Ζωτικός χώρος για την Γερμανία, χρεοκοπία για την Ελλάδα: Μια ευγενική χορηγία της Ζήμενς

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη

Αυτή η παρωδία με τις νουθεσίες περί του τι πρέπει να λέγεται και τι όχι σε σχέση με την αναδιάρθρωση πρέπει να τελειώσει. Οι συζητήσεις περί αναδιάρθρωσης είναι εισαγόμενες. Έρχονται από το εξωτερικό και στην Ελλάδα απλώς ανακυκλώνονται.
Μας έφαγε ο μικρομεγαλισμός μας. Ότι τάχα κάτι
λέμε εδώ και συγκλονίζεται ο κόσμος. Ότι τάχα φτερνιζόμαστε και παθαίνουν πνευμονία οι δανειστές μας.
Το γεγονός ότι ζούμε συνεχώς σε μια.....
εικονική πραγματικότητα, μας εμποδίζει να δούμε πως όλες οι συζητήσεις περί αναδιάρθρωσης έρχονται σχεδόν αποκλειστικά από την Γερμανία. Τη Γερμανία που επισήμως σφυρίζει αδιάφορα και ανεπισήμως βάζει όλα τα παπαγαλάκια της να σέρνουν τον χορό – οι γερμανικές εφημερίδες, οι οικονομικοί σύμβουλοι της γερμανικής κυβέρνησης, οι επικεφαλής οικονομολόγοι γερμανικών ινστιτούτων, στελέχη και αξιωματούχοι της γερμανικής κυβέρνησης που κάθε τόσο πιάνουν κουβεντολόι με το Ρόιτερ’ς, ο ίδιος ο Γερμανός υπουργός των Οικονομικών Σόιμπλε.

Είναι σαφές ότι η Γερμανία παίρνει τα ρίσκα της. Ούτε που ίδρωσε το αυτάκι της όταν ο κ. Παπανδρέου δήλωνε σε γερμανικά μέσα πως μια αναδιάρθρωση θα έπληττε την Γερμανία, καθώς και οι δικές της τράπεζες έχουν στην κατοχή τους ελληνικά ομόλογα που σε περίπτωση αναδιάρθρωσης θα γίνονταν χαρτοπόλεμος.

Μπορεί να το αντέξει αυτό η Γερμανία – άντεξε μια χαρά την επανένωση με το προβληματικό πρώην ανατολικό τμήμα της και την ανταλλαγή των μάρκων μέσα σε μια νύχτα. Και τότε φώναζε ο Γερμανός κεντρικός τραπεζίτης ότι κάτι τέτοιο θα κλονίσει την γερμανική οικονομία. Αλλά ο καγκελάριος Κολ του είχε απαντήσει πως θα γίνει με κάθε κόστος, καθώς αυτός επέβαλε το εθνικό συμφέρον.

Το εθνικό συμφέρον (και η εθνική εμμονή) της Γερμανίας είναι ο ζωτικός χώρος. Ιστορικά πληρώνει γι’ αυτόν όσο-όσο (και με δύο παγκοσμίους πολέμους, ήττες, καταστροφή των υποδομών της). Κάθε φορά αναγεννιόταν από τις στάχτες της. Και ξαναγινόταν πανίσχυρη, έτοιμη για την επόμενη εκστρατεία.

Αν δεν το κατάλαβαν οι μικρομέγαλοι κυβερνήτες μας, ο Τρίτος Παγκόσμιος Πόλεμος έχει αρχίσει. Και είναι οικονομικός. Ο Άξονας σχηματίζεται. Οι πρόθυμοι εθελόδουλοι, το ίδιο. Το ίδιο και οι Τσάμπερλεν και οι Κουίσλινγκ. Και όλοι οι γερμανόφιλοι, που όπως και τότε έτσι και σήμερα παρακολουθούν με θαυμασμό την προέλαση της Αρίας φυλής.

Τα έχουν αυτά οι σπουδές στο Χάρβαρντ και στο LSE και τα σούπερ μεταπτυχιακά. Σου μαθαίνουν μερικές οικονομικές ρετσέτες, αλλά δεν σου μαθαίνουν Ιστορία. Και όταν δεν γνωρίζεις Ιστορία, είναι βέβαιο ότι θα μεταμορφωθείς στον μοιραίο άνθρωπο που θα υποχρεώσει τον λαό του να ξαναζήσει τις μαύρες σελίδες του παρελθόντος.

Η Γερμανία έχει καλά σχεδιάσει τις κινήσεις της. Έχει κάνει τους υπολογισμούς της. Το κόστος που θα υποστεί από μια αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους είναι πολύ μικρότερο σε σχέση με τα κέρδη που θα αποκομίσει από μια γονατισμένη (και αναδιαρθρωμένη) Ελλάδα, την οποία θα αγοράσει φ
Keywords
Τυχαία Θέματα