Υπόθαλψη εγκληματία από αστυνομικό

Αστυφύλακας παραπέμφθηκε στη δικαιοσύνη για υπόθαλψη εγκληματία και παράβαση καθήκοντος γιατί χρησιμοποίησε ακόμα και περιπολικό, για να βοηθήσει 29χρονο φίλο του, ο οποίος προσπάθησε να κλέψει βενζίνη από μοτοποδήλατο.

Όπως προέκυψε από τη διερεύνηση της υπόθεσης, που έκανε η Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ, ο 29χρονος στις 04.30 περίπου τα ξημερώματα, ενώ.......
έκλεβε βενζίνη από σταθμευμένη μοτοσικλέτα στον Νέο Κόσμο, έγινε αντιληπτός και καταδιώχθηκε από τον ιδιοκτήτη της, αλλά κατάφερε να διαφύγει πεζός.

Ο 29χρονος είχε μεταβεί στην περιοχή
με το αυτοκίνητο του πατέρα του, το οποίο στάθμευσε, πριν την κλοπή σε κοντινό σημείο. Προκειμένου να επιστρέψει και να το παραλάβει, ζήτησε τη βοήθεια του 25χρονου αστυφύλακα, που είναι φίλος του και υπηρετεί στην Άμεση Δράση.

Όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία, γύρω στις 05.30, ο αστυφύλακας και ο κλέφτης παρέλαβαν το αυτοκίνητο, μεταβαίνοντας στο σημείο με περιπολικό, που οδηγούσε ο αστυνομικός, ενώ είχε δώσει στον 29χρονο να φοράει αστυνομικό γιλέκο με την ένδειξη «police».

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν σήμερα στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Αθηνών. Με απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, ο αστυφύλακας τέθηκε σε διαθεσιμότητα, ενώ παράλληλα διατάχθηκε η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης.
dailynews24.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα