Στην Κύπρο παίρνουν τα μέτρα τους πριν να είναι αργά

Είναι καλλίτερο να προλαμβάνεις κάποιες καταστάσεις, παρά αργότερα να τρέχεις πίσω από τις εξελίξεις και, όπως γίνεται, συνήθως να μην μπορείς να τις ελέγχεις. Με αυτό το σκεπτικό το Υπουργικό Συμβούλιο της Κύπρου αποφάσισε να θέσει μέγιστη οροφή δαπανών για τα διάφορα Υπουργεία και Κυβερνητικές Υπηρεσίες, «ως επιπρόσθετη ασφαλιστική δικλείδα για διατηρηθούν οι δαπάνες μέσα στο πλαίσιο του προϋπολογισμού του.....
2011», δήλωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, κ. Στέφανος Στεφάνου.
Μιλώντας μετά τη συνεδρίαση του υπουργικού
συμβουλίου, ο κ. Στεφάνου ανέφερε ότι τα μέλη του ενημερώθηκαν από τον Υπουργό Οικονομικών για την πορεία των δαπανών του κράτους, στο πλαίσιο τακτικής ενημέρωσης και συζήτησης αναφορικά με την πορεία υλοποίησης του προϋπολογισμού.

Ερωτηθείς αν η απόφαση αυτή σχετίζεται με δημοσίευμα για αποψιλώσεις στα Υπουργεία και εξοικονόμηση 500 εκατομμυρίων ευρώ, ο Εκπρόσωπος απάντησε ότι υπάρχει ένας προϋπολογισμός, ο οποίος εγκρίθηκε από τη Βουλή των Αντιπροσώπων και προβλέπει συγκεκριμένες δαπάνες και είναι «πολύ φυσικό και υπεύθυνο» από πλευράς Κυβέρνησης, ειδικά στις συνθήκες της οικονομικής κρίσης, να γίνεται συνεχής έλεγχος για την πορεία των δαπανών''.

Πρόσθεσε ότι σήμερα έγινε ενημέρωση για τις δαπάνες σε κάθε Υπουργείο και Υπηρεσία, και έγινε σύγκριση με το τι προβλέπεται στον προϋπολογισμό, ώστε «να υπάρχουν και οι ανάλογες αναπροσαρμογές εάν χρειάζεται να γίνουν έτσι ώστε να διατηρούμαστε πάντοτε στον προϋπολογισμό».


http://dailynews24.gr/Εδώ θα πεις δημόσια την γνώμη σου____ Ο σιωπών δοκεί συναινείν[email protected]
Keywords
Τυχαία Θέματα