Σε τροχιά ρήξης με τους… κηπουρούς του ΓΑΠ ο Βαγγέλης Βενιζέλος

Μετά και τις συναντήσεις που είχε, όχι τυχαία σχεδόν παράλληλα, με τον Γιάννη Ραγκούση και τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου, δεν αποκλείεται ακόμη και να μην είναι υποψήφιοι εκεί που οι ίδιοι επιθυμούν. Δηλαδή Ραγκούσης στην Β’ Αθήνας και Παπακωνσταντίνου στο υπόλοιπο Αττικής.
Είναι προφανές, πως ούτε ο Βαγγέλης Βενιζέλος, ούτε οι......
συνοδοιπόροι
του, αλλά ούτε και οι κορυφαίοι, βλέπουν με καλό μάτι την πορεία του Γιάννη Ραγκούση, όχι μόνο ως μοναδική αυτή τη στιγμή εσωκομματική αντιπολίτευση, αλλά και ως στρατηγική για την μεθεπόμενη ημέρα του ΠΑΣΟΚ.

Εκείνο που ξεχείλισε το ποτήρι ήταν η στάση του απέναντι στην τροπολογία για την χρηματοδότηση των κομμάτων. Μάλιστα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ήταν τόσο εξοργισμένος που στη σύσκεψη που έγινε αργά το απόγευμα με τους κορυφαίους της εκλογικής επιτροπής, μίλησε για «πολιτική αήθεια εκ μέρους του» .Άφησε και σαφείς υπαινιγμούς για την περίοδο που ήταν γραμματέας του ΠΑΣΟΚ, και τα οικονομικά του κόμματος ξέφυγαν από κάθε έλεγχο.

Τα μαχαίρια βγήκαν και από τους υπόλοιπους «βαρώνους» οι οποίοι τα έβγαλαν από τα θηκάρια και κάποιοι αναρωτήθηκαν γιατί θα πρέπει να επιλέξουν οι δυο πρώην ισχυροί άνδρες του ΠΑΣΟΚ περιφέρεια που επιθυμούν και να μην είναι υποψήφιος ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου στην Κοζάνη, που είχε εκλεγεί το 2007 και ο Γιάννης Ραγκούσης στην Πάρο, όπου ήταν πετυχημένος Δήμαρχος. Πάντως ο Βαγγέλης Βενιζέλος δεν άνοιξε τα χαρτιά του και παρέπεμψε στις αποφάσεις του Ε.Σ που θα συνεδριάσει την Τετάρτη.

Νωρίτερα μέσω διαρροών συνεργάτες του προέδρου του ΠΑΣΟΚ τόνιζαν, εξ αφορμής της αποχής από την ψηφοφορία «στην παρούσα φάση τα διλλήματα είναι απλά, ή δεν θα γινόταν εκλογές ή τα κόμματα θα είχαν αδιαφανείς χρηματοδότηση, είτε θα τα έπαιρναν με τη νόμιμη διαδικασία. Το να λες να μην πάρουν τα χρήματα με τη νόμιμη οδό αποτελεί έσχατο λαϊκισμό».

‘Όσο για τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου, βρέθηκε η εύσχημη δικαιολογία του ενοποιημένου πολιτικού λόγου, ότι δηλαδή ο υπουργός περιβάλλοντος είναι εκτός γραμμής όταν βγαίνει σε συνεντεύξεις του και υπερασπίζεται το έργο του ως υπουργός οικονομικών, ενώ η κομματική γραμμή είναι να ψήγματα αυτοκριτικής και εν πάση περιπτώσει διακριτικές αποστάσεις από τη διακυβέρνηση Παπανδρέου.

Η αλήθεια είναι πάντως ότι ο πρώην τσάρος θα λειτουργήσει ως αποδιοπομπαίος τράγος και αυτό αρχίσει να φαίνεται. «κάθε φορά που ο Παπακωνσταντίνου βγαίνει στην τηλεόραση το ΠΑΣΟΚ χάνει και από 1-2 μονάδες» έλεγαν στους διαδρόμους της Ιπποκράτους που προφανώς έφτασαν και στον 6ο όροφο.

«Ο Βαγγέλης Βενιζέλος ήθελε να ακούσει τι έχουν να πουν για το πώς το ΠΑΣΟΚ έφτασε έως εδώ, γιατί και οι δυο είχαν κορυφαία συμμετοχή στην οργανωτική, επικοινωνιακή και κυβερνητική λειτουργία» τόνιζαν συνεργάτες του μετά τη συνάντηση στη βουλή.

http://www.briefingnews.gr/
Keywords
Τυχαία Θέματα