Θέλουν να προκαλέσουν ταραχή στο Αιγαίο!

Φόβοι για το που θα οδηγήσει την κατάσταση η Άγκυρα για το φυσικό αέριο της Κύπρου

- 21 Σεπτεβρίου ξεκινούν στην ΑΟΖ έρευνες για φυσικό αέριο
- Παγωμένες οι σχέσεις Τουρκίας - Ισραήλ
- Σε επιφυλακή Αθήνα και Λευκωσία
Ο ένας και... κάτι μήνας μέχρι την 21 Σεπτέμβρη μέχρι η Κύπρος μέσω της αμερικανικής εταιρείας να ξεκινήσει έρευνες, έχει τεντώσει στα....
όριά τους τα ... νεύρα
της Άγκυρας και ως γνωστόν κάθε φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο η Αθήνα μπαίνει σ' επιφυλακή απ' το Έβρο μέχρι το Καστελόριζο.

Η Τουρκία των μηδενικών προβλημάτων που οραματιζόταν ο πολύς Αχμέτ Νταβούντογλου έχει προς το παρόν γίνει η Τουρκία των 1000 μπελάδων! Αλλά ο κυριότερος πονοκέφαλος είναι οι πολικές θερμοκρασίες που επικρατούν στις σχέσεις με το Ισραήλ. Η κυβέρνηση Ερντογάν φωνάζει και απειλεί τη Κύπρο, αλλά έχει στραμμένη τη προσοχή της στο Ισραήλ, το οποίο δεν έχει αντιδράσει λεκτικά , αλλά …πρακτικά. Στις περιοχές που πρόκειται να ερευνηθούν ήδη υπάρχει στρατιωτική κινητοποίηση και περιφρούρησή τους. Ισραηλινά UAV επιτηρούν τις περιοχές που από θαλάσσης είναι αποκλεισμένες σε μία περίμετρο πέντε μιλίων!

Αυτός είναι και ο λόγος που η Τουρκία, έσπευσε χθες να διαμαρτυρηθεί στις ΗΠΑ και να παρακαλέσει ουσιαστικά για παρέμβαση της Ουάσινγκτον προς τη Κύπρο και το Ισραήλ.

Αυτό το σκηνικό δεν είναι ούτε ευχάριστο, ούτε εύκολο στη διαχείρισή του. Η Τουρκία, κολλημένη στο τοίχο μπορεί να θελήσει να προκαλέσει ταραχή στο Αιγαίο. Δεν θέλει και πολύ για να το καταφέρει. Αρκεί η έξοδος ενός ωκεανογραφικού σκάφους για να αρχίσει το θερμόμετρο να ανεβαίνει. Γι΄ αυτό και η Αθήνα θα πρέπει να είναι ψύχραιμη αλλά και ευέλικτη στο να αντιμετωπίσει οποιαδήποτε τουρκική κίνηση με την οποία η Άγκυρα θα θελήσει να οδηγήσει τις εξελίξεις εκεί που θέλει. Ας είμαστε έτοιμοι να αναλάβουμε εμείς πρωτοβουλίες.

Για να γίνει αυτό θα πρέπει να υπάρχουν σχέδια και στόχοι κι όχι να αντιμετωπίσουμε την όποια κατάσταση με τη γνωστή λογική “βλέποντας και κάνοντας”. Οι εξελίξεις μπορεί να είναι τόσο ραγδαίες,που ίσως δεν θα προλάβουμε να τις δούμε και να τις ερμηνεύσουμε αν δεν είμαστε σωστά προετοιμασμένοι.

http://www.newsit.gr/Εδώ θα πεις δημόσια την γνώμη σου____ Ο σιωπών δοκεί συναινείν[email protected]
Keywords
Τυχαία Θέματα