Σε Συμπληγάδες η κυβέρνηση

Η κρισιμότερη εβδομάδα για την οικονομία αρχίζει, με την κυβέρνηση να βρίσκεται σε Συμπληγάδες. Από τη μία, οι λεπτομερείς έλεγχοι της τρόικας κι από την άλλη η σκληρή αντίδραση των συνδικάτων, που αντιδρούν στις αποκρατικοποιήσεις.
Τριπλό θα είναι το τεστ από το μεικτό επιτελείο των ελεγκτών και θα αφορά δαπάνες του Δημοσίου, φοροδιαφυγή και αποκρατικοποιήσεις, με τους συνδικαλιστές της ΔΕΗ να προσφεύγουν δικαστικά εναντίον της κυβέρνησης και .....
των σχεδίων της για την πώληση του 17% της επιχείρησης και το θέμα να αποκτά και εσωκομματικές διαστάσεις.

Άλλωστε, τη Δευτέρα παρουσιάζεται και το νέο σχέδιο κατά της φοροδιαφυγής από τον υπουργό Οικονομικών, που θα προβλέπει αυστηρές ποινές για όσους φοροδιαφεύγουν.

Την ίδια ώρα που τα υψηλόβαθμα στελέχη της τρόικας θα είναι στην Αθήνα, το Μεσοπρόθεσμο Δημοσιονομικό Πλαίσιο Στρατηγικής θα παρουσιαστεί στο υπουργικό συμβούλιο για να λάβει το πράσινο φως. Το ζητούμενο είναι να υπάρξει συμφωνία στους κόλπους της κυβέρνησης πριν κατατεθεί προς ψήφιση στη Βουλή το σχέδιο με τα μέτρα και τις αποκρατικοποιήσεις, αφού εκεί σίγουρα θα δεχτεί τα πυρά των βουλευτών από όλες τις παρατάξεις.

http://news.pathfinder.gr/Εδώ θα πεις δημόσια την γνώμη σου____ Ο σιωπών δοκεί συναινείν[email protected]
Keywords
Τυχαία Θέματα