Eurovision 2022: Προγνωστικά και παρασκήνια πριν τον β’ ημιτελικό (Photos)

Πού πάτε; Έχει τον β’ ημιτελικό απόψε. Τί, επειδή πέρασε η Ελλάδα δεν θα έχει σασπένς; Υπάρχει ελληνικό ενδιαφέρον όσο ναναι. Διεκδικεί εισιτήριο για τον τελικό η Κύπρος. Την εκπροσωπεί η Ανδρομάχη με το «Ela».

Έπειτα από τις δύο τεχνικές πρόβες έγινε μια αναδιάταξη των 18 συμμετοχών.

Εσθονία, Σερβία και Τσεχία βελτιώνουν τις θέσεις τους και ενισχύουν τις πιθανότητες πρόκρισης στον τελικό του Σαββάτου. Αντίθετα, Αυστραλία, Φινλανδία, Βέλγιο και

Κύπρος υποχωρούν, παραμένοντας ωστόσο σε τροχιά πρόκρισης. Το ίδιο δεν ισχύει για τη συμμετοχή του Αζερμπαϊτζάν, η οποία πλέον βρίσκεται εκτός δεκάδας, έχοντας χάσει τη θέση της από την Μάλτα.

Βελτίωση παρουσιάζουν οι συμμετοχές του Αγίου Μαρίνου, του Ισραήλ και της Ιρλανδίας, οι οποίες φαίνεται να κάνουν αίσθηση και να πλησιάζουν την πολυπόθητη πρόκριση. Δρόμοι αντίθετοι για την Ρουμανία, τη Γεωργία, το Μαυροβούνιο και τη Βόρεια Μακεδονία, οι οποίες υποχωρούν αισθητά.

Μετ’ εμποδίων το Jury show του β’ ημιτελικού

Στο τέστ του β’ ημιτελικού που γίνεται για τις κριτικές επιτροπές- εν συντομία Jury show- οι οποίες από αυτή- ως είθισται- δίνουν την ετυμηγορία τους (η βαθμολογία των συμμετοχών εξαρτάται κατά 50% από την κρίση τους) προέκυψαν οργανωτικά και τεχνικά ζητήματα.

Η πρώτη γενική δοκιμή βγήκε εκτός χρονοδιαγράμματος κατά δυόμιση ώρες. Υπήρχαν σοβαρά προβλήματα στη μετάδοση του ήχου στα ακουστικά των καλλιτεχνών με συνέπεια να επαναληφθούν οι δοκιμές της Ρουμανίας, της Πολωνίας, του Μαυροβούνιου, του Βελγίου και της Τσεχίας.

Για την ιστορία ο Κριστιαν Οχμαν , o πρώτος που επανέλαβε την πρόβα του, βγήκε μόνος του με πρόχειρο ντύσιμο, χωρίς τη χορευτική ομάδα που κανονικά τόν συνοδεύει στην εκπροσώπηση της Πολωνίας (με το «River»,) και έκανε ουσιαστικά ηχητική πρόβα. Οι υπόλοιποι επανέλαβαν κανονικά τη πρόβα τους.

Η πρόβα της Ανδρομάχης η οποία εμφανίστηκε στη σκηνή λίγο πριν από τις 23.00 (11/5) κύλησε σα νεράκι.

Τα μαντάτα μάλλον δεν είναι καλά για την εκπροσώπηση της Βόρειας Μακεδονίας, έπειτα από την εμφάνιση της Άντρεα στο Jury show. Οι ακτινοσκόποι της Eurovision θεωρούν ότι απόψε θα δώσει μάχη- με αμφίβολο αποτέλεσμα- για να εξασφαλίσει της πρόκριση της στον τελικό.

Γίνεται αντιληπτό ότι τελικά η κρατική τηλεόραση της Βόρειας Μακεδονίας έκανε αποδεκτή τη δημόσια συγγνώμη της Άντρεα για την- μάλλον- απερίσκεπτη κίνηση της στο τυρκουάζ χαλί να πετάξει στη σημαία της πατρίδας της προκειμένου να αλλάξει πόζα για τους φωτογράφους, κίνηση που επισείει και ποινή φυλάκισης στην χώρα της για προσβολή εθνικού συμβόλου.

Για την σουρεαλιστική εμφάνιση της γιουροβιζιονικής φιέστας κάνουν λόγο οι εξπερ μιλώντας για το την εκπροσώπηση της Γεωργίας η οποία με το τραγούδι «Lock me in» από τους Circus Mircus επιστρέφει στον διαγωνισμό έπειτα από απουσία έξι ετών. Στο μεσοδιάστημα δεν είχε καταφέρει να προκριθεί στην τελική φάση της Eurovision. Εκτιμάται ότι τα ταξίδι της θα ολοκληρωθεί απόψε.

Οι τρεις εκ των ιδρυτικών μελών του τραγουδιστικού θεσμού που αποτελούν τις λεγόμενες Big Five, οι Γερμανία, Ηνωμένο Βασίλειο και Ισπανία μαζί με Ιταλία και Γαλλία θα εμφανιστούν απευθείας στον τελικό, έκαναν τις πρόβες τους μετά τα μεσάνυχτα.

Στα δημοσιογραφικά exit poll προβάδισμα έχει η Σουηδία

Οι διαπιστευμένοι εκπρόσωποι Τύπου έπειτα από την γενική δοκιμή του β’ ημιτελικού έδωσαν τα προγνωστικά τους για τις χώρες που θα λάβουν το «εισιτήριο» για τον τελικό.

Την τριάδα αποτελούν σύμφωνα με το exit poll οι Σουηδία, Σερβία, Πολωνία. Η Κύπρος κατέλαβε την 13η θέση.

Δέκα από τις 18 χώρες του β ημιτελικού θα περάσουν στην τελική διαδικασία του Σαββάτου.

Η σειρά εμφάνισης των χωρών στον σημερινό ημιτελικό έχει ως εξής: Φινλανδία, Ισραήλ, Σερβία, Αζερμπαϊτζάν, Γεωργία, Μάλτα, Σαν Μαρίνο, Αυστραλία, Κύπρος, Ιρλανδία, Βόρεια Μακεδονία, Εσθονία, Ρουμανία, Πολωνία, Μαυροβούνιο, Βέλγιο, Σουηδία, Τσεχία

Δικαίωμα ψήφου, έχουν εκτός από τις χώρες που συμμετέχουν, και οι Γερμανία, Ισπανία και Ηνωμένο Βασίλειο.

Η απευθείας σύνδεση και μετάδοση της ΕΡΤ1 από το Τορίνο αρχίζει στις 22.00 και ραδιοφωνικά από το Δεύτερο Πρόγραμμα και τη Φωνή της Ελλάδας, από την ψηφιακή πλατφόρμα ERTFLIX και μέσω live streaming από το ertnews.gr

Στον σχολιασμό του Β΄ Ημιτελικού, καθώς και του Τελικού, θα είναι και φέτος η Μαρία Κοζάκου και ο Γιώργος Καπουτζίδης.

Διαβάστε επίσης

Τα αδέσποτα ζώα υιοθετούνται από τον Easy 97.2

«Βόμβα» στο Survivor – Οικειοθελής αποχώρηση «ανακατεύει» τις ομάδες

«Φως στο Τούνελ»: Το νέο trailer για τα νεκρά παιδιά στην Πάτρα

Keywords
Τυχαία Θέματα