BBC: Οι αναρχικοί «κάνουν έξωση» στο Airbnb από τα Εξάρχεια

ΕΛΛAΔΑ

 

«Το Airbnb εξαγριώνει τους αναρχικούς στα Εξάρχεια» γράφει το BBC, σε εκτενές δημοσίευμά του, εξηγώντας πως οι μισθώσεις ακινήτων μέσω της πλατφόρμας Airbnb στην περιοχή έχουν μπει στο «στόχαστρο» των αναρχικών των Εξαρχείων.

Όπως τονίζεται, μεταξύ άλλων, στο δημοσίευμα, δεν ήταν λίγοι οι βανδαλισμοί που σημειώθηκαν τον Σεπτέμβριο σε ενοικιαζόμενα ακίνητα στην περιοχή των Εξαρχείων, ήτοι σε μια περιοχή «στην καρδιά

της Αθήνας».

Οι αναρχικοί, συνεχίζει το BBC, μετά τις επιθέσεις τους προχώρησαν σε ανάρτηση στο διαδίκτυο και του «μανιφέστο» τους. «Τουρίστες του Instagram, οι μπάτσοι δεν θα σας σώσουν. Δεν είστε καλοδεχούμενοι και δεν είστε ασφαλείς εδώ», γράφει η ομάδα υπό την επωνυμία «Exarcheia Tourism».

Η αναρχική ομάδα στοχεύει στην αξιοποίηση των κοινωνικών δικτύων για άμεση δράση κατά της αναβάθμισης της περιοχής, μίας έννοιας που συχνά επαναλαμβάνεται από τους κατοίκους των Εξαρχείων.

Πολλές, άλλωστε, από τις ομάδες αυτές που έχουν ισχυρή παρουσία στην περιοχή, έχουν ξεκινήσει να καλούν τους τουρίστες να φύγουν από τα Εξάρχεια. Συνήθως χρησιμοποιούν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να περάσουν το μήνυμα τους.

«Και για ένα μέρος των κατοίκων η τουριστικοποίηση μέσω του Airbnb αποτελεί ένα πρόβλημα, καθώς, όπως καταγγέλλουν, το Airbnb από λύση για την επίτευξη ενός έξτρα εισοδήματος στα χρόνια της κρίσης, έχει μετατραπεί σε απειλή. Και αυτό γιατί επενδυτές εξαγοράζουν ολόκληρα κτήρια στην περιοχή, εξαναγκάζοντας τους κατοίκους σε φυγή», καταλήγει το BBC.

 

ΕξάρχειααναρχικοίέξωσηHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα