Βουλιάζουν οι ελπίδες σε άδειες πισίνες

Η προετοιμασία των αθλητών για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου έχει ήδη μπει στην τελική της ευθεία, όμως τουλάχιστον στην χώρα μας οι συνθήκες είναι αντίξοες.

Άδειες πισίνες, γυμναστήρια χωρίς ντους και θέρμανση, λιγοστοί χώροι για σωστή εκγύμναση, είναι μερικά από τα....
βασικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αθλητές της χώρας, που αναμένεται να την εκπροσωπήσουν στο μεγαλύτερο αθλητικό γεγονός της υφηλίου.

Όπως δήλωσε ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής
στην κολύμβηση, Άρης Γρηγοριάδης, οι άδειες πισίνες είναι η μεγαλύτερη κατάντια του ελληνικού αθλητισμού. Οι εγκαταστάσεις υπάρχουν, αλλά είναι παρατημένες και παραμελημένες, με αποτέλεσμα, όπως τονίζει ο Έλληνας πρωταθλητής αυτός και οι συναθλητές του να έχουν καταντήσει περιπλανώμενοι ζητιάνοι.

«Είμαι είκοσι χρόνια κολυμβητής και είναι η χειρότερη κατάσταση που έχω δει. Εμείς προσπαθούμε να προπονηθούμε και πάμε όπου βρούμε. Όμως δεν ξέρουμε αν θα βγει η χρονιά. Μας λένε συνεχώς ότι δεν έχουν λεφτά. Για να ανοίξει το φυσικό αέριο, θα πρέπει να γίνει η αποπληρωμή του χρέους», τόνισε μεταξύ άλλων ο Γρηγοριάδης σε αθλητικό ραδιόφωνο.

Μάλιστα τόνισε ότι σκέφτεται πολύ σοβαρά το ενδεχόμενο να μετακομίσει στην Αθήνα για να μπορέσει να κάνει σωστά αυτό που αγαπάει: «Είναι γύρω στους χίλιους αθλητές που κάνουν προπονήσεις, όμως κάποιο φως δεν βλέπουμε. Αυτό που με στεναχωρεί εμένα είναι πως η Αθήνα έχει κολυμβητήρια και δεν έχουν αντιμετωπίσει ποτέ κάτι τέτοιο εκεί. Πολλές φορές σκεφτόμαστε να πάμε εκεί».


http://www.sportsecrets.grΕδώ θα πεις δημόσια την γνώμη σου____ Ο σιωπών δοκεί συναινείν[email protected]
Keywords
Τυχαία Θέματα