Ίδρυμα Fulbright | Νέος κύκλος υποτροφιών 2013-2014

19:17 21/7/2012 - Πηγή: Neolaia

Το Ίδρυμα Fulbright (Fulbright Foundation), Βασιλίσσης Σοφίας 6, 106 74 Αθήνα, 1ος όροφος, ανακοίνωσε ένα νέο κύκλο υποτροφιών για το ακαδημαϊκό έτος 2013-2014 για Έλληνες πολίτες (ακαδημαϊκούς/ερευνητές, καλλιτέχνες, φοιτητές, καθηγητές στην Δευτεροβάθμια εκπαίδευση).

1. Πρόγραμμα για Επιστήμονες:

Προτεραιότητα θα δοθεί στις Ανθρωπιστικές Επιστήμες, στις Κοινωνικές Επιστήμες, τις Θετικές Επιστήμες και τις Επιστήμες Διοίκησης Επιχειρήσεων.

Αφορά καθηγητές ή ερευνητές με διδακτορικό που

έχουν συμπληρώσει τουλάχιστον τέσσερα χρόνια επαγγελματικής εμπειρίας από την απόκτηση του διδακτορικού τίτλου τους. Η εγγραφή στο πρόγραμμα ορίζεται από 17 Σεπτεμβρίου 2012 έως 12 Νοεμβρίου 2012 στην έδρα του Ιδρύματος Fulbright και η ηλεκτρονική υποβολή των αιτήσεων μέχρι τις 30 Νοεμβρίου 2012. Αίτηση μπορούν να υποβάλλουν για οποιονδήποτε επιστημονικό κλάδο στον οποίο επιθυμούν να δώσουν διαλέξεις ή/και να κάνουν έρευνα σε Πανεπιστήμια ή Ερευνητικά Κέντρα των Ηνωμένων Πολιτειών, με τα οποία έχουν ήδη εξασφαλίσει συνεργασία. Οι υποτροφίες έχουν διάρκεια δύο (2) ή έξι (6) μήνες και αφορούν όλους τους επιστημονικούς κλάδους. Για περισσότερες πληροφορίες μπορεί κανείς να επισκεφτεί την ιστοσελίδα http://www.fulbright.gr/greek_research.html.

2. Πρόγραμμα Fulbright Schuman για Επιστήμονες:

Το πρόγραμμα Fulbright Schuman διοικείται εξ ολοκλήρου από το Ίδρυμα Fulbright του Βελγίου (Βρυξέλλες) και απευθύνεται σε πολίτες της Ε.Ε. Το Ίδρυμα Fulbright της Ελλάδος παρέχει πληροφορίες και διευκρινίσεις για τα κριτήρια επιλογής του προγράμματος και συντονίζει τις συνεντεύξεις των Ελλήνων επιστημόνων. Η εγγραφή στο πρόγραμμα ορίζεται από 1 Οκτωβρίου 2012 έως 1 Φεβρουαρίου 2013 στην έδρα του Ιδρύματος Fulbright και η ηλεκτρονική υποβολή των αιτήσεων μέχρι τις 1 Μαρτίου 2013. Αίτηση μπορούν να υποβάλουν Καθηγητές, κάτοχοι διδακτορικού τίτλου ή/και ερευνητές/φοιτητές κατά τη διάρκεια των διδακτορικών τους σπουδών σε επιστημονικούς κλάδους που έχουν σχέση με θέματα της Ε.Ε. ή με σχέσεις Η.Π.Α.-Ε.Ε. για διαλέξεις ή έρευνα σε Πανεπιστήμια ή ερευνητικά κέντρα των Ηνωμένων Πολιτειών με τα οποία έχουν ήδη εξασφαλίσει συνεργασία. Επίσης στελέχη σε θέσεις διοικητικής διεθνούς εκπαίδευσης. Οι υποτροφίες, ανάλογα με τη κατηγορία, έχουν διάρκεια από δύο, τρεις, ή έξι μήνες (το λιγότερο) έως εννέα μήνες (το μέγιστο). Για περισσότερες πληροφορίες μπορεί κανείς να επισκεφτεί την ιστοσελίδα http://www.fulbright.be/fulbright-awards/fulbright-schuman/grants-eu-citizens/.

3. Πρόγραμμα για Μεταπτυχιακούς Φοιτητές:

Αίτηση μπορούν να υποβάλλουν αριστούχοι φοιτητές αναγνωρισμένων Ελληνικών Πανεπιστημίων. Η εγγραφή στο πρόγραμμα ορίζεται από 11 Οκτωβρίου 2012 έως 18 Ιανουαρίου 2013 στην έδρα του Ιδρύματος Fulbright και η ηλεκτρονική υποβολή των αιτήσεων μέχρι τις 8 Φεβρουαρίου 2013. Διάρκειας υποτροφίας: ένα (1) έτος. Χορηγείται για τους περισσότερους επιστημονικούς κλάδους, με προτεραιότητα στους κλάδους των Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Επιστημών και

Keywords
Τυχαία Θέματα