E-bay: 69 δολάρια το αυτόγραφο του Γιάνη - Στην κορυφή της λίστας αυτόγραφο του Τσίπρα

ΕΛΛAΔΑ

Πόσα θα πληρώνατε για να αποκτήσετε ένα αυτόγραφο του Γιάνη Βαρουφάκη; Εξήντα εννέα δολάρια το πουλάει το e-bay. Στο διαδικτυακό «παζάρι» πωλούνται ευχητήριες κάρτες και αυτόγραφα των Ανδρέα Παπανδρέου, Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, Γεώργιου Ράλλη και Λεωνίδα Κύρκου.

Με μια απλή αναζήτηση του επώνυμου «Varoufakis» στο ebay θα βρείτε σε …τιμές ευκαιρίας πόστερ, μπλουζάκια, αυτοκόλλητα αλλά και δεκάδες άλλα αντικείμενα που σχετίζονται

με τον πρώην τσάρο της ελληνικής Οικονομίας. «V for Varoufakis», «Yianis» και «Varou-fucker» είναι μερικές μόνο από τις στάμπες στα προϊόντα που φιγουράρει.

Από το e-bay δεν θα μπορούσαν να λείπουν και τα βιβλία του, οι πωλήσεις των οποίων έχουν εκτοξευτεί στα ύψη με τις τιμές τους να έχουν πάρει την ανιούσα. Χαρακτηριστικά το «Game Theory: Critical Concepts in the Social Sciences» πωλείται στο Amazon έναντι 1.757 δολαρίων.

Προς πώληση είναι και περιοδικά στα οποία ο Γιάνης Βαρουφάκης έχει δώσει συνεντεύξεις.

Την τιμητική του είχε «Το Ποντίκι»

Για 14 ευρώ πουλήθηκε το τεύχος του Ποντικιού με τίτλο «Η Φράου και ο Πρωτάρης», το οποίο χαρακτηρίστηκε συλλογικό από τον άνθρωπο που το δημοπράτησε «εξαιτίας των εξελίξεων στην ευρωζώνη», καθώς είχε εξαντληθεί ήδη από τις πρώτες ώρες της κυκλοφορίας του.

Στον ίδιο ιστότοπο δημοπρασιών φιγουράρει και σημειωματάριο με πορτρέτο του Γιάνη Βαρουφάκη, χαραγμένο σε ξύλο και με το κοσμοϊστορικό «wow» που είπε στον Γερούν Ντάισελμπλουμ, με κόστος περίπου 10 λίρες.

Αυτό που προκαλεί εντύπωση είναι πως στο ebay συλλέκτες πωλούν σε «προσιτή» τιμή και αυτόγραφα του πρώην υπουργού Οικονομικών. Συγκεκριμένα δύο φωτογραφίες με την αυθεντική υπογραφή του πωλούνται έναντι 59 και 69 ευρώ αντίστοιχα.

Ο Γιάνης Βαρουφάκης όμως δεν είναι ο μόνος Έλληνας πολιτικός του οποίου αυτόγραφα κυκλοφορούν από συλλέκτες προς πώληση στο ίδιο διαδικτυακό «παζάρι». Ευχητήρια κάρτα του αείμνηστου Λεωνίδα Κύρκου πωλείται έναντι 40 δολαρίων, αυτόγραφα του Ανδρέα Παπανδρέου έναντι 175, 59 και 31 δολαρίων, φωτογραφία υπογεγραμμένη από τον Γεώργιο Ράλλη έναντι 39 και 399 δολαρίων και μια ευχητήρια κάρτα του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη από το 1960 (όταν ήταν υπουργός Οικονομικών) έναν 80 δολαρίων.

Στην κορυφή της λίστας με τα ακριβότερα αυτόγραφα διασημοτήτων εν ζωή που πουλήθηκαν σε δημοπρασία επρόκειτο να βρεθεί ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, καθώς αυτόγραφο του δημοπρατήθηκε το προηγούμενο διάστημα στο ebay κατά μόλις 28 ευρώ φθηνότερα από τον εκείνο του Φιντέλ Κάστρο.

Το ποσό των 4.752 ευρώ (5.000 δολάρια) καλούνταν να δώσει εκείνος που ήθελε να αποκτήσει το αυτόγραφο του Έλληνα πρωθυπουργού, το οποίο γράφει: «Στον Αναστάση για την ελπίδα που έφτασε. Αλέξης».

Πηγή: ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

ΒαρουφάκηςαυτόγραφαeBayΜητσοτάκηςΚύρκοςΠαπανδρέουHas video:
Keywords
Τυχαία Θέματα