Όταν το τάβλι γίνεται η αιτία για να φτάσει η Ελλάδα στην κορυφή του βάθρου!

21:22 12/1/2012 - Πηγή: Neolaia

Λίγο πολύ όλοι μας έχουμε παίξει τάβλι. Άλλοι έχουν ταλέντο και άλλοι καλύτερα να πίνουνε μόνο τον καφέ τους! Για τους Έλληνες θα μπορούσαμε να πούμε ότι είναι η εθνική μας συνήθεια. Η ενασχόλησή μας με αυτό είναι τόσο μεγάλη που το βαφτίσαμε μάλιστα. Και το όνομα αυτού «Παλαμήδης».

Ένας Έλληνας, φανατικός φαίνεται του συγκεκριμένου παιχνιδιού, δημιούργησε ένα διαδικτυακό πρόγραμμα όπου οι χρήστες έχουν την ευκαιρία να ανταγωνίζονται με τον «Παλαμήδη» και να δοκιμάζουν τις δυνατότητές τους στο τάβλι. Η εφαρμογή αυτή απέσπασε το πρώτο βραβείο στην Ολυμπιάδα με θέμα τα επιτραπέζια παιχνίδια

για προγράμματα ηλεκτρονικών υπολογιστών με τη χρήση τεχνητής νοημοσύνης που έλαβε χώρα στην Ολλανδία στα τέλη της χρονιάς που πέρασε. 

Δημιουργός του προγράμματος είναι ο Νικόλαος Παπαχρήστου, ο οποίος είναι υποψήφιος διδάκτορας Τεχνητής Νοημοσύνης, του τμήματος Εφαρμοσμένης Πληροφορικής του πανεπιστημίου Μακεδονίας. Η ιδέα για τη δημιουργία του συγκεκριμένου παιχνιδιού του φάνηκε πρωτότυπη μιας και δεν υπήρχε κάτι ανάλογο στο διαδίκτυο σε τέτοιο επίπεδο. Το όνομα Παλαμήδης μας παραπέμπει στην ελληνική μυθολογία, όπου σύμφωνα με αυτήν πρόκειται για έναν λαμπρό εφευρέτη.

Αν είστε φανατικός «ταβλαδόρος» και επιδίδεστε συχνά πυκνά στις Πόρτες, στο Πλακωτό και στο Φεύγα δεν έχετε παρά να σπεύσετε να αντιμετωπίσετε τον «Παλαμήδη». Άντε και με τη νίκη!

Keywords
Τυχαία Θέματα