Ε. Βενιζέλος | Επέστρεψε τη διερευνητική εντολή

14:23 12/5/2012 - Πηγή: Neolaia

Μετά τις αποτυχημένες προσπάθειές του για σύσταση κυβέρνησης, ο Ευάγγελος Βενιζέλος επέστρεψε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια τη διερευνητική εντολή.

Πλέον ο κλήρος για την εύρεση λύσης -έστω και προσωρινής- πέφτει στον ίδιο τον κ. Παπούλια όπως ακριβώς προβλέπει και το Σύνταγμα της χώρας.

Στη σύντομη συνάντηση που είχαν ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ

είπε τα εξής στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας:

«Νέα Δημοκρατία, ΠΑΣΟΚ και Δημοκρατική Αριστερά συμφωνούν στον σχηματισμό οικουμενικής κυβέρνησης με διετή εντολή, με όριο παραμονής της Ελλάδας στο ευρώ και δραστική βελτίωση του μνημονίου».

Δεν παρέλειψε βέβαια να αναφερθεί και στον ΣΥΡΙΖΑ του οποίου η συμμετοχή θεωρεί πως είναι βασική προϋπόθεση ώστε να προχωρήσει το ζήτημα. «Δεν έχω λάβει απάντηση και εκεί νομίζω ότι πρέπει να εστιάσετε», επισήμανε χαρακτηριστικά.

Με τη σειρά του ο κ. Παπούλιας εστίασε στις επικείμενες υψίστης σημασίας διεθνείς συναντήσεις, στις οποίες εμείς ακόμα δεν έχουμε αποφασίσει ποιος θα μας εκπροσωπήσει. «Βλέπω ψήγματα αισιοδοξίας, γιατί τα πράγματα είναι δύσκολα, έχουμε τη Δευτέρα ΕΚΟΦΙΝ και Eurogroup και την άλλη εβδομάδα σύνοδο του ΝΑΤΟ και της ΕΕ», είπε κλείνοντας τη συζήτηση.

Keywords
Τυχαία Θέματα