Το Τουρκικό Προξενείο Κομοτηνής αλλάζει τα "μπαξίσια"...

Πριν μερικές ημέρες είχαμε αναφερθεί στο φαινόμενο -που αναπτύσσεται στην Θράκη- μεταξύ Κεμαλιστών και Ισλαμιστών τουρκοφρόνων και στον "πόλεμο" που μαίνεται μεταξύ τους. Η αλλαγή στο εσωτερικό της Τουρκίας έχει επηρρεάσει και τους εν Ελλάδα ανθυποπρακτορίσκους, οι οποίοι μέχρι πρότινος στήριζαν το "παντεσπάνι" τους στα "κονδύλια" (χρηματοδοτήσεις για.....
ανθελληνικές δράσεις) που τους ερχόταν από την Άγκυρα.

Η νέα πολιτική, όμως, θέλει ανθρώπους
έμπιστους στον Ερντογάν και όχι στους στρατηγούς. Έτσι, τα "κονδύλια" άλλαξαν κατεύθυνση, με αποτέλεσμα να υπάρχει μία "φαγωμάρα", αφού έκλεισαν οι κρουνοί για αρκετούς παλιούς ανθυποπρακτορίσκους. Βέβαια, έχει αλλάξει άρδην η γενικότερη πολιτική της Άγκυρας, η οποία έχοντας πλέον πρόσφορο έδαφος στην Θράκη (ελέω ανυπαρξίας της Ελληνικής κυβέρνησης) αναπτύσσει δράσεις οικονομικού χαρακτήρα και ιδιαίτερα εισόδου σε επιχειρηματικούς τομείς (πολύ σύντομα μέσω των υπαρχόντων μεθοδεύσεων η ΣΕΚΑΠ θα καταλήξει στα χέρια τούρκων επενδυτών είτε μέσω της Ziraat Bank, είτε μέσω ομίλου μουσουλμάνων επενδυτών από την Θράκη, είτε μέσω διευθυντικού στελέχους της εταιρείας που είχε παλαιότερα αγαστότατη συνεργασία με τούρκους επιχειρηματίες), αλλά και σε αγορές γης μέσω δανείων σε Έλληνες μουσουλμάνους (δάνεια τα οποία δεν μπορούν να αποπληρωθούν και οι υποθήκες θα μεταφέρουν την αγορασθείσα γη στα περιουσιακά στοιχεία της Ziraat Bank).

Κωνσταντίνος

Κι ενώ ο καυγάς καλά κρατεί, προφανέστατα και δεν αποτελεί έκπληξη το ότι η γιάφκα του τουρκικού προξενείου στην Κομοτηνή δραστηριοποιείται εξόφθαλμα εναντίον της ελληνικής εθνικής ασφάλειας. Δημοσιεύματα αφήνουν να εννοηθεί ότι στην περιοχή έχει στηθεί ένα γαϊτανάκι διασπάθισης δημοσίου χρήματος στο πλαίσιο μιας ανερμάτιστης χωρίς αρχή, τέλος και πολιτικό έλεγχο πολιτικής.

Την αφορμή δίνει δημοσίευμα εβδομαδιαίας μειονοτικής εφημερίδας η οποία και αναφέρεται στον Τούρκο πρόξενο και στις δραστηριότητες… τραπεζίτη τις οποίες αναπτύσσει. Η κριτική που του ασκείται από μειονοτικά μέσα, ερμηνεύεται ως περικοπή των διατιθέμενων πιστώσεων από τουρκικής πλευράς, με αποτέλεσμα η αποδοχή της εκάστοτε τουρκικής διπλωματικής αντιπροσώπευσης να έχει πληγεί, αφού στηριζόταν… στο μπαχτσίσι.

Εν ολίγοις, σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, διαμορφώνεται σκηνικό οιονεί «εμφυλίου» στην μειονότητα που εμμένει να αυτοαποκαλείται «τουρκική», επιχειρώντας να επιβάλει τη θέλησή της και στους Πομάκους και στους Ρομά.

Στα σχετικά δημοσιεύματα που εμφανίζονται τελευταία στον Τύπο της περιοχής, και η ελληνική πλευρά έχει εμπλακεί στο ίδιο «παιχνίδι» με σκοπό την ενίσχυση των ελληνικών μέσων.

Ωστόσο, το ερώτημα παραμένει κατά πόσον υπάρχει πολιτικός σχεδιασμός ο οποίος στο πλαίσιο ενός στρατηγικού σχεδίου να ξεκινάει από κάπου και να καταλήγει κάπου…
Διότι το κόλπο με τα κρατικά κονδύλια που διατίθενται σε διάφορες πλευρές, σε διάφορα μέρη, τα οποία καταλήγουν στις τσέπες… ακόμα και αυτών που έχουν
Keywords
Τυχαία Θέματα