«Τα μασάει» πλέον η Κυβέρνηση για κούρεμα του χρέους στο 50%

«Δεν έχουμε ανεπίσημες συζητήσεις με κανέναν. Αν μας τεθεί επίσημα θα το αντιμετωπίσουμε». Αυτή είναι η απάντηση της ελληνικής κυβέρνησης απέναντι στις φήμες, δηλώσεις, σενάρια ότι ήδη έχει αρχίσει να συζητά στο παρασκήνιο, το επιπλέον κούρεμα των ελληνικών ομολόγων κατά 50%.
Παράλληλα αρνείται κατηγορηματικά να κάνει οποιοδήποτε σχόλιο για τις καθημερινές πλέον δηλώσεις ευρωπαίων ηγετών και....
αξιωματούχων σε σχέση με την αλλαγή των αποφάσεων της 21ης Ιουλίου και για την ανάγκη επιπλέον «κουρέματος» του ελληνικού
χρέους.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ήταν πολύ προσεχτικός στις διατυπώσεις του, τονίζοντας ότι «επίσημα δεν έχει τεθεί σε κανένα ευρωπαϊκό, θεσμοθετημένο όργανο το θέμα. Εάν τεθεί επίσημα, εάν υπάρξουν βελτιωτικές προτάσεις τότε θα τοποθετηθούμε και προφανώς είμαστε διατεθειμένοι να συζητήσουμε. Ο δικός μας στόχος είναι η ολοκλήρωση επίτευξης της συμφωνίας της 21ης Ιουλίου».

Είναι προφανές ότι η κυβέρνηση προετοιμάζεται και μελετάει όλα τα ενδεχόμενα μέσα σε ένα ιδιαίτερα δυσμενές κλίμα για τη χώρα και τις εξελίξεις σε διεθνές επίπεδο να «τρέχουν».

Ο πρωθυπουργός είχε ακόμη μια σύσκεψη ενόψει και τις κρίσιμης συνόδου κορυφής στις 17-18 Οκτωβρίου με τους Βαγγέλη Βενιζέλο, Φίλιππο Σαχινίδη, Σταύρο Λαμπρινίδη και Μαριλίζα Ξενογιαννακοπουλου.
Και όλα αυτά ενώ φτάνει αύριο στην Ελλάδα ο Γερμανός αντικαγκελάριος Φίλιπ Ρεσλερ επικεφαλής ομάδας επιχειρηματιών.

Μάλιστα η μη διάψευση από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο ότι ο γερμανός πολιτικός θα συναντηθεί με τον Γιώργο Παπανδρέου, ενίσχυσε τα σενάρια ότι κομίζει σχέδιο της γερμανικής κυβέρνησης για ελεγχόμενη πτώχευση, κάτι βέβαια που ο Ηλίας Μόσιαλος μπορεί να διέψευσε, αλλά εκ της θέσεως του δεν θα μπορούσε να πει και κάτι διαφορετικό.


http://www.briefingnews.gr/Εδώ θα πεις δημόσια την γνώμη σου____ Ο σιωπών δοκεί συναινείν[email protected]
Keywords
Τυχαία Θέματα