Bloomberg: Για ποια χώρα βλέπει το ΔΝΤ ανάπτυξη 86% το 2020!

ΚΟΣΜΟΣ

 

Η Γουιάνα μία από τις μικρότερες χώρες της Νότιας Αμερικής είναι έτοιμη να βιώσει την ταχύτερη οικονομική ανάπτυξη στον πλανήτη.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, η χώρα θα καταγράψει ανάπτυξη 86% το 2020

Πρόκειται για ένα κράτος 780.000 κατοίκων, το οποίο γειτνιάζει με τη Βραζιλία και τη Βενεζουέλα στα βορειανατολικά και ο προβλεπόμενος ρυθμός ανάπτυξής της είναι κατά 14 φορές μεγαλύτερος από εκείνον της Κίνας.

Ο λόγος των υπεραισιόδοξων αυτών εκτιμήσεων είναι η ανακάλυψη πετρελαίου

από την ExxonMobil.

Το μόνο αγγλόφωνο κράτος της Νότιας Αμερικής οφείλει το αναμενόμενο απροσδόκητο στα υπεράκτια κοιτάσματα πετρελαίου που ανακαλύφθηκαν το 2015.

Αυτή τη στιγμή η χώρα δεν παράγει αργό, αν και η γειτονική Βενεζουέλα κατέχει τα μεγαλύτερα αποθέματα του κόσμου.

Ενώ το ετήσιο ακαθάριστο εγχώριο προϊόν της Γουιάνα είναι περίπου το ένα δέκατο του μεγέθους του Βερμόντ, θα αυξηθεί σε περίπου 15 δισεκατομμύρια δολάρια μέχρι το 2024, σύμφωνα με το ΔΝΤ.

Η κυβέρνηση σκοπεύει να χρησιμοποιήσει μερικά από τα χρήματα που θα προέλθουν από τη συγκεκριμένη δραστηριότητα για την κατασκευή αυτοκινητοδρόμων για να συνδεθούν οι παράκτιες πόλεις με το αραιοκατοικημένο εσωτερικό, το οποίο έχει αποθέσεις χρυσού, διαμαντιού και βωξίτη, ανέφερε η Ιορδανία.

Ο πετρελαϊκός τομέας θα αντιπροσωπεύει περίπου το 40% της οικονομίας μέσα σε πέντε χρόνια, υπολογίζει το ΔΝΤ.

Το ταμείο αναφέρει ότι οι προβλέψεις του ενδέχεται να υποστούν μεγάλες αναθεωρήσεις, καθώς ακόμη και μικρές αλλαγές στην προβλεπόμενη παραγωγή πετρελαίου το 2020 θα είχαν ως αποτέλεσμα μεγάλες διακυμάνσεις της συνολικής οικονομικής απόδοσης.

BloombergΔΝΤανάπτυξη2020Has video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα