Φοιτητικό Πάσο 2012 | Θα μας στοιχίσει φθηνότερα φέτος!

19:43 14/6/2012 - Πηγή: Neolaia

Ανακοίνωση για την υπογραφή της σύμβασης μεταξύ του Υπουργείου Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων και του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Αθήνας (ΟΑΣΑ) σχετικά με την παροχή του Δελτίου Ειδικού Εισιτηρίου (πάσο) προς τους φοιτητές των Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων για το ακαδημαϊκό έτος 2011-2012:

Υπογράφηκε σήμερα, Πέμπτη 14 Ιουνίου,

η σύμβαση μεταξύ του Υπουργείου Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων και του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Αθήνας (ΟΑΣΑ) σχετικά με την παροχή του Δελτίου Ειδικού Εισιτηρίου (πάσο) προς τους φοιτητές των Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων για το ακαδημαϊκό έτος 2011-2012.

Πρόκειται για την ολοκλήρωση της προσπάθειας εκσυγχρονισμού του τρόπου παροχής του Δελτίου Ειδικού Εισιτηρίου από την Πολιτεία προς τους φοιτητές με την ηλεκτρονικοποίηση της διαδικασίας έκδοσης του δελτίου. Η αναγνώριση της συμβολής του νέου αυτού συστήματος έκδοσης ειδικά στον εξορθολογισμό του σχετικού κόστους, αποτέλεσε κοινή διαπίστωση στη συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Παιδείας παρουσία της Υπουργού Φρόσως Κιάου, μεταξύ του Ειδικού Γραμματέα Ανώτατης Εκπαίδευσης, Βασίλειο Παπάζογλου, του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Μεταφορών, Αριστείδη Μπουρδάρα, του προέδρου του ΟΑΣΑ, Δημήτρη Δημητρίου και υπηρεσιακών παραγόντων των δυο πλευρών.

Το κόστος που επωμιζόταν το κράτος, σε σχέση με τα προηγούμενα έτη, μειώθηκε από τα περίπου 25 εκ. ευρώ σε μόλις 10,5 εκ. Η σημαντική αυτή προσπάθεια απελευθερώνει πόρους για την περαιτέρω βελτίωση των παροχών της Πολιτείας προς τους φοιτητές των ΑΕΙ.

Keywords
Τυχαία Θέματα