Facebook: Εγκαινίασε την αντιμετώπιση διασποράς ψευδών ειδήσεων- Ενόψει των προεδρικών εκλογών στη Γαλλία

ΚΟΣΜΟΣ

Το Facebook εγκαινίασε σήμερα μια πρωτοβουλία για την αντιμετώπιση της διασποράς ψευδών ειδήσεων στη Γαλλία την ώρα που τα μέσα ενημέρωσης βρίσκονται στο επίκεντρο της δημοσιότητας καθώς πλησιάζουν οι προεδρικές εκλογές.

Όπως ανακοίνωσε η ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης, θα συνεργαστεί με αρκετούς γαλλικούς ειδησεογραφικούς οργανισμούς

περιλαμβανομένων των Agence France Presse, BFM TV, L'Express και Le Monde, μεταξύ άλλων, για να διασφαλίσει ότι δεν θα δημοσιεύονται στην πλατφόρμα της ψευδείς ειδήσεις.

Το Facebook έχει δεχτεί κριτική ότι δεν έκανε τίποτα για να εμποδίσει την αναδημοσίευση στην πλατφόρμα του ψευδών πληροφοριών κατά την προεκλογική εκστρατεία για την αμερικανική προεδρία τον περασμένο χρόνο και ως απάντηση έλαβε μέτρα σε μια προσπάθεια αντιμετώπισης του προβλήματος.

Παρόμοιες ανησυχίες υπάρχουν και στη Γαλλία ότι κάποιοι χρήστες ενδεχομένως να διασπείρουν ψευδείς ειδήσεις στο Facebook ενόψει των προεδρικών εκλογών που θα διεξαχθούν τον Απρίλιο και τον Μάιο.

Στις ΗΠΑ το Facebook ανακοίνωσε ότι οι χρήστες του θα μπορούν ευκολότερα να επισημαίνουν ως φάρσα πλαστά άρθρα στο News Feed τους και πρόσθεσε ότι θα συνεργαστεί με οργανισμούς όπως η ιστοσελίδα ελέγχου της ακρίβειας ειδήσεων Snopes, το ABC News και το Associated Press για την πιστοποίηση της γνησιότητας των ειδήσεων.

Τον περασμένο μήνα το Facebook ξεκίνησε μία πρωτοβουλία κατά των πλαστών ειδήσεων στη Γερμανία, όπου κυβερνητικοί αξιωματούχοι έχουν εκφράσει ανησυχία για τις ψευδείς ειδήσεις και τα "κηρύγματα μίσους" στο Ίντερνετ που μπορεί να επηρεάσουν τις εκλογές του Σεπτεμβρίου κατά τις οποίες η καγκελάριος Μέρκελ θα επιδιώξει τέταρτη θητεία.

facebookΓαλλίαεκλογέςψευδείς ειδήσειςHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα