ECDC: Ήπειρος, Ιόνιο, Κυκλάδες και Δωδεκάνησα οι μόνες «πράσινες» περιοχές στην Ευρώπη

ΕΛΛAΔΑ

 

Τα θετικά επιδημιολογικά δεδομένα των τελευταίων ημερών στην Ελλάδα αποτυπώνει ο χάρτης του Ευρωπαϊκού Κέντρου Ελέγχου Λοιμώξεων (ECDC).

Στο χάρτη που αφορά το συνδυαστικό δείκτη τεστ, νέων κρουσμάτων και δείκτη θετικότητας για την περίοδο από 1 έως 14 Ιανουαρίου, η Ελλάδα είναι η μοναδική χώρα που έχει περιοχές της στο «πράσινο» και το μεγαλύτερο μέρος της είναι στο «κίτρινο»,

όταν η συντριπτική πλειονότητα των ευρωπαϊκών χωρών παραμένει στο «κόκκινο». Συγκεκριμένα, στο «πράσινο» βρίσκονται περιοχές της Ηπείρου, τα νησιά του Ιονίου και των Κυκλάδων και τα Δωδεκάνησα.

#JustPublished
Updated maps are now online!

These maps aim to support the @EUCouncil recommendation on a coordinated approach to the restriction of #FreeMovement in response to the #COVID19 pandemic in the EU.

Find more here: https://t.co/CcBVx6B0o5 pic.twitter.com/JImaYLcbFi

ECDC (@ECDC_EU) January 14, 2021

Στο «πράσινο» βρίσκεται, εξάλλου, ολόκληρη η Ελλάδα και στο χάρτη με το δείκτη θετικότητας, με το μεγαλύτερο μέρος της Ευρώπης να παραμένει στο «κίτρινο». Αυτό σημαίνει ότι στο σύνολο της επικράτειας ο δείκτης θετικότητας βρίσκεται κάτω του ορίου συναγερμού του 4%, αντίθετα με την υπόλοιπη Ευρώπη.

Επίσης, η Ελλάδα βρίσκεται ανάμεσα στις χώρες με τα λιγότερα κρούσματα ανά 100.000 κατοίκους για την ίδια χρονική περίοδο.

ΚορωνοϊόςECDCπανδημίαHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα