Νίβο vs. Αυγή | Το χρονικό της «διαμάχης»

11:15 18/9/2012 - Πηγή: Neolaia

Η πολυσυζητημένη συναυλία των Goin’ Through και NEBMA πραγματοποιήθηκε τελικά στο πλαίσιο του 38ου Φεστιβάλ της ΚΝΕ παρά την κατακραυγή που είχε ξεσπάσει με την ανακοίνωση των ονομάτων τους.

Πρωτεργάτης των αντιδράσεων, η εφημερίδα «Αυγή», η οποία σε δημοσίευμά της είχε γράψει τα παρακάτω: «στο 38ο φεστιβάλ της ΚΝΕ θα εμφανιστούν τα «χιπ χοπ» συγκροτήματα Goin’ Τhrough και ΝΕΒΜΑ.

Δεν πρόκειται για φάρσα, κακοήθεια ή προβοκάτσια. Η είδηση επιβεβαιώνεται και από τον «Ριζοσπάστη». Σε ένα φεστιβάλ που κουβαλάει όλη την ιστορία του ΚΚΕ που έχει συνδεθεί με αγώνες και καλλιτέχνες οι κνίτες της νέας εποχής θα ακούσουν στίχους από γνωστές ποπ επιτυχίες «επιπέδου», όπως το «γυναίκες τριγύρω πολλές παρά πολλές αλλά ποτέ δεν είναι αρκετές» ή το «μαζί μου ασχολείσαι πόσο μ***ς είσαι» καθώς και το «αμιγώς» πολιτικό «καλημέρα Ελλάδα».

Τα συγκεκριμένα σχόλια ήταν λογικό να προκαλέσουν οργή στο ΚΚΕ, το οποίο επέλεξε να απαντήσει μέσω του Ριζοσπάστη: «οι κύριοι της «Αυγής» και του ΣΥΡΙΖΑ που επίσημα υποστηρίζουν (όπως η Επιτροπή Δικαιωμάτων ΣΥΡΙΖΑ) τα ναρκωφεστιβάλ και τις λοιπές εκδηλώσεις όπου σβήνει ο παλμός, ο νους και η ψυχή της νεολαίας, είναι λογικό να έχουν την αγωνία να τον πιάσουν…».

Τη σκυτάλη πήρε και ο ίδιος ο Νίκος Βουρλιώτης, ο οποίος δήλωσε σε συνέντευξή του τα εξής:  «το ΚΚΕ μας έκανε πρόταση να παίξουμε στο Φεστιβάλ και είπαμε »μετά χαράς». Θέλουμε και μπορούμε, αλλά μας τιμά και το γεγονός. Τόσο απλά. Ξέρουν ότι είμαι ενταγμένος στο ΚΚΕ και αυτός ήταν ένας από τους λόγους που δεχθήκαμε αυτή την επίθεση».

Το σκηνικό λήγει με το περίφημο βίντεο-αφιέρωση από την εμφάνιση των Goin’ Through και NEBMA όπου ο NiVo αφιερώνει στην Αυγή το «Πόσο μαλάκας είσαι».

Keywords
Τυχαία Θέματα