο. "Γίνεται τιτάνια προσπάθεια, ερευνώνται όλα τα σπίτια" τόνισε ο κ. Σπανός. 

Σε αρκετά σημεία το ύψος του νερό έφτασε το 1,5 μέτρο καθιστώντας την κατάσταση κρίσιμη. Ένα όχημα της αστυνομίας, στην προσπάθεια του να μεταφέρει κάποιους από τους εγκλωβισμένους από τα Πολιτικά στα Ψαχνά, εξετράπη της πορείας του ενώ ο χείμαρρος δεν άφηνε τα υπόλοιπα οχήματα να πλησιάσουν ώστε να βοηθήσουν στη διάσωση. Στο σημείο έσπευσε γερανός ώστε να απεγκλωβίσει το όχημα και εν συνεχεία οι άνθρωποι να μεταφερθούν σε ασφαλές σημείο.

Το ποτάμι που περνά μέσα από την πόλη των Ψαχνών πλημμύρισε. Οι δρόμοι και τα αυτοκίνητα καλύφθηκαν από το νερό, όπως φαίνονται από τις εικόνες. Δυστυχώς, τα περιστατικά είναι πολλά κυρίως στην κεντρική Εύβοια.

Χωρίς ρεύμα είναι περιοχές των δήμων Ερέτριας, Χαλκιδέων και Διρφύων Μεσσαπίων.

Σύμφωνα με το tvstar.gr, πλημμύρισε και ο Λήλας Ποταμός του δήμου Χαλκιδέων. Οι αρχές δεν μπορούν ούτε εκκένωση των γύρω σπιτιών να διατάξουν γιατί όποιος βγει από το σπίτι του κινδυνεύει η ζωή του από την ορμή των νερών. Οι άνθρωποι της πολιτικής προστασίας της Χαλκίδας βρίσκονται εκεί αλλά αυτή τη στιγμή έχουν εγκλωβιστεί. Η κατάσταση είναι πολύ κρίσιμη.

«Βιβλική καταστροφή»

Για βιβλική καταστροφή μίλησε νωρίτερα στον ΣΚΑΪ ο δήμαρχος Διρφύων Μεσσαπίων, Γιώργος Ψαθάς

«Η κατάσταση είναι στην κορύφωσή της είναι τραγική, βιβλική καταστροφή ο κεντρικός ποταμός των Ψαχνών έχει υπερχειλίσει, το ύψος του νερού είναι στο 1 μέτρο καθόλο το μεγαλύτερο μήκος της πόλης, έχουν πλημμυρίσει τα περισσότερα ισόγεια σπίτια. Στην αρχή το φαινόμενο χτύπησε την κοινότητα των Πολιτικών όπου είναι κοινότητα 1.500 κάτοικων με τους παραθεριστές γύρω στις 2.500».

«Είναι τεράστια τα προβλήματα. Θέλω να πιστεύω και εύχομαι να μη χαθεί ανθρωπινή ζωή. Να μη βγει κανείς από τα σπίτια για να μην κινδυνέψουν από την ορμή του ποταμού. Δεν αποτυπώνεται σε εικόνα αυτή η καταστροφή, τα φαινόμενα είναι σε εξέλιξη, υπάρχουν προβλήματα στην ευρύτερη περιοχή μέχρι τις 10 θα συνεχιστεί το φαινόμενο μας λένε», επισήμανε ο κ. Ψαθάς. 

 

 

ΕύβοιαΘάλειακακοκαιρίακαταιγίδεςHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα