Τι είπε για τις προαγωγές αξιωματικών της στρατολογίας , ο Μπεγλίτης.

Απαντώντας σε ερώτηση , που κατέθεσε ο Βουλευτής Ιωάννης Κοραντής, με θέμα «Προαγωγές Αξιωματικών Σώματος Στρατολογικού-Στρατιωτικών Νομικών Συμβούλων», ο ΥΕΘΑ Πάνος Μπεγλίτης υποστήριξε ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα αδικίας αυτών των αξιωματικών σε σχέση με τους υπόλοιπους. Ο βουλευτής του ΛΑΟΣ είχε θέσει το ζήτημα γιατί ο νόμος περί ιεραρχίας και προαγωγών στο άρθρο 28 προβλέπει “ως κριτήριο και προσόν για....
όλους τους Αξιωματικούς ο απαιτούμενος
χρόνος Διοίκησης-Υπηρεσίας σε κάθε βαθμό για την προαγωγή τους στον επόμενο βαθμό, το προσόν αυτό δεν θεσπίσθηκε για τους Αξιωματικούς του Κοινού Στρατολογικού Σώματος, αλλά ούτε εξαιρέθηκαν από αυτό”.


Στην απάντησή του ο ΥΕΘΑ υποστηρίζει ότι “το εν λόγω κριτήριο δεν κρίνεται ως βαρύνουσας σημασίας ειδικά για τους Αξκούς ΣΣΝΣ, λόγω αφενός του εξειδικευμένου χαρακτήρα των καθηκόντων τους (νομική υποστήριξη των ΕΔ, εφαρμογή της στρατολογικής νομοθεσίας) και αφετέρου του μικρού αριθμού Μονάδων – Υπηρεσιών στις οποίες προβλέπεται να υπηρετούν οι ανωτέρω Αξκοί.


Οι διατάξεις των άρθρων 28 και 29 του Ν. 3883/2010 εφαρμόζονται από 1-1-2012 σύμφωνα με το άρθρο 91 του ιδίου Νόμου. Ως εκ τούτου, τα Συμβούλια Προαγωγών Κοινών Σωμάτων κατά τις πρόσφατες κρίσεις, στα πλαίσια της χρηστής διοίκησης και με γνώμονα την ασφάλεια δικαίου, αποφάσισαν σύμφωνα με τις διατάξεις του ν.2439/1996, με βάση τα ουσιαστικά και τυπικά προσόντα που συγκεντρώνει κάθε Αξκός, τα οποία προβλέπονται από τα θεσμικά κείμενα”.

http://www.onalert.gr/dΕδώ θα πεις δημόσια την γνώμη σου____ Ο σιωπών δοκεί συναινείν[email protected]
Keywords
Τυχαία Θέματα