Το ΓΝ Ναυπλίου, η γιαγιά, οι Παθολόγοι, και τα …γλυκά!

Από την Αναπληρώτρια Διοικήτρια του Γενικού Νοσοκομείου Ναυπλίου, κ, Δήμητρα Καλομοίρη – η οποία πολιτεύεται στην Αρκαδία - πήραμε 12-1-12 την ακόλουθη απάντηση σε δημοσίευμά μας της 6-1-12 που δημοσιεύεται παρακάτω:
«Με έκπληξη και πολλά ερωτηματικά, υπήρξαμε αναγνώστες ανάρτησης στο διαδίκτυο με τίτλο «ψεκάστε ,σκουπίστε , τελειώσατε» της οποίας το περιεχόμενο αναφέρεται στον....
τρόπο ιατρικής αντιμετώπισης από το Γενικό Νοσοκομείο Ναυπλίου υπερήλικης ασθενούς, της οποίας τα στοιχεία για λόγους προστασίας προσωπικών δεδομένων, δεν δημοσιεύουμε. Ωστόσο, για την αποκατάσταση της αλήθειας,
κατ αρχάς στο επιστημονικό πεδίο, επισημαίνουμε τα εξής:
Σύμφωνα με γραπτή ενημέρωση που δόθηκε στην Διοίκηση του Νοσοκομείου, από τον Διευθυντή του Παθολογικού Τμήματος, μετά την ανάρτηση στο διαδίκτυο του κειμένου, η πορεία αντιμετώπισης της ασθενούς υπήρξε η ακόλουθη:
Η κα Π.Κ. του Π. ετών 94, μεταφέρθη στα επείγοντα του Παθολογικού Τομέα, το απόγευμα της 4ης Ιανουαρίου 2012, από το Κ.Υ. Γαλατά για αναφερόμενη πτώση επί του εδάφους και πιθανή κάκωση της σπονδυλικής στήλης. Επίσης αναφέρθηκε από τη συνοδό της ληθαργική κατάσταση και υπνηλία.
Κατά τον γενόμενο έλεγχο στα Εξωτερικά Ιατρεία (από τον εφημερεύοντα ειδικευμένο Παθολόγο και την ειδικευόμενη ιατρό) δεν διαπιστώθηκε υπνηλία, ούτε διαταραχές συνείδησης μη συμβατές με την ηλικία της. Ο αδρός νευρολογικός έλεγχος δεν έδειξε κάτι το ιδιαίτερο. Ο λοιπός εργαστηριακός έλεγχος, πλην μια τιμής σακχάρου εκτός φυσιολογικού (~300mg), δεν έδειξε κάτι το παθολογικό, μη συμβατό με την ηλικία της. Ο ακτινολογικός έλεγχος ανέδειξε μόνο έντονη οστεοπόρωση στην σπονδυλική στήλη, χωρίς εικόνα κατάγματος. Η ασθενής παρέμεινε για παρακολούθηση το βράδυ της 4ης προς 5ης Ιανουαρίου 2012, η κατάστασή της παρέμεινε σταθερή και κατά την πρωινή επίσκεψη της Παθολογικής Κλινικής (05/01/2012) εκρίθη σκόπιμο από τους υπεύθυνους ιατρούς, να εξέλθει του Νοσοκομείου και να ρυθμιστεί η κατ οίκον αγωγή της από τους θεράποντες ιατρούς της. Εκρίθη ότι και η κατάστασή της και ο κλινικοεργαστηριακός έλεγχος δεν δικαιολογούσαν παράταση της παραμονής της στην κλινική, επιπλέον δε η όποια παράταση της διαμονής της θα εγκυμονούσε αδικαιολόγητους κινδύνους για την υγεία της (λοιμώξεις από το νοσοκομειακό περιβάλλον).
Επί των υπολοίπων σχολίων - περιγραφών του κειμένου τονίζουμε ότι κατ’ αρχάς όλοι οι προσερχόμενοι στο Νοσοκομείο ασθενείς, τυγχάνουν ίσης μεταχείρισης, ανεξαρτήτως της ιδιότητας των ιδίων, ή των συνοδών τους.
Συνεπώς, η ανταπόκριση του προσωπικού σε όλα τα περιστατικά είναι ενιαία, με βάση τους κανόνες της νομιμότητας και της ιατρικής δεοντολογίας, που διέπουν τη λειτουργία δημόσιων φορέων παροχής υπηρεσιών υγείας. Άρα, το ότι χρησιμοποιήθηκε η ιδιότητα των συνοδών για παροχή ιατρικών πληροφοριών, που ούτως ή άλλως οι θεράποντες ιατροί είναι υποχρεωμένοι να παράσχουν, σύμφωνα με τα όσα ορίζονται από την ισχύουσα νομοθεσία, παραπέμπει σε νοοτροπίες κοινωνικά παρωχημένες, καταδικαστέες και ανεπίτρε
Keywords
Τυχαία Θέματα