Συμμετοχή σε κυβέρνηση με όποιον καταγγείλει το μνημόνιο, προτείνουν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες

Η καταγγελία του Μνημονίου είναι η προϋπόθεση που θέτουν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες για τη στήριξη οποιουδήποτε κυβερνητικού σχήματος, τόνισε ο γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού του κόμματος, Κώστας Μαρκόπουλος, στο πλαίσιο ενημέρωσης των δημοσιογράφων.

Ο κ. Μαρκόπουλος απέκλεισε για....
μία ακόμη φορά το ενδεχόμενο στήριξης των Ανεξάρτητων Ελλήνων
σε κυβέρνηση που θα συμμετέχουν οι κ.κ. Βενιζέλος και Σαμαράς, ενώ ανέφερε ότι στόχος του κόμματός του είναι ένα διψήφιο ποσοστό στις προσεχείς εκλογές.

Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, επισήμανε ο κ. Μαρκόπουλος, διεκδικούν την ψήφο των πολιτών με το σύνθημα την προστασία της ελληνικής οικογένειας και αναλαμβάνοντας τρεις δεσμεύσεις: τη διαγραφή του χαρατσιού, το κούρεμα των τραπεζικών δανείων και τη διαγραφή του Τειρεσία. Σε αυτό το μήκος κύματος θα κινούνται και τα διαφημιστικά σποτ των Ανεξαρτήτων Ελλήνων που ξεκινούν να μεταδίδονται από σήμερα, ανέφερε ο γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού του κόμματος.

Παράλληλα, εξαπέλυσε επίθεση σε ΠΑΣΟΚ και Νέα Δημοκρατία, υποστηρίζοντας ότι σε αυτές τις εκλογές δεν έχουν ατζέντα και «χρησιμοποιούν την πιθανολόγηση της εξόδου από το ευρώ και τον φόβο των πολιτών, ως κίνητρο για να κερδίσουν ψήφους». Υποστήριξε ότι και τα δυο κόμματα δεν έχουν σχεδιασμό για την επόμενη ημέρα των εκλογών, ενώ εκτίμησε ότι τα όσα λέγονται από ΝΔ και ΠΑΣΟΚ περί επαναδιαπραγμάτευσης είναι ακοστολόγητα.

Ο κ. Μαρκόπουλος άσκησε κριτική και στον ΣΥΡΙΖΑ, τον οποίο και κατηγόρησε για «ακοστολόγητη υποσχεσιολογία». Επισήμανε ακόμη ότι από αριστερό κόμμα τείνει πλέον στην αστικοποίηση, ενώ υποστήριξε ότι εγκαταλείπει την καταγγελία του Μνημονίου, παίρνοντας ασαφείς θέσεις.

Αναφερόμενος στο ενδεχόμενο διακοπής της χρηματοδότησης από την Ευρώπη, εξαιτίας της καταγγελίας του Μνημονίου, ο κ. Μαρκόπουλος είπε ότι το 95% των χρημάτων των δόσεων εξυπηρετούν τους δανειστές, και όχι τις ανάγκες της χώρας και τόνισε ότι όταν η Ελλάδα χρειάζεται να καλύψει τις ανάγκες της καταφεύγει στον βραχυπρόθεσμο δανεισμό. Απέρριψε τα σενάρια εξόδου από το ευρώ, λέγοντας ότι το κόστος για την παγκόσμια οικονομία θα είναι τεράστιο.

Οσον αφορά τέλος στο θέμα του ντιμπέιτ, σημείωσε ότι θα είναι πολύ μεγάλο λάθος εάν δεν γίνει τηλεοπτική αναμέτρηση μεταξύ όλων των πολιτικών αρχηγών, και υποστήριξε ότι «ο κ. Σαμαράς φοβάται να έρθει σε αντιπαράθεση με τον Πάνο Καμμένο».

http://dailynews24.gr/
Keywords
Τυχαία Θέματα